My Lovely Friends..

Tuesday, August 21, 2012

** Salam aidil fitri ke 3 **..

Assalam semua..
ehem masih bercuti dikampung atau sudah berada dirumah masing2 ?..
mama & en.papa raya pertama balik kampung yg setengah jam je dah sampai..hu2x..dekat kan kampung mama !!.. :)
sekejap je hari ini dah raya ke 3 kan..masih mengunjung rumah saudara mara atau rakan2 tak?..mama terperap je kat rumah mulai raya kedua..hu2x..biasalah bila sibuk menolong mak mama masak kat kampung..balik rumah telan coklat2 dari PPUM & terus `zzzzzzz`..hikk2x..
raya tahun ni rasa berlainan sekali..entah kenapa..apapun mama bersyukur sebab masih diberi kesempatan olih Allah untuk merayakan aidil fitri kali ini bersama mak/ayah dan keluarga mama.. 

Hari ni pagi2 mama dah buka TV..menonton rancangan MHI TV3..-TV3 call secara live`marya yusuf`..blogger ~ From Peru With Love ~ yang beraya di Peru kerana mengikut `hb`nya yang bertugas dengan kedutaan Malaysia disana..
tetiba mama rasa sayu pulak..hu2x..bila terdengar suara marya yang sebak sewaktu menyampaikan salam aidilfitrinya buat keluarga & mentua yang berada diMalaysia..
ehem marya juga tidak lupa mengucapkan selamat hari raya buat rakan2 bloggernya..hikk2x..thanks marya.. :)..

meh terjah blog marya dan baca entry tentang pengalaman hidupnya bersama `hb & anaknya` iman yang berada diperantauan.. http://my-mindofmine.blogspot.com/

** marya bersama `hb & anaknya iman **..
sori ek dear..mama cilok pic.ni dari entry marya..hu2x..

##  `buat semua ..salam aidil fitri ke3 dari mama`..##

15 comments:

syiela said...

masih kat kampung mama... huhuhu kembaq tak mau kat apa asyik kena kendong je.. letih :(

syiela said...

masih kat kampung mama... huhuhu kembaq tak mau kat apa asyik kena kendong je.. letih :(

zan said...

salam aidilfitri.
zan N familly datang beraya kat blog mama ni.nak duit raya huu2x.

Belalang hijau Perisik said...

belalang mcm yg mama tahu dah start niaga pun sejak malam kemarin... huhuhu...

apa2 pun, belalang puas hati jugak sebab tahun ini sempat ke beberapa rumah pakcik makcik sebelah nurul yg belalang x sempat pegi tahun2 sudah :)

Acik Erna said...

assalam MA..hari ni acik pun ada peluang tengok..sebab masih bercuti..dengar la suara marya..

Shaiful Zaidi said...

salam Raya ke-3 mama. mesti busy dgn tetamu lg hari ni...

Papa Mifz said...

tak tertengok lak MHI hari tuh...huhu

-gedek! said...

alaa.. tak sempat tengok!

(Salam Aidilfitri!)

MulutPayau said...

Salam Aidilfitri mama....

Hajat ari tu mmng nak tengok...tapi terlepas pulak.....

ainnoraini said...

Masih dikampung lagi ni..mlm ni baru nk blk SA..
Tak ada rezeki nk tengok marya masa tu..

Marya Yusof said...

As salam mama,

Knock...knock... dtg nak raya! hehehe... Lama tak menjenguk ke sini... lewat 3 hari...huhuu...maaf sgt... ni baru berkesempatan sb letih ya amat... ;))

Terharu sebab nama Marya disebut2 di sini... Ramai yg kata suara Marya sebak time tu... mmg agak sedih bila berjauhan dr keluarga & tanahair... tp apa2 pun syukur Alhamdullillah segalanya berjalan lancar... Marya dah siap2 buat skrip supaya tidak lupa dgn rakan blogger...hehehe... nak sebut semua ramai sgt pulak... Apa2 pun terima kasih sb sudi menjadi rakan Marya insya'ALLAH pjg umur teringin nak jumpa mama :))

Salam Aidilfitri mama & family! :))

Cikgu Ma said...

saya tengok jugak mhi ni...kak marya suh tengok..=)

.: iEyLa :. said...

hukhuk..mau xsedih duk jauh2 dr family kan ma..
hurmm..bak sni mama nye number..
sy nak call mintak hampun ngn mama plak..hihi

teratai said...

teringat n rindu pada along yg berada di Adelaide...dah 3 thn x beraya dgn along...sedih tetap sedih tapi demi pelajaran along, kak redha!

..::..aRe-Na..::.. said...

salam mama..raya ke3 ri2 ana masih kat kg hehehe...sayu jgk kan ma,beraya di perantauan..tapi sonok jgk..dpt merantau dan rasa beraya d tmpt org kan...