My Lovely Friends..

Saturday, June 23, 2012

** AYAM PENYET.. buat papa..

Salam semua..

ehem mood berblogging on-off seperti penyakit mama !!..hu2x.. 
kelmarin `cik n` oppps..`puan n` bawa mama n papa dinner kat `harbour place mall` klang ..ehem orang2 klang mesti tau tempat ni kan?..ianya bersebelahan dgn pantai medical centre klang !!..rasa ganjil pulak bila makan bertiga je..he2x.. hb `puan n`, jmr berada diluar kawasan !!.. :(


papa `puan n`
besar tak ayam dia?.. :)
suasana restoren yg kemas & bersih..

ini kali ke2 mama kesana..sebelum ni mama kesana dgn `puan n` & jmr !!!..masa tu papa keluar kawasan dan kali ni jmr pula yg keluar kawasan, nun jauh dipelantar minyak sana..:(
jika berminat untuk mencuba ayam penyet silalah berkunjung ke klang..memang sedap & lembut ayam yg dihidangkan & besar ayamnya !!!..mama jadi gila dgn ayam penyet ni sejak mama berkujung ke `bandung` aritu..tapi  kan ayam kat bandung kecil2 sahaja !!..hu2x..


*** jika ingin menikmati makan malam yg selesa & tenang berkunjunglah ke `harbour place mall`..restorennya berada disebelah tepi tingkat bawah ..***


WAROENG PENYET
G-01, G-01a & G-02b
HARBOUR PLACE MALL
LOT 6683 PERSIARAN RAJA MUDA MUSA
41200 KLANG SELANGOR


TEL: 03-33721880..

21 comments:

Papa Mifz said...

wah info menarik nih mama...satu hari boleh ke sano...:)

~Beb~ said...

nak jugak try.. ade kazen hubby ddk klang btw. ma! puan n sll la keseorangan klu suami ke plantar minyak.. waaaaaaa lebattt tuh. ;p

ainnoraini said...

Ok...nnt alau saya gi sana nk singgah jugak la...
Sedap ye mama..

Mama Adam said...

alamak.... lapar :)

el said...

tau x mama..el mmg kempunan ayam penyet ni..last mkn tu dia taun 2010 kot kt jb..haaa kt penang ni xnah lah gugel kot2 ada..tp kat belah seberang sn tu adalah...ntah bila nak terjah x tau..huhuhu

cik Lilis said...

besar punyaaa ayam! laparr bila tengok , hihi.

cik epal said...

lapar nyerr tgk makanan sedap2... niee.. dapat duit PTPTN nty.. singgah ayam penyet dulu... weee hahhahah..

http://findmesunshine.blogspot.com/2012/06/kisah-cinta-teladan-dr-blogger-awesome.html

Pink Lavender said...

follow mama nor lara
jom follow makneng

ummiarissa said...

kalau mama dah g kali 2 tu mesti sedapkan..entah bila dapat merasa ayam penyet tu..tak pernah rasa langsung..

SyuE said...

okay! syu nak pi sana nanti! hehe

Mak Lagenda said...

LM x pernah lg mkn ayam penyat ma..sian sungguh LM nih. Ha ha ha..

Ros said...

Assalamualaikum mama,

Kak Ros dah cuba dah kat Penang ni memang sedap lah mama...dekat Harbour place Mall ni tak pernah rasa lah lagi,rasanya sama lah kot noooo mama...

Farah Adila said...

ssedapnyaaaaaaaaaaaaaaaa...mintakkkkkk:D

♥Putri ilyanie♥ said...

sedapnye ayam penyet

Kakzakie said...

Nampak besar betul portion ayam dia. Kalau gini memang berbaloi. Ini kalau makan ayam saja pun dah kenyang...

wahida said...

saya pulak suka ayam penyet Wong Solo...hehe...
yg ni tak pernah try lagi...

syiela said...

mama tiba2 perut berkeroncong.. camner ni

besar2kan ayam dia.kena satu mesti dah kenyang

.: iEyLa :. said...

besar ayam tuh..
sure kenyang..hihi..
bile mama nak blnje ieyla ni??hihi

LYAfrina said...

lya cuba sekali aritu.. ayam dia mmg sedap.. tp xde kuah..rsa nk lekat makan nasi..atau lya jkot xbape nk reti order lg..hehehhe..

..::..aRe-Na..::.. said...

waa..sdpnya mama aym penyet tuh..
dh lama dh x p klang...rindu..

Kak rose said...

Ayam penyet ni lain kedai..lain cara masakannya..