My Lovely Friends..

Saturday, October 20, 2012

`tentang dia..dan ceritanya`..

Selamat malam semua..



feri yang dinaiki untuk kepulau samosir dipandu olih dua orang kanak2 batak toba!!.. :)..tak confidence je nak naik feri ni..seram sejuk pun ada !!!.. hu2x...ehem agak2 dia orang ada lesen memandu boat tak?..
** dan sila jangan berharap ek nak naik feri yang ada aircond seperti feri  untuk kelangkawi @ pangkor island !!!..he2x..



inilah tourist guide kami `irfan` yang peramah ..sempat berbisik kat en.papa dia seorang duda & ada anak yang berusia 2 tahun..ehem agak2 dia nak papa `introduce` kan satu awek dari malaysia ke?.. :)
terasa nafas seakan terhenti seketika sewaktu berada ditengah2 `lake toba` dia membuka cerita..`pak ..kawah gunung berapi yang berada dibawah tasik ini sedang tidur..maksudnya masih aktif  lagi pak !!!..hu2x..



dan ini `my room-mate` !!!..dia `ecxited` sangat melihat pokok & bunga terompet tu !!!..dan sempat jugak berposing kat pokok tu.. :)
 ada tak pokok ni kat malaysia?..nak tanam kat rumah mama..ha2x..
**harap2 en.is tak baca entry ni !!.. 



28 comments:

~Beb~ said...

Comel je la hai munge tu. xpnh fm jmpe kt mesia. Ade kah?!

Hans said...

cantik la bunga trompet tu

Deru Ombak said...

Salam MA..
Masa saya kesana lama dulu, Ada bawa balik benih bunga trompet tu..tapi tanam tak hidup la pulak.. Cantik sungguh.

sal-nurbeena said...

cantik kak bunga terompet tu, sumer ke bawah

inazamri said...

rasanya kat cameron ada bunga trompet ni kalau tak silap

Wak Gelas™ said...

wakpon sukak tengok munger trompet tuuu.. eeeHhee

shaiful zaidi said...

salam mama...bestnya dapat pi ke Pulau Samosir...saya x berkesempatan ari tu..huhuhu

ROJAK said...

nasib baik feri tu tak terbalik

mia izzati said...

wahhhh unikkknye bunga terompet tuuu...tak penah nengokkk

Acik Erna said...

assaalm MA..cantiknya bunga tu..
kalau acik pun seram jugak nak naik bot melintasi tasik tu MA

syiela said...

tak pernah tengok bunga trompet tu.. cantik!

ieja amieja said...

mesti roommate mama suka mama tanam pokok bunga trompet tuh..sebab tu dia excited

MulutPayau said...

memang cantik bunga tu mama...kalau ada, saya pun nak tanam juga..hehehe

WuMing said...

Wah... kerusi dalam feri tuu... macam kerusi biasa saja... sempoi...

zan said...

Info yg menarik..

mak lagenda said...

Budak2 je yg pandu bot tu?? Mmgggggg seram!!! Hahahaha..

Bila bunga tu cantik,ada pulak lelaki kiut posing kat situ,makin bertambah2 seri keadaan kat situ..hihihi

Kesuma Angsana said...

menarik ler bunga trompet tu!

Papa Mifz said...

1st time tgk bunga trumpet tuh...unik yer...

Nora Karim said...

adoih... gayat tgk feri tu...

teratai said...

Open air je feri tu!

Besarnya Tasik Toba tu, ingatkan merentas lautan rupa2nya merentasi tasik kawah gunung berapi!

NUNU EERA said...

nma bunge tu mmg bnga trumpet ke? ke sape yg bgi nma?

♥Putri ilyanie♥ said...

bestnye.. kalaulah blh ikut mama g sana..hehehee

LYAfrina said...

mesti seronok sgt kan mama?
pic mama mane?? tringin sgt nk tgk

TiranaAduka said...

salam mama.
Nasib baik tak mabuk laut.ekekeke.

Suka la pemandangan tu.

Pondok Usang said...

a ah.. sebijik mcm tropet.. wahh, tekong feri nye budak-budak je.. huhu.. risau juge..

ummiarissa said...

mama orang batak tak makan orang kan?he he he..mama bunga tu macam sama macam bunga loceng kat Cameron highlands je...saya ada letak dalam blog...

Run Away said...

wahhh..cantik lar mama...pemandangan pun cantik sgt/selamat hari raya...;d

Juliet_iRa~" said...

mama! ira jmpa bunga tu kat kg janda baik, pahang..hee

ms tu ira gi camping..ira igt nama bunga tu bunga tunjuk bumi haha..namanya terompet ek?