My Lovely Friends..

Thursday, July 31, 2014

Salam Aidilfitri 2014..


salam aidilfitri maaf zahir batin dr mama buat semua ..

mama semakin bz melayan sikecil`dayyan harith`..usia dia dah 1thn 3bln..semenjak dapat kaki ni penat mama mengejarnya, suka benar dia me`round` satu rumah dan dah pandai memanjat tangga !!..hu2..
maaf juga kerana mama sering tak berkesempatan nak `BW` keentry kawan2 semua..rindu sangat2 nak melawat entry kawan2..
bagaimana raya u all?..tahun ni mama@en.papa beraya berdua dikg mama yg 1/2jam je perjalanannya !!. :P kira kg ke ni?..

Tahun ini #dayyanharithmamidedi# beraya dibesut t`ganu..

@Al-Fatihah ..to`ki dayyan harith baru meninggal pada 12hb July 2014 -(14 ramadhan) yang lalu..semuga `sil`Jmr23.com & family tabah menghadapi dugaan dari Allah.. :( 

#darinyakitadatangdankepadanyakitaakankembali#itupasti..

Thursday, June 26, 2014

Percutian semarang -part 3

i`m back..ehem mama  nak sambung kisah percutian mama aritu..huk2..
inilah hotel penginapan kami iaitu `Quest semarang`..hotel ni 3*..
mama pilih room yg ada `private balcony` yg menghadap pool.. senang nak skodeng org swim !! ahaha.. :P
price utk 1mlm-rm100 ++ !! selesa tinggal disini..lobby dia sangat luas..kat sini juga tersedia sekali pakej perkahwinan dihotel..huk2..




sebahagian lobby hotel..

replika pelamin & kek kawen yg dipamerkan dilobby yg luas.. :P
bilik mama 
yg menghadap pool.. :P
sempat jugak !!.. ;)

cantik kan view dia..tapi pool dia kecil sikit ..

 berminat untuk kesemarang?..ini alamatnya.. 

Quest Semarang
Jalan Plampitan No:37-39
Semarang,Central Java 50138

t: +62243520808
e: semarang info@Quest-Hotel.com

#thanks buat dear wahida yg beri info hotel ni#


nanti sambung lagi ek..hu2..

Wednesday, May 21, 2014

Percutian Semarang -part 2

meh sambung kisah semarang ek..  ;)
Sampai di Achmad Yani International Airport semarang my `bil` sempat bisik kat mama..mana tourist guide kita?..tu..tunjuk mama kat seseorg yg memegang tag nama `ibu Aini`..ha2..confident je kan!!.. mcm mama je sorang yg nama tu :P

#cilok dr en.google#@taksempatnaksnappic#..hu2..

kami kesemarang hari jumaat..sementara menunggu waktu sembahyang jumaat kami dibawa ketempat pertama untuk dilawati `Lawang Sewu`..

tiket masuk lbh kurang RM3.00..
                                                

 bangunan `lawang sewu`

my family.. ;)


`lawang sewu`..yg bermaksud seribu pintu kerana mempunyai banyak pintu.. bangunan ini dibina pada 27 feb 1904 olih pemerintahan kolonial Belanda dan siap pada tahun 1907..asalnya ia digunakan sebagai kantor pusat perusahaan kereta api swasta (NIS)..ehem dah macam cikgu sejarah pulak..sila google utk maklumat seterusnya..he2..


my dad n `sil`..bukan menantu hantu !!..ahakz.. 




antara barang2 yg dipamerkan..


my mom n dad.. `romantika d`amor kan.. ;)

selepas itu kami ke`QUEST HOTEL` untuk check in..yg lelaki kemasjid bersama t.guide kami endry..selepas sembahyang jumaat kami dibawa makan..





ehem kami makan direstoren nasi padang `sederhana`..tapi harganya tidak sederhana !!..ha2.. untuk 8 orang termasuk t/guide harganya RM 180++..waktu sedang makan kami dikejutkan dgn berita dr METRO TV indonesia..pesawat `virgin` dr australia dibajak..dibajak tu apa pak endry? tanya mama.. nampaknya nak kena belajar bahasa indonesia sebelum kesana nih !!..oh rupanya di`hijacked` dan dipaksa mendarat di`denpasar bali`..ehem tiap2 10minit berita tersebut disiarkan..serupa dgn berita astro awani !!..he2..
al kisahnya seorg lelaki mabuk warga australia memasuki `kokpit`..hari terakhir disemarang berita `metro tv`melapurkan..pemuda berusia 28thn tersebut telah diserahkan kepada kerajaan australia..sebenarnya trauma tentang mh370 tetap ada !!..hu2..

lepas makan kami kesini..tapi tak berkenan ngan design batik dia..


