My Lovely Friends..

Monday, April 11, 2011

**RELEASE TENSION..cara ku .. ;)

DALAM SEMINGGU DUA NI BANYAK SANGAT TERJADI PERKARA2 YANG DILUAR JANGKAAN KITA..
ANTARANYA PERBUATAN MEMBUNUH DIRI, PELAKUNYA TERDIRI DARI ORANG MELAYU YANG DAH TENTU2NYA BERUGAMA ISLAM !!..TENSION SANGATKAH?..SAMPAI KESITU CARA TERAKHIR UNTUK MELEPASKAN SEGALA MASALAH DIRI?..
AHAHA..APA KATA IKUT CARA MAMA BAGAIMANA UNTUK RELEASE KAN TENSION AWAK SEMUA !!!.. ;)

1. BAGI PESAKIT KRONIK BILA DOKTOR MENYATAKAN PENYAKIT YANG KITA HIDAPI DARI SATU TELAH MENJADI LEBIH..dan bila anda kena memakan lebih dari satu jenis ubat setiap hari, sewaktu menelan ubat tersebut, anggaplah anda sedang memakan coklat yang diberi olih bakal menantu anda..ha2..ubat tersebut akan menjadi sedap bila ditelan.. ;)

2. ANDA KELUARLAH DARI KAWASAN ANDA..WALAUPUN HANYA DARI KLANG KE KL SAJA !!..
APA KATA PERGI `LOOK OUT POINT`!!..he2.. ;)
ANDA AKAN MERASAI KETENANGAN BILA DUDUK DIATAS BUKIT YANG DINGIN PADA MALAM2 BUTA ITU..SAMBIL MENG`ORDER`@ MELANTAK BERMACAM2 MAKANAN DI`RESTOREN` YANG ADA DISANA SUPAYA HILANG TEKANAN YG ANDA RASAI.. JUGA MELIHAT VIEW KL PADA WAKTU MALAM.. ;) ada berani?..

3. BERBARING DIBAWAH KATIL YANG AGAK TINGGI TIANGNYA SAMBIL MEMBAYANGKAN SAKITNYA KEPALA BILA TERHANTUK KALAULAH KATIL TU RENDAH..RASA SAKIT TERHANTUK BUAT KITA LUPA TENSION YANG KITA ALAMI ITU..tapi jangan dengan sengaja menghantukkan kepala..ni kes berat nihhh!!) baik jumpa pakar psikiatri je !!.. ;)

4. BAGI PESAKIT KRONIK..DENGAN SENGAJA HIASKAN BAKUL UNTUK MENGISI UBAT2AN YANG PERLU DIMAKAN (SETIAP HARI) !!...LEPAS TU MUNGKIN TERUS BERSEMANGAT UNTUK MEMULIHKAN DIRI...eh ni ada berkaitan ke?...

5. DUDUK DIAM2 DALAM BILIK TIDO..ONKAN AIRCOND ANDA SAMBIL MELAYAN `YOUTUBE` CIKGU SHIDA DARI PARIT !!..ahaha..tiada masalah yang tidak dapat diselesaikan !!..
SAYANGI DIRI SENDIRI DAN KELUARGA ANDA..BILA ANDA TENSION KONGSIKAN DENGAN MEREKA MASALAH ANDA..& JANGAN LUPA WIRID PANJANG2 KAT TIKAR SEMBAHYANG EK..DOA AGAR TENSION ANDA DAPAT DI`RELEASE`KAN.. ;)
3 comments:

indah.com said...

didoakan moga mama kembali sihat, sentiasa dirahmati Allah

MaMa AiNi said...

terima kasih ida!!!..

syhamsull anuar said...

hai mama , nak tanya lah mama ada sewakan apartmnt dekat tiara beacah rsort yer, email me mama queen_cruels@yahoo.com