My Lovely Friends..

Wednesday, March 28, 2012

BABA ICE-CREAM..

SELAMAT MALAM SEMUA..

Sesiapa yang biasa berkunjung ke rantau panjang kelantan mesti kenal dia kan?..ehem  sangat peramah orangnya !!..he2x..

`oya` anak buah mama & tuan punya `baba ice cream`..

dia mahu berposing kerana adik mama beritahu dia` kakak saya seorang blogger !!!..hu2x..dia siap cakap..jangan lupa promote ice cream saya kat blog awak ya..(ehem tak sangka dia tahu tentang blog ).. dan dia tak tahu mama hanya seorang blogger lemau je !!!..malu i, u..ha2x..

dua kali  kerantau panjang kelantan beberapa tahun lalu..ehem kali ketiga kerantau panjang pada 18 march 2012 aritu baru jumpa.. `BABA ICE CREAM` rantau panjang ni !!.. ;)

sedap `baba ice cream` ni..hikk2x..mengalahkan si`oya`..mama tanpa segan silu menyebat ice cream ni !!!..ehem kat sini takde orang yang kenal kat kita kan? ha2x..


zahra adik oya dgn malu2nya sambil menarik baju mummy nya..nak ice cream ni !!!..hikk2x..

jika berkunjung ke`kelantan`..khasnya rantau panjang jangan lupa kunjungi `BABA ICE-CREAM`ni ya..bahannya seperti bahan2 utk membuat ABC..tapi dicampurkan dengan ais cream yg bercolour2..memang sangat sedap !!!.. dia bolih dihubungi dengan  no: malaysia..0139724651..
ehem yang ini pulak no thailand ke?..ha2x.terlupa nak tanya pulak !!.. 080-7078137/085-6776980 dan dia juga `TERIMA TEMPAHAN UNTUK SETIAP PERAYAAN`..

19 comments:

kakyon said...

salam mama..
tengok gambar 'oya' teringat 'Oya akk' semasa dia remaja dulu..

..::..aRe-Na..::.. said...

salam mama,
waa sodapnyer aiskrim tuh
jenjln sakan la yer mama ke kelantan
hehehee....bila lagik kan...

sayazakiah said...

salam mama.

best nye mama pergi sana. last pergi ms zakiah kecik2 dlu je..

best betul la tgk aiskrim dia. buatan sndiri ke apa?

intan_blur said...

sedapnyeeee...
nyummm...nyummm..nyummmm

el said...

baba..nti tgu saya mai kelantan ok..kasi pree 18ketul eskem baba ok oriteee hehehehe

Sufia Mahzan said...

Panas-panas ni kecur pula tgk ice cream tu..hehe

Mak Lagenda said...

Ice cream buatan sendiri tu ye ma?? Dah lamaaaaaa giler rasa x pi rantau panjang tu. Rasa2nya ada 10-15 tahun x pi!!

Acik Erna said...

mamaaini..acik pun baru pergi tapi tak jumpa pulak..masa tu cuti sekolah ramai sangat orang,.

Ros said...

salam mama,

Nanti kalau kak Ros pi kat sana boleh la try ya mama....nampak sedap sangat...

dhiera said...

kecur air liur tengok ice cream ni~

teratai said...

feberet kak n anak2 aiskrim nih!

Fabulous Me said...

mama jalan sakan!!!!!!

idasm said...

blogger lemau.. ayat tak tahan... samalah kita.. tp ida blogger lemau giler.. hehe....

MaryaYusof said...

Mama baba ice cream tu tgk je dah tau best! Sejuk tgk gambar aiskrim tu! Untungnye mama dpt hadiah dr papa mifz... :)

Kasih Salina said...

sedapnya tengok rupa aiskrim tu mama..nanti blh cari la kalo sampai ke sana..

Juliet_iRa~" said...

mama nmpk sedapppppp sgt aiskrim tu..

wuuu ira dah lama x ke kelantan..hee

nt kalo ke sn mesti kena cari ni!

Shaiful Zaidi said...

mmmm....sedapnya ais krim...

Papa Mifz said...

papa mifz tak ponah lagi sampai kelantan...huhu

Mohd Aswari said...

Aiskrim Baba ni dah ada lama dijual di Kota Bharu cuma namanya Aiskrim Wawa. Tempatnya di jalan belakang KB Mall, depan Parkson dan dekat simpang 4 Jln Bayam & Jln Dato Lundang. Harganya masih RM2! Tak perlu ke Rantau Panjang untuk menikmati aiskrim Baba ni.