My Lovely Friends..

Wednesday, June 19, 2013

inilah kisahnya.. :(

assalam semua..

i`m back.. ;)
lama sangat blog lemau@lembam ini terbiar kaku..
sebenarnya kehilangan mama selama 1 bulan + adalah kerana kesibukan menguruskan `puan n yg didalam pantang & dayyan harith`..
alhamdulillah kesihatan mama ok..walaupun terpaksa menelan `pil`(over dose) setiap hari utk mengelakan kesakitan pada sendi2 mama..hu2..



@@~~ dan Allah juga sentiasa menguji umatnya..sewaktu berpantang hari ke20+`puan n`mengalami infection..atas nasihat doktor klinik ~`puan n`dirujuk kehospital pakar untuk melakukan minor surgery berhampiran breast..
dan tahun ini hari jadi `puan n`disambut di`hospital pantai`klang.. :(
mengikut prosedur susu badan terpaksa dihentikan olih doktor ketika pembedahan..`dayyan harith` tidak dibenarkan menyusu badan utk sementara waktu, walaupun begitu dayyan sempat menyusu badan selama lbh kurang 20 hari sahaja.. :(

                                          pic : dicilok dr dedi dayyan.. ;)

pada hari pembedahan `puan n` dibius sepenuhnya kerana ia berhampiran kawasan sensitif !!..dia  ditemani olih `dedi dayyan`.. mama & en.papa pula menjaga dayyan dirumah..sewaktu `puan n`sedang dibedah dayyan harith meragam dia merengek2 walaupun selepas diberikan susu botol..rupanya dia mencari susu badan maminya.. :(  habis dihisapnya baju mama..hu2..
sedih sangat mama waktu tu bila melihat wajah dayyan !!..tanpa sedar airmata jatuh dengan sendirinya.. ya Allah besarnya ujian mu buat `puan n` & dayyan.. :(
mama hanya mampu berdoa agarkan segala2nya selamat & dipermudahkan olih Allah..ketika orang lain berpantang dirumah `dayyan harith` dibawa keluar utk melawat maminya di`hospital pantai`klang ..


@@~~ semuga dayyan harith menjadi anak yang soleh & disenangi serta disayangi olih semua orang..amin..





31 comments:

*SiRibenMerah said...

huhu..
sebak baca..hope puan n, mama dan baby dayyan sehat selalu hendaknya..

Khai♥Rin : anies said...

ira cm ne mama? dia da oeky skrg ni?
alololo dayyan...gigit pipi tu krg..
hopefully everything will b fine..

Acik Erna said...

asalam MA..Alhamdulillah puan n dayyan dan mama sihat

el said...

smoga puan n kembali sihat

sedih bila mama cite yg dayyan xmo susu lain nak susu mami huhu

inazamri said...

semoga segalanya dipermudahkan.sebak juga bila baca dok cari2 susu badan maminya tu.

Shaiful Zaidi said...

Salam mama...selamat kembali berblogging

ieja amieja said...

assalam mama..
bz sungguh rupanya nanny jaga cucu ye..
semoga puan n cepat sembuh..mesti dayyan rindu kat mummy dia..lebih2 lg nak susu mummy dia..semoga mama pun jaga kesihatan dlm ketujaan menjaga cucu n puan n lp lak mama mkn ubat..t.care :D

Zakiah said...

comel dayyan. Semoga puan n cepat sembuh

Uncle Lee said...

Hello Mama, you sure got one real cute baby there...looks like you now have competition with papa, ha ha.
Have a fun weekend and keep a song in your heart.
Lee.

man said...

tahniah sebab dapat anak..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

nazirah said...

mama.. lama tak dgr kabar.. alahai ujian Allah ni berat sungguh membaca dan mendengar tp lagi berat org yang menanggungnya kan.. naz hrp sumenye selamat ye mama.. dayyan sgt comelll

Rain said...

Allahu.... sebaknya membayang empunya badan menanggung rasa dan ujian Allah ni. Ujian Allah untuk meninggikan darjat hambaNya.

apa yang boleh diberi di sini adalah sokongan kata-kata dan semangat untuk terus kuat dan tabah demi orang yang kita kasihi.

semoga mama sekeluarga terutama puan N dapat lalui penuh sabar. manisnya sabar akan tiba. insya Allah..

bunda rafi said...

Sangat menarik buat dibaca, salam kenal

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Melati Qistyna's Mummy said...

Hye Ma,

Hrp mama sihat....
Skang ni dh boleh nyusu Badan balik ke Ma? Hrp anak mama cep at sembuh n mama pun sihat :)

Slmt berpuasa buat mama n papa serta keluarga pn n....

ct@m@n@qieem said...

salam singgah...=)

ctamanaqim.blogspot.com

ct@m@n@qieem said...

salam singgah...=)

ctamanaqim.blogspot.com

cik_sue said...


salam ramadhan buat ma,

;)

Pondok Usang said...

semoga mama dan baby diberikan kecihatan yang baik dibulan yang baik.. =)

Nora Karim said...

kesian dayyan... :( moga segera sembuh... Amin...

Juliet_iRa~" said...

comelnyaa dayyan cucu mama tu heee

moga pn n smbuh spt sediakala n dpt susukan dayyan smula..

salam ramadhan mama :)

syiela said...

comelnya dayyan..

huhuhu sebaknya.. moga dayyan dapat menyusu seperti sediakala sekarang

** take care ye ma

TiranaAduka said...

salam mama
Bgitu kisahnya..
Pekabar mamanorlara?
Maafkan ta lama tak dtg sini.

Nia said...

Salam ziarah ya,

Besar sungguh dugaan mama ni. Takpe, Allah uji sebab Dia sayang, Dia mahu kita lebih dekat padaNya kan. Harap2 Dayyan dapat menyusu mcm biasa sekrg.

Mazatul Azura Muhamad said...

Salam ziarah sambil ajak join GA... Sudi2lah join GA saya :) Sedihnya bila anak minta bf tapi kita tak mampu bagi.... Kuatkan semangat key!

Kak Yon said...

salam mama..harap mama sentiasa sihat,dapatlah mama menjaga Dayyan sementara Puan N sihat sepenuhnya..

Abe Din said...

Apa khabar Mama... semoga Mama & family sentiasa sihat dan dirahmati-Nya.

teratai said...

Salam mama aini, lama tak update..moga mama sihat sejahtera dan dilindungi Allah, amin

hayatunfadzila said...

Aslkm mama..

lamanye mama xupdate..mama sihat ke..harap mama & Puan N sihat...rindu nak dengan celoteh mama.. =)

♥Putri ilyanie♥ said...

mama... dah lama tak lawat melawat.. kebusyan melanda.. dgn masalah yg tak pernah sudah..

.: iEyLa :. said...

:'( moga dayyan membesar menjadi anak yg soleh...