My Lovely Friends..

Friday, June 29, 2012

** 49 days.. :(

salam semua.. :)


dua tiga hari ni diri mama ter`sampuk` dek drama korea !!!.. saluran astro prima sekarang ni sedang menayangkan drama `49 days` setiap isnin-jumaat (4.00pm-5.30pm)..
mungkin u all semua dah menonton drama ni kan?..
drama ini mengisahkan tentang seorang gadis yang koma kerana kemalangan..dia hanya diberi peluang selama 49 hari untuk mengumpulkan aimata ikhlas dari 3 orang yg bukan ahli keluarganya untuk dia sedar kembali @ jika tak berjaya, dia akan mati.. sob2x..drama ni  sedih sangat tau !!!..semasa didalam koma dia telah menumpang badan orang lain atas saranan `scheduler` yg akan mengambil nyawanya jika dia tidak berjaya mengumpulkan airmata tersebut..
semasa koma rohnya masuk kebadan seorang gadis yang murung & bersedih dan dari situlah juga dia mengetahui kenapa dia kemalangan dan dia juga mengetahui tunangnya yg curang dgn kawan baiknya sendiri serta merancang utk mengambil alih syarikat bapanya !!..drama ni sarat dengan pengajaran dan erti kasih sayang yang sebenar !!..hu2x..

@@~~ berhati2lah bila berkasih kerana tak mustahil pasangan anda akan curang @ merancang utk memusnahkan anda + keluarga anda !!!..jika ingin mengetahui kisah selanjutnya & akhir ceritanya jangan lupa menonton astro prima ya :).. sedihnya akhir drama ni !!!..uwaaaaa..


pelakon : nam gyu ri **

lee yo won **

jo hyun jae **
images dr en.google...


** jadilah spt lilin, membakar dirinya demi menerangi hidup orang lain..** hu2x..

19 comments:

Marya Yusof said...

As salam Mama,

Lama dah tak layan Korea... Dulu pun suka tgk cerita yg happy2, fairy tale... pelakon yg fames masa tu Jang Nara... skrg ni mmg tak follow sgt cerita korean ni...hik3... Mcm best lak cite ni kan... agak2 ade tak yg dah upload online...hahaha ;))

Acik Erna said...

assalam mama..acik dah 2 kali tengok..memng best ceritanya..tpi tu l kan..dapat air mata pun akhirnya meninggal jugak

Mak Lagenda said...

LM pun baru je TERtingok citer ni smlm..tatau dah episod yg keberapa.

Pkl 4-5.30 ptg tu..kija pun tak abis lg. Adesss

cik Lilis said...

dah lama tak layan cerita Korea. layan Running Man jer skang, hihi :D

.: iEyLa :. said...

untungla org ade astro kt umah kan mama..hihi...
time study dulu rjn la layan korea..
skrang ni mlas yg amat..tkot xtido..hihi

KhaiRin : anies said...

since keje, da jrg lyn drama korea ni..kalu tingin nk tgk pon cari dlm tenet.. tu pon kalu tenet ok.. hehehe

el said...

ofismate el pun kata cite ni best
tp xdpt nak tgk
siaran ulangan dia bila mama

Papa Mifz said...

papa mifz kalau citer2 korea or jepun nih xberminat nak tgk la mama...huhu

Kak rose said...

mama..akk tak layan c erita sedih lagi dah. Reallity nya..selalu sedih..huhu

Trah Zain said...

cam best je citer tu mama :D nk tgk gk la..hehe

JMR said...

tak pernah tgk..hahah

syiela said...

tak sempat tgk ma... huhuhu selalunya taim tu rehat2 badan dan minda sebab dable h tido :)

LYAfrina said...

dh lama x lyn drama korea ni...
dulu mmg hntu..skali lyn..ssh nk bhenti..
cun nyer heroin dia

teratai said...

Ohh mama pun minat cerita korea samalah kita....:-)

MulutPayau said...

Saya dah lama tak tengok citer korea.....kalau dah mula tengok akan 'berhantu' terus jer melekat....heheheh...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita peminat citer korea, mmg minat sanagt2 la, kalo dah sekali tengok mesti nak tengok setaip episodnya,,salah kenalan dear...i follow your blog

Kakzakie said...

Kalau dah mengikut cerita bersiri tak boleh tinggal kan kalau tak rasa rugi... mesti cerita sedih buat airmata mengalir huhu...

Rain said...

haha!

mama tahu, saya tak sangka mama layan korea. muda gituuu!!

macam mak saya kurang sikit korea ni hihi.

love the way Mama review the drama! mantop

solo mum said...

pernah gak tersampuk dek drama korea nih.... tak ble layan tak jadi keje dibuatnya... tp diorng memang cantik2