My Lovely Friends..

Sunday, December 23, 2012

2 kisah, satu cerita..

assalam & selamat malam semua..
ehem nampaknya semakin bersawang `blog lemau` mama ni..hu2x..seperti tuannya juga yang semakin `lemau & lembam`.. :(
seperti selalu juga bila coklat2 PPUM ini tak berapa nak berkesan lagi..mama terpaksa di `inject` utk mengurangkan kesakitan..faktor cuaca yang tak menentu membuat penyakit mama aktif semula..seluruh sendi2 & anggota mama jadi sakit & bengkak termasuk juga tangan mama.. macam mana nak taip entry ni?..ehem rasa nak pasang `PA` pulak utk taipkan entry mama..sila jangan muntah !!.ha2x..blog lemau & suam2 kuku je pun !!.. ;)

sebenarnya ada 2 kisah yang berlaku minggu lepas..

@@~ KISAH 1..
mama menghadiri majlis perkahwinan mr.pramugara & mrs.pramugari..ZABRI BIN MOHAMED SAID & NUR ALIYAH @ ELIZABERT BINTI GILBERT BENJIE  pada 13 dec.2012..mereka bertugas dgn `mas`..semuga pasangan berbahagia hingga akhir hayat..amin..



ehem tuan punya blog sempat jugak nak `enter frame`.. puan nunu ,suhaila wife sepupu juga adik pengantin, mama & sepupu mama haikal bersama2 ank mereka yg comil !!!..
ehem sama pulak color baju dgn sepupu mama tu..hu2...


sempat jugak puan nunu berbisik.. `baby.. mummy dulu pun bersanding kat dewan ni jugak tau` !!. ;) ha2x..


daddy-mummy mengimbau kenangan waktu bersanding didewan ini.. ;)

@@~ KISAH 2..
mama menerima kunjungan blogger dari utara (kulim) mr & mrs belalang hijau perisik & jr pada 17 dec.2012..terima kasih ek belalang sudi berkunjung keteratak usang mama.. ;)..  blog dia : suarabawahtanah.com
ehem mama tak sempat pun nak bergambar dgn belalang & family dia.. hu2x..


belalang hijau perisik yg low profile.. ;)






25 comments:

teratai said...

Kisah 2 tu, kak tahu sbb baca kat blog si belalang hijau perisik :)

Rain said...

amboiii belalang! datang umah mama tak jenguk rain sekali alang alang dah sini.

pasni mama kena snap gambar belalang tau.

tahniah ya buat penagntin baru, semoga Allah memberkati kalian.

Zakia said...

sama cantik sama padan :)

Hans said...

seronok tgok gambar pengantin bersanding tu

~Beb~ said...

sakan mama

dhiera said...

pramugara dan pramugari! wiwit!
tak lama lagi mama jadi nenek la ye~ tahniah2

.: iEyLa :. said...

weee...mesti ade abg pilot skali kt sne ek ma??hiks..
bile nak ajak adik ke umah mama ni??hehe

shaiful zaidi said...

salam mama..moga mama sihat. bertuahnya blogger yg dpt jumpa mama.

Belalang hijau Perisik said...

tu la, mmg ralat rasa sebab x sempat bergambar dgn mama. klu x sangkut lama dekat KL, sure dah leh luang masa borak2 dan bergambar dgn mama...

apa2 pun belalang sekeluarga sangat berbesar hati dgn layanan baik mama dan papa sepanjang kami d sana.

insyaallah ada masa kita jumpa lagi :)

ieja amieja said...

salam mama..
lama ieja x singgah kecini..ieja pun dah mcm mama jgk..lemau dan lembam..huhu
seronok ye mama dpt kunjungan teman blogger..
moga mama ceria2 selalu..^^

aimaniman said...

Sama jer, nak selalu update blog time kerja je, kalau cuti sekolah ni, sibuk dgn anak2 sampai blog bersawang..

Tahniah pd pasangan raja s3hari .,

Papa Mifz said...

bilalah PM sekeluarga boleh jumpa Mama pulak...:)

el said...

comel jer perut mummy
perut tok mama?
muahahahahaha guwau2 je mama eh jgn mare t kena jual hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rasa mcm nk bersanding sekali tgk pengantin tu bersanding hahahaha

TiranaAduka said...

salam mama aini.
Moga mama sihat hendaknya

Seronoknya dpt bertemu rakan blogger.

Kakzakie said...

Melangkah masuk dewan terkenang masa dulu ye mama. Cantik pengantin tu.

Belalang pasti blogger yg ligat melompat ni:)

Suraya said...

mama nor lara, tak sihat ker? sorry...
moga mama dapat mengawal sakit mama dgn ubatan dan semangat...walaumacamanapun, mama update blog yer..:)

mama aryan said...

semoga diberi kesihatan yg baik ye..
buat pengantin moga jodoh berkekalan hingga ke syurga.

seronokkan dapt jumpa member blogger

*SiRibenMerah said...

salam mama..
sila take care baik2 tau.. jgn noti2 mkn cekelat..
hehehe..

nnt kalo free iyra pulak pegi melawat mama di sana.. hehehe~

Cikgu Ma said...

x penah jumpa blogger face to face..hehe

LYAfrina said...

cantik pasangan pengantin.. waa..bkn sng nk tk mama kat blog ni kan...

Kak yon said...

moga pasangan pengantin kekal bahagia hingga kehujung nyawa..

en. belalang dah sampai rumah mama ye.akk yg dekat belum sampai lagi..teringin juga nak jumpa mama :)

syiela said...

teringin nk sanding sekali lagi hehhehe :)

Kasih Salina said...

selamat pengantin baru buat pengantin..bestnya dapat bersanding sekali lagi ye..

akubiomed said...

Belum pernah jumpa beliau walaupun pernah beberapa kali mengunjungi blog.