My Lovely Friends..

Thursday, November 29, 2012

sepetang di puncak berastagi..

`Selamat malam semua`..
mendung kelabu dihati mama telah berlalu pergi.. ;)

mama dah bolih uploadkan semula pic.kat blog mama ni..thanks buat sepupu mama `aishah` yg telah menemui jalannya.. almaklumlah mama ni buta IT sikit.. ;)
meh kita sambung cerita tentang berastagi pulak ek !!.. 
perjalanan kami dr air terjun sipiso-piso yang mengambil masa lebih kurang 2 jam kerana hujan lebat & jalan..`jammed`..waktu sampai diatas puncak berastagi hujan telah berhenti..sungguh sejuk cuaca petang disitu..maklumlah baru lepas hujan..jaket yg mama pakai tidak mencukupi..mama menggigil kesejukan & seluruh sendi2 menjadi sakit !!..walaupun mama telah menelan 11 biji ubat sebelum itu..hu2x..nampaknya tak berkesan injection & ubat2 yg mama makan itu.. :( amik kau dah tahu `lemau & lembam` masih nak berjalan sakan, kan !!..

indah sungguh pemandangan dipuncak berastagi ..walaupun terpaksa berjalan tunduk kebawah kerana takut kasut mama terpijak tahi kuda & anjing yang bersepah2..maaf ya orang2 medan ..kawasan ini kawasan pelancungan..harap dapat buat sesuatu..dan toilet juga sangat kotor !!..mama terpaksa membatalkan niat mama utk ke toilet..hu2x..
meh layan pic.yang tak berapa nak cantik ni..mama yg snap  !!!.. he2x..

dibelakang tu adalah gunung berapi sinabung...

kawasan tanaman bunga & kaktus.. walaupun ia tidak seluas cameron..

ini ialah gunung berapi sibayak.. terpegun mama melihat keindahannya..gunung berapi ini masih aktif.. :(


** walaupun berastagi tak seluas & secantik cameron highland..berada dipuncaknya ada berbagai2 rasa..indahnya ciptaan Allah..

22 comments:

teratai said...

Keindahan alam yg masih terpelihara...memang cantik ciptaan Allah:)

Miss Jim said...

mama tau tak petua nak kekal cergas seperti kuda adalah memijak najis nya kihkihkihkihkih....(gurau jer mama...anyway its awesome to have you back wif our blogger)

Kak yon said...

Salam mama..
Cantiknya pemandangan ciptaan Tuhan.
Banyak tempat akk pergi..tandas selalu jd masaalah. Tmpt sendiri yg terbaik.

.: iEyLa :. said...

syoknye g jalan2...weee..nk ikot..

*header baru ek ma..santeekkk..

el said...

canteknye viewwwwwwwwwwww

Acik Erna said...

bestnya kalau acik dapat sampai kesana..

Putri said...

bestnya dh sampai medan
for me toilet kat semenanjung jugak yg plg best.
kalo g oversea, toilet slalu x ada host air.kalo jln2 kat kota kinabalu, walaupun toilet kat shopg complexnya berbayar, tapi huhuhuhu..kotor jugak.

Papa Mifz said...

masih aktif yer mama gunung berapi tuh, penduduk kat situ tak takut ke ek...huhu

dhiera said...

rajin ye mama berjln. dh blk dr medan la ye

Amyna said...

Bila mak p bercuti nie... yang trip hari tu ka... ka yang d latest lagi.. lama tak nampak mama... kangen!

TiranaAduka said...

salam sis
Sejuk mata memandang.thanks sudi sharing

Ros said...

Assalamualaikum mama,

Cantik semua gambar2 ni mama...terutama sekali gambar bunga2 tu he.he...

Semoga mama sentiasa sihat...

nora said...

best nyer..jauh perjalanan luas permandangan..

shaiful zaidi said...

salam mama.

masa Kat Berastagi saya sempat makan did restoran Garuda jer ..
Memang terpegun melihat 2 Gunung berapi tu....

TiranaAduka said...

waalaikum salam
Tau gak mama ada prob ttg blog ni.x pe mama santai2 je layan blog ta
Ta ada cll mama tempoh ari.tapi mama tak angkat.hehehe.

Mlm minggu x jalan2 ke?

new hope said...

cantik tmpt ni

Universiti Thailand kalahkan Universiti Malaysia

Kasih Salina said...

salam mama..memang sejuk kat berastagi kan mama..masa kat berastagi ni sy sempat massage kat hotel..best sgt rasa..sempat shopping tak kat situ mama..

syiela said...

cantik pemandangan di atas sana.. mesti sejuk kan ma

Pondok Usang said...

mesti sgt-sgt sejuk kat sana kan.. =)

mama aryan said...

cantiknya..

Tracey said...

join giveaway...

http://sitracey.blogspot.com/2012/11/jom-giveaway.html

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.