My Lovely Friends..

Friday, February 25, 2011

APA U ALL RASA....BILA

Mama nak kongsi cerita tentang apartment yang mama beli 5 tahun lalu, masa nak jual kat mama macam2 dia orang cakap,`untung cik beli ni boleh buat pelaburan..resort tu kan (bla...bla)` dia cakap tu ini, pujuk kita orang supaya beli, akhirnya kita orang pun beli....dan disewakan semula kepada resort berkenaan...2 tahun awal sewa dibayar mengikut kontrak yang dipersetujui... Masuk tahun ketiga,kontrak baru disambung semula...disini bermula rasa sakit hati, marah dan tertipu...resort berkenaan mula melengah2kan pembayaran kepada kami tuan punya, ...walaupun lambat bayaran masih dibuat oleh resort berkenaan...masuk tahun keempat semuanya bertukar menjadi mimpi ngeri, lama2 tiada bayaran diterima,...mama nak tanya apa u all rasa?, bila pihak resort kata..

@ tak banyak orang sewa..sekarangkan gejala H1N1..orang suka duduk rumah..!!..(kebetulan penyakit tu merebak)...
@ sekarang tukar pengurusan baru...share holder lama dah jual share dia !!.
@ jangan bimbang kita banyak kontrak ngan jabatan kerajaan (kursus)...kontrak lima tahun ngan kita!!..(mampu bayar hutang yang bertunggak kat u all)..n bla ..bla

salah satu kemudahan yg disediakan disitu.....

tapi keadaan bertambah buruk bila versi cerita lain kedengaran...(fund resort diguna untuk top up anak syarikat yang bermasalah, board of director dah songlap duit lah..n macam2 lagi)...  harap ni khabar angin je!..sebenarnya company ni besar, ada head office di tengah2 bandar, banyak anak2 syarikatnya...lepas tamat kontrak tahun kelima ni...mama ambil balik dari resort berkenaan...dan mereka masih berhutang ngan mama...apa rasa u all bila last week mama datang nak ambil duit tu dia orang cakap fund tak cukup lagi, dia cakap sorry bulan ni tak bolih bayar..sedangkan rumah tu kita punya n loan bank dijelaskan  setiap bulan ...apalah rasa u all ye?...kalau jadi macam ni kat u all ?..
kata kawan mama `nak saya tolong kerat2 atau potong2kan lidah dia... orang tu`!! ( yg buat janji2 palsu tu la)..ehem takkan sampai kesitu pulak..
rasa2nya darah tinggi mama dah naik kot !!..

3 comments:

papa said...

i rasa tertipu je..sabar ek

lagenda said...

Sue ajelah di court ma. Aggrement kan ada..klu dia x byr,nmpknya dia mmg dah melanggar aggrement la. Buat pakatan dgn tuan2 punya studio yg ada, then buat sue beramai2

MaMa AiNi said...

** LM ha2x...tulah pasal..dia tak berani nak komen kat entry mama...sbb semua tuanpunya dah mengamuk n tunggu masa je...hu2x..