My Lovely Friends..

Monday, January 14, 2013

grand sakura hotel medan..

assalam  & selamat malam semua..

                                                 grand sakura hotel medan..

sebenarnya mama baru bangun dari pembaringan yg  panjang .. hu2x.. :( 
faham ke maksud mama ek?..

ehem jika u all semua berniat utk berhoney..honey ke`medan`.. apa kata u all memilih grand sakura hotel ni.. ia terletak ditengah2 kota medan dan berdekatan dgn polonia airport & kedai kek hjh.mariam yang terkenal dgn bika ambon zulaikha nya.. ;) ehem sedap bika ambon ni !!..takde ke ia dijual dimalaysia ek?..

bika ambon zulaikha..
*************************************************************
selesa tinggal di grand sakura.. `lobby`nya luas & nampak mewah..


ehem rasa nak update entry dari sini.. ;)
he2x.. kalau dah gila berblogging kan !!.. kerana ia menyediakan computer & kemudahan internet utk tetamunya..
walaupun hotel ni bertaraf 3* !!... tetapi system keselamatannya agak ketat spt hotel2 yg bertaraf 4-5*.. utk kebilik penginapan kita kena touch`kad`semasa berada didalam lift sebelum menekan no.tingkat yang nak tuju, jika tidak lift tak akan bergerak !! & spt hotel2 mewah lain untuk membuka pintu bilik juga kena touch kad.. ;) sangat sesuai utk berhoney..honey..


tadaaa.. cermin mekap yg besar & tinggi..bolih mekap sampai lembam..
tv lcd & makanan ringan..
katil & tilam yg selesa.. ;) rasa macam kat rumah sendiri..he2x..
ehem kat sini tentunya ada aircond !!!..masa stay kat lake toba hotel takde aircond kerana cuaca disana agak sejuk.. :(
dan yang penting sekali toiletnya sangat bersih !!.. putih suci..
di`lake toba` toilet hotelnya kurang bersih sikit..hu2x..

alamat : GRAND SAKURA HOTEL
              JLN PROFESOR MUHAMAMAD YAMIN 41- 43 
              MEDAN 20234 INDONESIA

phone :  + 62 61 4568222


coffee house yang selesa & luas..dan makanan untuk breakfast kali ni lain dr hotel yg terdahulu !!.. ;)
menu breakfast utk 2 org termasuk dlm pakej hotel : nasi goreng/mee goreng/bubur nasi ~ juga ayam goreng, kentang digoreng  bersama kari kering, telor & sausage.. (yg diatas breakfast en.papa)..

kat bandung/lake toba breakfastnya nasi goreng/mee goreng, keropok sahaja..ha2x..

19 comments:

Pn. Sheila@CC said...

wow... cantiknyer tpt dia mama nor.. berapa harga semalam...

inazamri said...

nak tau gak harga utk 1 mlam RM?

Papa Mifz said...

bila hotel selesa hati mpun gumbira kan mama...:)

dhiera said...

mama dah bole jadi promoter dah ni.. hekhek..
tp first time la dgr kena touch kad untuk gerakkan lif. perghh! kat jamban ada tali paip x mama?

dhiera said...

mama dah bole jadi promoter dah ni.. hekhek..
tp first time la dgr kena touch kad untuk gerakkan lif. perghh! kat jamban ada tali paip x mama?

ieja amieja said...

assalam..
mama chat ke ni..ke baru je baik dr x chat??teringin nak kesana,,ntah bila lah agaknya nak jejak kesana..
t.care mama

shaiful zaidi said...

salam mama...
saya pernah menginap di Grand Sakura. Komputer tu lah saya gunakan utk online...hehehe

Miss Zu said...

macam nama adik kita, zulaikha.. free2 nanti mai tgkbaju kt sini

http://misszucollection.blogspot.com

Acik Erna said...

assalam MA,,moga sihat sentiasanye..lama tak dengar/baca cerita,

JMR said...

tahun dpn nk gi honeymoon sini la plak..:-p

Kak yon said...

terimakasih mama.siap ada no tpon.senang nak kontek bila kesana nanti.tengah cari tiket murah nie..:)

el said...

not bad gak otel ni...
mama sihat x ni...

Anonymous said...

tahun ni flight kemana pulak mama?.. he2.. ;)

Mama FN said...

salam mama... cantik nya hotel.. bila la agaknya saya dapat jejak ke sana.. betul kata org, jauh berjalan luas pandangan...

Jatuh hati dengan Shaklee

wahida said...

bika ambon tu mmg sedap...bila bika ambon tu saya bwk balik malaysia, saya siap kukus balik nak bagi member2 mkn...dorang pun ckp sedap...

bila kukus balik bertambah lembut tau mama...

LYAfrina said...

bangun dr pembaringan pnjang?? maksud mama??
adakah mama warded.??? apa2 pon lya hrp mama tabah...


bgus info ttg hotel ni..buat mrk y nk kesana..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

menarik juga tempat dia

kasih Salina said...

cantik juga biliknya mama yer..dulu saya stay kat Madani hotel Medan.

zaairul haq said...

berapa tarif menginapnya selama sehari nih :D....kunjungan perdana...follow selesai, di tunggu kunjungan balikny :)