My Lovely Friends..

Friday, February 11, 2011

`GONG XI FA CAI`...dear friend !!!

dah beberapa tahun kebelakangan ini setiap kali `CNY` mama mesti dapat bag mengandungi bermacam2 makanan dan limau mandarin dari jiran mama yang tinggal di no:14 Jln 8..
mama mula kenal  gadis ni waktu dia menunggu bas sekolah didepan rumah mama, kebetulan waktu itu hujan dan mama mengajak dia berteduh dibawah porch..sejak itu setiap kali hujan mama akan menyuruh dia masuk utk berteduh diporch rumah mama dan mungkin kerana keramahan mama setiap kali `CNY` dia tidak akan lupa untuk menghantar makanan dan limau mandarin kepada mama...sampai anak mama `cik n` berkata `anak angkat mama` datang anta limau..he2.. banyaknya anak angkat mama kan `cik n`?..dan setiap kali hari raya aidil fitri mama juga akan menghantar kuih kerumahnya..selain dia mama juga ada seorang kawan (office mate) yang berbangsa cina...setiap kali hari raya dia dan anak2nya pasti datang kerumah..dan anaknya suka makan rendang dan makanan melayu..dan kita (1Malaysia)..ahaha..
`Gong xi fa cai` buat Kow Le Hwa (Kelly) & Chuar Ca Shim ..TQ.. ;)

bag berwarna merah

  antara isi kandungan bag tersebut

2 comments:

Miss Fairladyjim said...

huhuhuuhuh mama nak rasa nasi minyak miss jim yer...nanti raya tahun nie datang lah..miss jim akan try masak khas untuk mama ^_^ mama nak sikit limau leh? miss jim giler makan limau dah nie...

MaMa AiNi said...

k...insyaallah jika ada masa..dtgla!nak limau ek...meh dtg sini..