My Lovely Friends..

Friday, January 4, 2013

`strawberi cinta`.. ;)

salam semua..

                     my `clg` http://teddypinkygurl.blogspot.com/ & `sil` http://jmr23.com/ menikmati strawberi cinta @ coklat (Cameron).. ;)

ehem..macam selalu meh kita layan youtube lagi..kali ni movie`strawberi cinta` pulak..
biasalah pakej astro yang mama langgan hanya pakej biasa2 !!.. ;) dan bila hujan takde service..hu2x..
kalau belum menonton citer ni bolihlah click link ni.. http://www.lepak-lepak.com/apps/videos/videos/show/17484345-strawberi-cinta-full-movie  oklah citer ni..

teringat mama suka ke`cameron` bila bercuti dgn en.`papa & my clg`dulu..strawberi kami petik sendiri  terus dari ladang & dan terus ngap jugak.. ;)
sekarang ni my `clg` dah besar panjang..dia dah ada orang temankan.. iaitu my `sil` ensem.. ;) jeles ngan diaorang !!..3x berhoney..honey lepas kawen.. @ ke lotperak..@ strawberi coklat di `cameron`..@ krabi thailand..
mama dulu lepas kawen berhoney..honey 1x je.. :(
ha2x..nada jeles dgn anak & sil !!..
OK STOP..STOP.. ;) kita sambung tentang movie ni.


                                 cute je yana dln citer ni.. (pic.dr en.google)


tajuk movie : STRAWBERI CINTA (movie romantik komedi)
antara pelakon : yana samsudin : ichigo
                          : piere andre : hakimi
                          : diana amir : syafika
                          : dian p ramlee : rozita 
penerbit : metrowealth picture

cerita tentang seorang`gadis jepun` yang datang kemalaysia untuk mencari ibu kandungnya orang malaysia yg berkahwin dengan orang jepun..mama suka suara lyana samsudin yg lembut bila berbahasa jepun..ehem `my sil` ni pandai ke lagi berbahasa jepun ek?..dia pernah belajar kat sana dulu..
nak tahu cerita seterusnya sila click link kat atas ek !!.. ;)
                       

19 comments:

Raihana Humaira said...

best tak cerita ni?
tengok tajuk macam sedap je kan...eh sedap...ngeee
lama tak makan stobeli..haish

Nora Karim said...

tak tgk lagi filem tu... tapi strawberi coklat... hm... sedapnya...

Putri said...

baru tengok the making of strawbery cinta kat tv 3 aritu, terus x nk tgk
nihogo very berterabur...japanese x boleh sebut "l".
anyway maybe kena import org jepun betoi2 jd pelakon br real

MulutPayau said...

Tak tengok lagi citer ni....mcm best jer....

el said...

wahh tok mama layan cintan2 npk..romance sgt haha

ieja amieja said...

assalam mama..
ari ni sabtu kebetulan x asuh bdk ..singgah jenguk mama jap..harap mama ceria dan sihat ari ni *-*

Papa Mifz said...

PM pun suka ke CH...sejuk...nyaman jer...:)

❤Kamsiah❤ said...

tak minat yana dan diana..:)

teratai said...

sweetnya tengok anak mama n hubbynya.
Jgn jeles mama...biasalah tu mereka masih dlm mood honeymoon :)

Hans said...

tak rasa nak tengok sis
tak tau kenapa
tapi tengok trailer dia nampak best juga
hehehehe

TiranaAduka said...

salam mama aini.
Stawberi cinta. Hehehe.tq mama sudi dtg.

Wak Gelas™ said...

wak dulu pon sekolah jepon jugakk, tapi dh lupa nk cakap nihon tuuu.., uuuHUuu

suri solehah said...

nanti nak try tengoklah..

shaiful zaidi said...

salam mama...sedapnya strabewi coklat tu..

WuMing said...

Cameron... nyaman udara dia...

wahida said...

saya dah lama tak jejak CH mama...huhu...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xtgk lg citer ni...best erk

.: iEyLa :. said...

eheemmm...kne g cameron gak la cmni ma..hihi

kasih Salina said...

saya jarang berkesempatan nak tgk tv la mama..sedapnya makan stawberi cicah coklat..