@@ nanti mama sambung citer lagi ek.. :P



Saturday, May 10, 2014

Percutian keSemarang Indonesia -part1

Assalam semua..
mama baru bangun dr pembaringan yang panjang..hu2.. selepas balik dr percutian tiba2 penyakit mama aktif semula dan seperti selalu masih tak sempat untuk `BW` keentry teman2 semua !!..sibuk melayan penyakit n juga `lemau n lembam`.. :(



dalam sakit2 masih sempat bercuti lagi?..huk2.. biasalah tiket percutian dibooking sejak nov. 2013..entah kenapa dari awal jan.2014 penyakit mama agak aktif..selain pernyakit up + lagi.. entah berapa kali mama di `inject` olh doc..seminggu sebelum berangkat semua baju mama n en.papa tlh siap di iron..2 hari sebelum berangkat tiba2 siku ditangan kiri membengkak.. mungkin `lipoma`..doc nasihatkan mama memakan antibiotik..maklumlah `pesakit kronik`seperti mama agak sensitif dgn orang sekeliling, mudah terkena jangkitan. kata doc.udara disana kurang sesuai untuk orang2 berpenyakit spt mama..hu2..

balik dr bercuti nanti mama diarahkan olh doc.utk membuat `minor surgery`..rasa mama nak membatalkan percutian ini jika sakit tidak berkurangan..biarlah `en.papa, mom/dad, adik, bil n niece` sahaja yang pergi bercuti !!..dlm kesakitan percutian diteruskan juga demi family tersyg.. tahun ni tak teruja nak gi holiday seperti tahun2 sebelumnya.
mama kesana pada 25hb-28hb April 2014 lalu..
flight dijangka berlepas jam 0755 waktu malaysia tertunda kerana pengumuman yang mengejutkan olh juruterbang ..`penerbangan akan ditunda dalam 20minit ++ kerana kami terpaksa menurunkan 2 bagasi yang tuan punyanya tiada bersama didlm pesawat`..hu2..
celupar kan mulut mama..ishh2..sempat lagi berbisik kat en.papa..`trauma mh370 tak habis lagi`.. :( takut pulak i hu2 !!..akhirnya pesawat kami terbang jam 0835 waktu malaysia..dan selamat sampai 2 1/2jam kemudian di Semarang Indonesia.. :)


** mymom/dad n niece**


antara `tugu` dikota semarang..kat indonesia banyak tugu2 @ mercu tanda kan..



** nanti mama sambung citer kat semarang ni ek kang jemu pulak u all membacanya..jangan muntah2 tau..he2..thank alot buat `dear  wahida dr http://wahidayatulaswa.blogspot.com/ yg sudi memberi nama & nombor tourist guide disemarang..**

Wednesday, April 23, 2014

`Happy 1st Birthday`..dayyan harith..

assalam semua..
keadaan kesihatan yg tak menentu membuatkan sawang semakin menebal dientry lembam mama ini !!.hu2.. 



`HAPPY 1ST BIRTHDAY`DAYYAN HARITH..(23rd April 2014)
*****************************************************************





hari ini birthday `dayyan harith` yg ke`1thn`..semuga`DH`sentiasa diberikan kesihatan yg baik dan dilindungi olh Allah selalu juga menjadi anak yang soleh dan membahagiakan semua..amin..

syukur alhamdulillah mama masih diberikan kesempatan olh Allah untuk melihat dayyan harith membesar.. :( 

hari ni juga dayyan harith berada di `Pusat Perubatan University Malaya - (PPUM)`..seperti selalu kerana menemani `mama wan` dia !!.. 
ehem nampaknya dayyan harith semakin pandai `control mancho` didepan doc & nurse yg comeyy2 yg sering mengerumuninya ..ahaha..no nottie..nottie baby DH !!.. ;)