My Lovely Friends..

Wednesday, August 15, 2012

ke`laut`.. :(

Salam ramadhan ke 25 buat semua..

ehem aidil fitri semakin hampir..bagaimana dengan persiapan raya u all..dah siap? bila mama merayau2 ke entry kawan2..masing2 sibuk dengan persiapan raya..jeles rasanya !!!..sebab mama tiada satu persediaan pun yg dibuat lagi..hu2x.. entah kenapa `mood masih kelaut`?.. :(
sekarang ni mama masih cuba mengejarnya !!..ahaha..tapi masih tak terjumpa lagi..

aidil fitri datang & pergi ..itu memang pasti..begitu juga dengan kehidupan.. hari ini kita gembira & bergelak sakan..siapa tahu esuk lusa kita terguris dan terluka..hu2..itulah aturan kehidupan, hari ini kita memilikinya..esuk lusa kita akan kehilangannya !!!.. :(
apapun jika kita sedang bersedih pujuklah hati ..`ada insan lain yang lebih malang nasibnya dr kita..`LUPAKAN`.. ;)


** berapa helai baju raya u all kali ini?.. :)

`raya 2009`..seronoknya anak2 buah mama beraya..
teringin nak jadi spt mereka !!..hu2.. `tiada duka dihati mereka`.. 


20 comments:

~Beb~ said...

slmt hari raya ma.. iyye la ni kelaut? jap lagi tgk kat dapur persiapan paling meriah.. sll mak2 ni dia slow n steady.. last min jer. skali raya nanti dia palin bz. kompem!

ummiarissa said...

salam mama...jangan kata kan mama,saya pun dah ke laut juga persiapan raya...raya kali ni hanya baju je tak sempat buat...tunggu nak beli hari jumaat sabtu ni....kami lebih mementingkan anak2 dari diri kami sendiri...biarlah mereka gembira dengan baju baru raya ni...

.: iEyLa :. said...

saye baju pon xbeli lagi ni ma...
meh la saye jadi anak buah mama..hiks..

Acik Erna said...

assalam MA..acik pun belum buat apa2 lagi..baru nak mula esok..insyaallah

Mak Lagenda said...

Ala mama..jgn la sedey2. Hari raya kita kena bergembira kan??

Ataupun,mama x buat persiapan raya sbb sakit mama menyerang mama skrg?

"Ya Allah..kau berikanlah kesihatan yg berpanjangan kpd mama"

alien said...

sy pun xredi papa pun..

cik Lilis said...

lis pun tak sempat lagi nak shopping raya, wuu. malam raya baru pikir pikir nak keluar jalan jalan shopping, hehe.

Kesuma Angsana said...

salam aidilfitri dari KA & family , maaf zahir batin ye

KhaiRin : anies said...

sy buat 2 psg je..sbb ada bj lama yg da buat tp masih x pakai2 lg
selamat hari raya mama!

Mishter Izwän said...

hari raya tak elok sedih2. msti la happy kan. tgk gmbar budak2 tuh teringat zaman kecik2 dulu

Kak yon said...

akk pun tak buat persiapan sangat mama..takat ala kadar aje. Mood pun belum mari..masih di laut lagi..hihi..
Mama jgn sedih ye. Jom kita hapi2 kan diri..:-)

Hans said...

insyaallah
esok lusa mood nak raya tu ada la tu

ieda said...

harap2 mood tu akan tiba sebelum menjelmanya lebaran ;)

Kasih Salina said...

raya zaman kanak2 seronok kan mama..tak perlu nak pikir apa2 pun..yang penting dapat ziarah menziarahi..tapi budak sekarang tak macam dulu2 dah..

baju raya mama berapa pasang..kita ada la 3 pasang..kikiki..

inazamri said...

selamat menyambut lebaran dan maaf zahir batin dari saya sekeluarga .

teratai said...

Kena adakan mood raya tu...

Anyway,selamat hari raya buat mama aini di samping suami tercinta! Semoga sihat sejahtera...amin.

ainnoraini said...

dah beli awal2 untuk anak2 jer...

mama aini, saya nak ucapkan selamat hari raya yee..maaf ye mama kalau ada silap dan salah...

MulutPayau said...

harap2 mood mama telah naik kembali...ye lah mama, kanak2 mmng seronok sambut raya....kalau boleh nak kembali pada zaman trsebut....

Selamat Hari Raya utk mama dan famly..maaf zahir batin.

Shaiful Zaidi said...

salam Aidilfitri. Maaf zahir dan batin mama...mai singgah lagunamerbok ambil kad raya.

Marya Yusof said...

As salam mama,

Comel2 anak2 buah mama... Mcm mama juga! Salam ceria & Salam lebaran dari kami sekeluarga di Peru! Ampun maaf sekiranya ada salah silap sepanjang perkenalan di alam maya ini... Taqabbalallahu minna wa minkum... :)

Insya'ALLAH, Syawal ke 3 saya akan ke udara di MHI TV3 lagi... Ada masa tontonlah ye ma! :))