My Lovely Friends..

Wednesday, May 23, 2012

`SERI BILIK PENGANTIN`.. WHI TV3

Salam tengahari semua..

sejak terpaksa berhenti kerja ni ..`desktop & tv` adalah sahabat mama juga..hikk2x..menonton semuanya sampai lembam.. :(
sebentar tadi mama menonton wanita hari ini (WHI) di TV3 12pm-1pm (isnin-jumaat)..setiap hari menonton rancangan ni, banyak panduan yang kita bolih dapat dari sini !!! tajuk hari ni menarik sekali...`seri bilik pengantin`..
tetamu undangannya adalah pasangan suami isteri dari `reka teemor` pusat deco utk pelamin & hiasan bilik pengantin..mama tertarik dengan cerita tuan punyanya..pasangan suami steri yg sama cantik & jelita..`faiz & rozana muntaz`..mereka memperkatakan  tentang pentingnya hiasan dibilk pengantin !!.. ;) ..kata mereka lagi warna memainkan peranan untuk menaikkan seri bilik tersebut.. dan warna bling..bling tidak sesuai untuk  dijadikan hiasan bilik pengantin tau !!..jadi untuk  deco yg selamat warna2 lembut & kosong sebenarnya paling sesuai untuk digayakan bersama deco bilik pengantin..
masa majlis `cik n` aritu mama deco sendiri tapi taklah secantik deco dr reka teemor..kata tuan punya`reka teemor`..pakej hiasan yang mereka tawarkan bermula dari RM500 ++..murah juga kan?..add FB mereka..`reka teemor`.. ;) iklan ini adalah percuma ..reka teemor tak tahu mama ada `blog lemau` ni.. hu2..


hiasan bilik masa e-day `cik n` aritu..


hiasan yg simple masa hari pernikahan mereka..
** ehem colour cadar yang lembut bolih di decokan dgn apa saja..

*******************************************************************************************
TERKINI...


mood bilik pengantin masih ada !!!...ha2x..cadar telah ditukar kecadar colour2 pulak !!!..ehem..tak sesuai jadi cadar pengantin tau...

*** KATIL PENGANTIN JUGA JANGAN DIPENUHKAN DENGAN DULANG2 HANTARAN..ITU ANTARA TIP2 @ PANDUAN DARI `REKA TEEMOR`..

18 comments:

KhaiRin : anies said...

canteeekkk!

tp org dulu letak dulang hantaran ats katil sbb ruang dlm umah sempit..

ainnoraini said...

tiba2 berangan la pulak..macamama la ye kalau anak ain kahwin nntkan...nak macammna nak hias bilik pengantin nnt..

amboiii jauhnya berangan...

Shaiful Zaidi said...

bilik pengantin yg mama hias ni mmg berseri-seri...tgklah wajah mempelai tu..tersenyum girang

Mak Lagenda said...

Masih berbaki mood pengantin barunya ye ma..

Rain said...

mama tak terasa nak g hanimun ke hehehe..

Melati Qistyna's Mummy said...

Boleh amik upah tempahan pelamin dah ni Ma... Tunggu anak abby beso, hehehehehe

LYAfrina said...

wah...cantik la...lya suka deko2 simple gini.. bg lya.. bkn skadar pgntin j.. bilik beradu suamistri..lg nk kna jaga n deko biar sdp mata mmndang... tp..normally..klo mjlis kawen kt kampung2..slalu ltk hntaran penuh ats katil tu... tp time lya kawin dulu.. mmg susun dpn pelamin direct.

mama... mama sakit sjk ank kecik lagi kan?? dan skarang ank dh bsr..syukur.. mama blh tgk pkmbangan...hingga skarang ank dh bkahwin pon.. msti apa y kt alami pon lbh krg sama.. bila ank kt y kecik, bhadapan dgn mamanya y sakit mbuatkan mrk lbh tabah... lya sndiri x sbr nk tgk asya mbesar..

Acik Erna said...

salam mama aini..cantik tu...hias sendiri ye..acik kalau menghias2 ni memang tgak pandai..he heh

ashamami said...

sedap mata memandang hiasan bilik yg mama buat tu...kaler yg ceria. mama mmg kreatif.

WuMing said...

Kelass laaa...

Saya sangat Malu... mama aini selalu saja kunjung Blog saya... saya pula sebaliknya...

Line TM kat rumau saya teruk betul.... lambat sangat... Naik boring nak buat blogwalking...


Ampun..ampun...

SyuE said...

syu tak sempat tgk smpai habis!

Papa Mifz said...

kalo cadar warna warni tuh nak tidur pun tersenyum je kan...hehe

kakrose said...

trend sekarang katil bertiang ekk mama.hari tu bilik anak akk pun katilnya bertiang..senang nk hias.

..::..aRe-Na..::.. said...

ala..la..cantekk nyer bilik pengantin c puteri mama tu hehehe...ana pon ada jgk kejap2 ttgk seri bilik pengantin kat WHItv3 tuh..tapi biasa lah ma,bila ada ank kecik neh..kejap itu kjp ini..hehehe..

So Shy Lady (SSL) said...

bsderhana saje lah kan kak. sweet tau. klau hasil tgn sdiri lg puas hati

el said...

el kalo g kenduri kawin..specially kat rumah2 org..mmg x lepas nak tgk bilik pengantin ngan pelamin...hehehehe

Juliet_iRa~" said...

cantik..simple lagi menarik :D

Deru Ombak said...

Salam MA..
Kebetulan kita menonton ruangan yang sama. Reka teemor. Reka hias bilik pengantin sekarang sungguh ya cantik2.