My Lovely Friends..

Saturday, May 10, 2014

Percutian keSemarang Indonesia -part1

Assalam semua..
mama baru bangun dr pembaringan yang panjang..hu2.. selepas balik dr percutian tiba2 penyakit mama aktif semula dan seperti selalu masih tak sempat untuk `BW` keentry teman2 semua !!..sibuk melayan penyakit n juga `lemau n lembam`.. :(



dalam sakit2 masih sempat bercuti lagi?..huk2.. biasalah tiket percutian dibooking sejak nov. 2013..entah kenapa dari awal jan.2014 penyakit mama agak aktif..selain pernyakit up + lagi.. entah berapa kali mama di `inject` olh doc..seminggu sebelum berangkat semua baju mama n en.papa tlh siap di iron..2 hari sebelum berangkat tiba2 siku ditangan kiri membengkak.. mungkin `lipoma`..doc nasihatkan mama memakan antibiotik..maklumlah `pesakit kronik`seperti mama agak sensitif dgn orang sekeliling, mudah terkena jangkitan. kata doc.udara disana kurang sesuai untuk orang2 berpenyakit spt mama..hu2..

balik dr bercuti nanti mama diarahkan olh doc.utk membuat `minor surgery`..rasa mama nak membatalkan percutian ini jika sakit tidak berkurangan..biarlah `en.papa, mom/dad, adik, bil n niece` sahaja yang pergi bercuti !!..dlm kesakitan percutian diteruskan juga demi family tersyg.. tahun ni tak teruja nak gi holiday seperti tahun2 sebelumnya.
mama kesana pada 25hb-28hb April 2014 lalu..
flight dijangka berlepas jam 0755 waktu malaysia tertunda kerana pengumuman yang mengejutkan olh juruterbang ..`penerbangan akan ditunda dalam 20minit ++ kerana kami terpaksa menurunkan 2 bagasi yang tuan punyanya tiada bersama didlm pesawat`..hu2..
celupar kan mulut mama..ishh2..sempat lagi berbisik kat en.papa..`trauma mh370 tak habis lagi`.. :( takut pulak i hu2 !!..akhirnya pesawat kami terbang jam 0835 waktu malaysia..dan selamat sampai 2 1/2jam kemudian di Semarang Indonesia.. :)


** mymom/dad n niece**


antara `tugu` dikota semarang..kat indonesia banyak tugu2 @ mercu tanda kan..



** nanti mama sambung citer kat semarang ni ek kang jemu pulak u all membacanya..jangan muntah2 tau..he2..thank alot buat `dear  wahida dr http://wahidayatulaswa.blogspot.com/ yg sudi memberi nama & nombor tourist guide disemarang..**

7 comments:

Cik Misstree said...

As-Salam. Mama apa khabar? Setelah sekian lama blog Mama Nor LaRa menyepi tanpa entri baru, saya harap Mama terus update blog ini dengan pelbagai entri yang menarik :)

Khai♥Rin : anies said...

Igt kn dayyan ikt skali... moga2 cuti kali ni dpt mengurangkn sket beban yg d pikul,.. mmmm apa cerita selanjutnya ya?

Shaiful Zaidi said...

Salam ziarah mama..selamat kembali menulis mama.

teratai said...

Salam mama,

Seronoknya gi jalan-jalan. Rindu nak baca tulisan mama :)

kakyon said...

salam mama,
eloklah mama bercuti..rehatkan badan selepas lama dalam pantang.moga mama bertambah sihat dan bersemangat ye..

el said...

xde ke souvenir tuk el mama hehehe
xpelah mama..at least dpt gak berehat dan menenang kan minda..hope mama sihat2 hendaknya

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.