My Lovely Friends..

Sunday, January 26, 2014

`hitam putih kehidupan - 2014`..

assalam .rasanya belum terlambat untuk mama mengucapkan `selamat tahun baru 2014`..
dan blog yg memang sendu ini kadang2 diupdate kadang2 tidak !!..
rindu nak BW ke`entry` kengkawan tapi keadaan tak mengizinkan..
setiap hari mama terpaksa menelan coklat2 dari `ppum` dan terkini terpaksa menelan `voren` untuk menghilangkan kesakitan ditulang belakang..sebenarnya dah sebulan mama terpaksa tidur dalam keadaan duduk..hu2..


#masihtersenyumbiarpunpahit#

bila baring mama tak bolih bangun dgn sendiri..aritu `prof.dr` mengesyorkan mama utk melakukan `chemo`lagi sebanyak 6@8x lagi..tapi mama menolaknya..kerana  masih trauma waktu didripkan dgn `rituximab`ubat anti cancer yg kurang risiko dahulu belum lagi hilang !!.azabnya.. :( 

 #mamaadalahkakitangankerajaansebelumberhenti kerja#.. 



@@~~ takmo boring2 tau baca entry #@$%# mama ni ek.. hu2..

Thursday, December 26, 2013

dayyan harith @ oksigen buat mama..

assalamualaikum semua..




ehem beberapa hari lagi 2013 akan meninggalkan kita..syukur alhamdulillah mama masih diberi kesempatan oleh Allah untuk meneruskan kehidupan yang penuh berliku ini..
lama benar `blog lemau dan lembam` mama ini terbiar sepi..
kerana tuan punya blog sendu ini kadang2 terbaring kaku..biasalah keadaan bila menjadi pengunjung setia `PPUM` !!..hu2..

sekarang `dayyan harith` dah 8 bulan..terasa sekejap masa berlalu..`dayyan harith` semakin bijak berposing & beraksi yg membuat mama tersenyum & tergelak..melihat aksi `dayyan harith` kadang2 mama terlupa sekejap penyakit yang mama hidapi..hilang segala kesakitan bila memandang wajahnya..

percaya tak dah 2x `dayyan harith` menemankan mama bila mama ada appointment di`PPUM`..cuti maminya dah habis..jadi `dayyan harith` terpaksa mengikut `mama wan` dia..he2..
`dayyan harith` pun suka kesana maklumlah ramai peminat yg mengerumuninya..ehem tentu sekali kakak2 nurse yg comel dan pesakit2 yg datang!!.. :)
`dayyan harith` adalah `oksigen` untuk mama bernafas @ kekuatan untuk melawan penyakit mama ini..
harap mama mampu bertahan.. :(


 `dayyan` suka sangat ketawa sambil menutup matanya !!..


@@ - dah pandai jugak menggodam lappy dedi dia.. ahaha..

@@ - yg tersumbat kat mulut tu oksigen `dayyan harith` pulak !!.. ;)



** pic.dicilok dr dedi dayyan..

Saturday, August 31, 2013

syawal kami..

salam syawal ke24 semua..

                           dayyan sgt suka posing & buli dedi dia..  ;)

disini mama ingin memohon ampun & maaf jika mama ada melakukan kesilapan sepanjang persahabatan maya kita.. :(
buat yang tercari2 dimana mama sebenarnya mama masih ada !!..banyak sangat `kisah` yang terjadi dalam kehidupan mama..biasalah terkejar2 ke PPUM.. :( bertambah lagi penyakit mama..
dan malang sekali blog `lemau lembam` mama diserang malware pula..ehem mama yang buta IT ni tak dapat membuka blog mama sendiri !!..hu2..thanks buat `azi` yang setia jadi PA mama..dan yang paling malang sekali `line tenet` mama sering terganggu sejak PRU13 aritu..marah juga bayaran up2date..tapi line tenet dlm 1 hari kadang2 1@2 jam je ade !!..bayaran penuh tapi line tenet takde !!..bila en.papa mengamuk kat diaorg percaya tak password utk tenet mama tlh ditukar olh seseorg bukan kami yg menukarnya..pastu tak inform kami..dulu kata line ni 24 hours blh guna..hu2..

oh lari dari tajuk pulak mama ni..syawal kami tahun ni mami & dedi serta dayyan harith beraya bersama kami dahulu..kemudian mereka beraya dibesut pada raya ke3..makanan untuk raya kami order dari catering je kecuali rendang ayam yang mama masak sendiri..`puan mami` tu nak juga mama dia yang masak..kuih raya pula mama tunjuk dari kakak jiran belakang rumah mama..hu2..senangkan?..
syawal ini tetap terasa sayu & kehilangan.. ;)
apapun syukur alhamdulillah mama masih diberi kesempatan & dipanjangkan umur olih Allah untuk menikmati kehidupan ini..


