My Lovely Friends..

Wednesday, February 20, 2013

penangan cendol tg karang.. ;)

salam semua..
kesihatan yang masih belum pulih sepenuhnya buat blog lemau mama ini bersawang kembali !! :(
dalam keadaan tak sihat tu mama & family sempat menghadiri majlis perkahwinan `anak` kepada sepupu mama di tanjung karang selangor..
sepanjang perjalanan dikiri kanan jalan ke kuala selangor @ tanjung karang dipenuhi dengan gerai2 cendol. nampak ramai pengunjungnya termasuk `gerai cendol bakar` yang selalu diceritakan olih blogger kat blog mereka !!..
bisik kat en.papa..balik nanti kita singgah minum cendol ek !!..sempat jugak.. ;)

dalam perjalanan balik ke`kelang` mama & family mama singgah minum cendol, ehem cuaca agak panas masa tu.. hu2x..kerana gerai `cendol bakar` terlalu ramai pelanggan kami singgah kekedai cendol yang lain..ehem sedap!!..lupa pulak nama kedai tu.. hu2x..
macam2 cendol yg kami order !!..agaknya pening  tuan punya kedai tu.. ;) `cendol +pulut+durian+tapai !!..he2x..ramailah katakan ( 3 kereta) !!.

ehem siankan anak buah mama `an`..umi n babah dia letak dia atas meja !!..ha2x..tak sabar nak minum cendol lah tu.. ;)
`an`kena pegang botol susu sendiri !!..dia baru berusia 6 bulan tau !!.. ;)

sebenarnya `baby stroller`- `an` tertinggal kat rumah..nak tau berat `an`..9kg..debam kan dia?..
ehem tak lama lagi `an` akan dapat adik sepupu !!!..anak puan n.. ;)

18 comments:

Belalang hijau Perisik said...

perh! sedap tu cendol...
nanti pos kat belalang barang sepinggan dua :P

apa kabar mama dengan papa?

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak mamam cendol ditengahari yg panas terik jugakk.,ahhHKs

el said...

cendol bakar..xnah dgr lagi caner rupenye eh...mlm2 pekena cnedol pun sodap hahaha

BUNDA a.k.a KN said...

pernah dengar, tapi tak pernah cube lagi..

.: iEyLa :. said...

hambooii..bambam nye die...
siap letak ats meja tu..hiks

Zakia said...

fuh makan cendol sampai tak toleh kiri kanan..hehe..sedap makan cendol bila waktu panas..nyaman~ hehe

mama aryan said...

salam mama..

wah sedapnya makan cendol..
alolo comeynye án'

lagenda Mahsuri said...

Cendol bakar tu mesti sedap kan ma..sbb tu ramai org.

Dulu LM suka minum cendol..tp menjak2 kolestrol mencanak2 naik ni, dgr perkataan cendol pun serammmm

Qhaifa Nur said...

memang femes cendol bakar ni...kebetulan lalu sini tak singgah rugi pulak...

sedapnya macam-macam jenis ada...

Ummiarissa Mahdi said...

saya memang nak kesana lagi mama...tak puas singgah satu je kedai cendol...banyak sangat pilihan...raya ni boleh niaga kerepek...kat sana banyak kerepek kan...hehehe

sal-nurbeena said...

Macam2 gerai cendol ada kat sekitar tu,..tinggal pilih je manan berkenan.

Miss Jim said...

mesti mama tak sabar nak jaga cucu sulung and nunu dalam hari kan...hehehe

NUNU EERA said...

sedapnyer..

ieja amieja said...

ieja skrg klu blk kg mmg pekena cendol mama..x pun lai ci kang atau abc..mmg nikmat minum waktu cuaca panas cenggini..kdg2 hhby pun ble 'lari' sekejap dr tmpt keje bwk cendol utk ieja..dia tau peberet ieja..

sian lak tgk bby an tuh..hii

Shaiful Zaidi said...

ramainya org...mesti sedap cendol bakar tu...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cendol bakar mcm mana tu xpenah mkn lg..tp cendol mmg sdp kan

Nora Karim said...

sedapnya cendol... huhuhu

kakyon said...

pernah dengar tapi tak pernah cuba lagi..