My Lovely Friends..

Saturday, February 11, 2012

** AKHIR `GEMERSIK KALBU`..TV3

SALAM HUJUNG MINGGU SEMUA.. :)



ehem hari khamis lepas sempat tak u all semua menonton drama `gemersik kalbu` kat slot akasia TV3 tu?..hari tu minggu terakhir drama tersebut..walaupun jalan ceritanya agak berlainan dari novel sebenar yang mama beli..kira ok jugalah akhir drama itu..kebahagian jadi milik sufian (aqasha) dan ana (ayu raudhah)..suka !!..suka !! tengok mereka bahagia akhirnya..he2x..
tapi yang buat mama sakit hatikan.. ha2x..bila hisyam (zain saidin) tetap mengganggu ana dan confident sangat yang ana akan jadi miliknya !!!..ehem..jahat tau hisyam ni..kah2x..ada gak orang yang macam ni ek yang suka kacau wife orang !!!..menjadi kali ni watak yang dilakonkan oilh zain saidin tu.. :)
episod akhir tu..ana mula jeles bila `aria` mengaku ada hubungan dgn sufian..ana meminta cerai dari sufian dan sufian memberitahu ana dia takkan menceraikan ana  kerana dia mencintai ana..dan sufian juga berterus terang bahawa dia tidak pernah tidur dengan ana !!!..dia `mereka` cerita yang mereka tidur bersama kerana ingin berkahwin dengan ana yang nampak degil & enggan menerimanya..dan sufian membawa ana berjumpa `aria`..sepupu sufian yg sama2 merancang untuk menyedarkan ana.. sebenarnya ana pun suka kepada sufian tapi enggan mengakuinya..akhir sekali ana & sufian hidup bahagia & ana telah mengandung...
ehem kenapa ada yang tak suka dengan ayu raudhah ya?..hukk2x..




ehem mood `gemersik kalbu tak habis lagi`..hikk2x..
` SAYA ADALAH KENYATAAN DAN WAN ARIFFIN ADALAH KENANGAN `..suka ayat ni..:)

26 comments:

Fabulous Me said...

Waaa mama pon ikot jgk..

Ros said...

Salam mama,

Kak Ros tak tengok pun cerita ni....Dah habis dah pun....huuuu......

Mak Lagenda said...

Lm pun tgk gak citer ni ma..sehari miss, mula la gagau2 cari link tontotn. Hehehe...

Rasa tak puas plak tgk citer ni cpt sgt abis kan ma. Klu la citer ni leh dipanjang2kan cam citer indon tu hah. Huiiii..mmg x jd kija la nampaknya

Deru Ombak said...

Salam Puan..

Saya pun suka ayat yang last tu... Sweet!

pena rozie said...

alamak tak sempat nak tengok la...

ummiarissa said...

mama,saya tak tengok sangat cerita ni..adalah tertengok 2 episod kemudian yang last sekali tu...saya pun tak tahu sangat pasal citer ni...tapi ok jugak..

za said...

ma... kesian juga tengok Hisyam tu... kan dia dulu yang jumpa raihana... itu lah dinamakan cinta sejati...

Farah Adila said...

bestkan cerita ni mama...farah pun suka tgk...sorry mama lmbt melawat mama,farah tk berapa sht beberapa hr ni...

Papa Mifz said...

papa mifz nih tv jarang tgk la kak...huhu

Daddylicious said...

sama macam papa mifz la juga...:)

Shaiful Zaidi said...

salam mama...dah lama tak baca novel...

dhiera said...

ganti cerita apa mama?

intan_blur said...

slm mama..;)
wah mama...nampak mcm emo lebih mama nih..hehhehe..relex mama..
tp intan tgk ending dia..mcm over gitu..hhehehe

wahida said...

saya tak tgk pun citer ni sbb saya saya tak minat ngan ayu raudhah tu...

kakchik@ella said...

KC tak tengok pun cerita ni mama. tapi novelnya KC dah khatam lama dulu. Tapi kan mama, novelnya memang best.

KhaiRin : anies said...

x layan cite ni sbb ada ayu raudhah hehehe

ainnoraini said...

Tak tengok la citer ni...
Bace novel dia jer laa...

WuMing said...

Wahh .hayati nihh....

Juliet_iRa~" said...

tgk gak mama last tu..best..sbb happy ending kan..hee..kalau sad ending msti ramai y bising..ngeee ;p

org xsuka ayu raudhah psl kes dia jd btu api dlm rumah tangga rita ngan kembar hubby dia kot...huu

Salina said...

ruginya, salina tak tengok la mama..bz dgn anak2 time tu..kacau btol la..

..::..aRe-Na..::.. said...

salam mama...

hehehe..ana pun dpt jgk tgk last cite ni,sib baik hehehe..beh kan..akhir cite pun beh...sib baik bsatu yer hehehe..amboi mama pun minat betui yer mbaca novel,hehehe
baguih2 mama..mbaca amalan yg mulia hehehe...;-)

MaryaYusof said...

Salam mamaaini,

Wah, seronok tgk mama excited bercerita ttg cerita ni... Mcm nak tgk pulak... harus cari ni :)

el said...

el tgk smpi abis
mula2 cite dia mmg slow sgt2 cam malaih nak folow..tp lama2 tgk best plak...lakonan aqasha tu noti romantik suka tgk hahahaha...

kakyon said...

tengoklaa jugak sampai episod akhir..hehe

idasm said...

disebabkan citernya mcm best jugak kan.. ida layan kat tonton aje.. tp mmg byk siri yg tertinggal. yg last sekali tu mmg tengok kat tonton aje..

suka endingnya...

teratai said...

jodoh maut di tangan Allah. Kalau bercinta bagai nak rak pun spt Hisyam n Raihana tu...kalau tiada jodoh...nak kata apakan! Yg pasti, kena redha dgn apa yg berlaku, pasti kebahagiaan menjelma:)