                            ehem dayyan semakin suka `makan satey jari`..ahaha..

tahun ini pertama kali beraya dengan `dayyan harith`..xcited sangat tenguk dayyan pakai baju melayu..
sekarang dayyan dah 4 bulan..semakin pandai posing..suka sgt bila dedi dia snap pic.dia..

                    dayyan semakin pandai berposing dan sering control mancho.. ;)


@@ salam sayang & salam aidilfitri dari mama buat semua..maaf terlambat untuk mengucapkannya..mama semakin mem`bzzzz` sekarang ni..hu2..

Wednesday, June 19, 2013

inilah kisahnya.. :(

assalam semua..

i`m back.. ;)
lama sangat blog lemau@lembam ini terbiar kaku..
sebenarnya kehilangan mama selama 1 bulan + adalah kerana kesibukan menguruskan `puan n yg didalam pantang & dayyan harith`..
alhamdulillah kesihatan mama ok..walaupun terpaksa menelan `pil`(over dose) setiap hari utk mengelakan kesakitan pada sendi2 mama..hu2..



@@~~ dan Allah juga sentiasa menguji umatnya..sewaktu berpantang hari ke20+`puan n`mengalami infection..atas nasihat doktor klinik ~`puan n`dirujuk kehospital pakar untuk melakukan minor surgery berhampiran breast..
dan tahun ini hari jadi `puan n`disambut di`hospital pantai`klang.. :(
mengikut prosedur susu badan terpaksa dihentikan olih doktor ketika pembedahan..`dayyan harith` tidak dibenarkan menyusu badan utk sementara waktu, walaupun begitu dayyan sempat menyusu badan selama lbh kurang 20 hari sahaja.. :(

                                          pic : dicilok dr dedi dayyan.. ;)

pada hari pembedahan `puan n` dibius sepenuhnya kerana ia berhampiran kawasan sensitif !!..dia  ditemani olih `dedi dayyan`.. mama & en.papa pula menjaga dayyan dirumah..sewaktu `puan n`sedang dibedah dayyan harith meragam dia merengek2 walaupun selepas diberikan susu botol..rupanya dia mencari susu badan maminya.. :(  habis dihisapnya baju mama..hu2..
sedih sangat mama waktu tu bila melihat wajah dayyan !!..tanpa sedar airmata jatuh dengan sendirinya.. ya Allah besarnya ujian mu buat `puan n` & dayyan.. :(
mama hanya mampu berdoa agarkan segala2nya selamat & dipermudahkan olih Allah..ketika orang lain berpantang dirumah `dayyan harith` dibawa keluar utk melawat maminya di`hospital pantai`klang ..


@@~~ semuga dayyan harith menjadi anak yang soleh & disenangi serta disayangi olih semua orang..amin..





Thursday, May 2, 2013

Tentang dia..`dayyan harith`

salam semua..
ke`bz`an mama semakin terlampau skrg ni.. ;)
inilah `dayyan harith`.. mama sedang membiasakan diri sebagai `mama wan`..hu2.. 
dayyan takmo nakal2 ek..mama wan nak update blog tau..ahaha..

23 april 2013..1.05am..pusrawi kota damansara.. (3.1 kg)

selepas 10 hari 3.7 kg..

dedi & dayyan..anak beranak layan `zzzzzz`.. :) 


anak beranak berbual..`dedi dayyan nak jadik blogger macam dedi, bolih tak`?.. ahaha..

pic.yang bawah ni `moyang2` dayyan..muda2 dah jadi moyang kan.. hu2..

ini `acik nyang` dayyan yg vogue !!..excited tak dapat cicit pertama?..

ini pula `wan nyang` dayyan yang vogue..excited jugak dapat cicit pertama !!..

@@~~ seperti selalu pic. `mama wan` dayyan takde..hu2..