My Lovely Friends..

Tuesday, January 25, 2011

petua..petua atau apa2 la...

kali ini mama ingin mengemukakan petua2 yg diamalkan olh mama  dan kawan mama...baca je ek, kalau suka cara ni ikut le!..Sekarang topiknya `Bagaimana utuk mengetahui  pasangan anda berlaku curang kepada anda`... ...eeeee..sensitif ni..
1.bila kita ada problem  dlm umah tangga jgn cite kat kwn lelaki...cite kat mama tak pa..(insyaallah mama simpan rahsia u all)..he...he scandal selalu jadi bila lelaki n pompuan share masalah dia org...


sekadar hiasan..maaf..maaf ye.....!

2.Selalu2la check h/phone pasangan anda...he..camna nak check kalau dia lock...ha...ha ni la tanda something wrong...takut isteri /suami check apa2  kat dlm tu..manalah tahu dpt mms ke,sms jiwang ke...ke!.
3.tidak pernah mengenalkan siapa adik angkatla..kakak angkatla...lansung lama2 terangkatlah kasih sayang kat diangkat2 tu...sebab tu anak mama tak suka ada angkat2 ni...sensitif,sensitif...he...he.. cik n jgn mare kat mama ye...ma bagi petua2 je..jika kita jujur perkenalkan lah angkat2 kita ni kat pasangan kita...tol tak?...ha...ha.insyaallah bahgia...atau seelok2nya tak yah ada angkat2 ni..menambahkan scandal je!..
4.bila nak masuk tido...sleeping patner kata u tido dulu...i panas ni..sedangkan dlm bilik  u all ada aircond...he..he nak tipu pun carilah ayat yg munasabah...inilah lagi tanda2nya...something wrong sedang terjadi...k la..mama dah tak de idea ni...apa kata mama sambung lain kali ke..tu pun kalau idea tak betul mama ni datang...cau cincau ye...

3 comments:

misz dh said...

wah bagus la mama bagi petua2 macam ni... boleh juga i aplikasikasikan dlm rumahtangga. nanti mama bg tips yg lain ya!!!

MaMa AiNi said...

tq..insyaallah

Prihatin said...

Teruskan dgn tip2 Mama ya.. smoga membantu yg lain...