My Lovely Friends..

Friday, February 18, 2011

KERETA SASARAN PENCURI.. :(

tadi mama menerima panggilan dari adik lelaki mama yang bertugas disebuah bank di `damansara height`..berita sedih yang dibawanya..kereta honda kesayangan yang baru dibeli  beberapa bulan lalu telah dilarikan pencuri !!..terkejut mama dengan berita tersebut, mama hanya mampu berkata `bersabarlah`.. ada hikmah disebalik kejadian itu, Allah berikan dugaan buat dia !!..sebenarnya adik mama baru beberapa bulan sahaja bertugas dibank tersebut, sebelum ini dia bertugas dibank dijalan ampang..kereta tersebut diletakkan berhampiran officenya..kelmarin bila dia keluar dari office keretanya telah tiada, dia tlh membuat lapuran polis tentang kehilangan keretanya..
buat anda diluar sana..kerap kita terbaca diakhbar tentang kereta jenama mewah yang sering dijadikan sasaran olih pencuri !!..awaslah..
buat adik mama bersabarlah dengan dugaan ini..adik mama berkata dia fobia untuk membeli kereta jenama yang menjadi sasaran pencuri lagi..sekarang dia sedang menunggu insuran untuk kereta yang hilang..
@~~ yang pasti dia baru sahaja menghantar kereta tersebut untuk services dipusat service honda dibandar `S`..ada kemungkinan besar kakitangan pusat tersebut terlibat kerana menurut polis banyak kejadian kereta jenama mewah hilang selepas service dibuat dipusat2 tersebut !!.. mungkin kunci kereta tersebut telah diduplicate oleh sendiket yang didalangi olh pusat service terbabit..
buat anda diluar sana berhati-hatilah !!..buat adik mama pula, selepas ini beli kereta yang kurang risiko jadi perhatian pencuri macam kereta mama `??#-*#.. ahaha..
mama tahu adik mama sgt sedih kehilangan kereta tersebut..bersabarlah !!.. :(

(extra info - antara jenama popular yg jadi perhatian pencuri : ~~Camry@HondaCivic@Harrier@Skyline)~~ 


3 comments:

Anonymous said...

semoga adik mama pasrah menerima dugaan ini,munkin ada hikmah disebalik d sebaliknya...

J.M.R said...

dugaan tu..ntah2 memang org2 yg dok servis kete tu kot..

Ujie said...

dah tak der rezki.. redha kan jer laa.. at the same time sucikanlah rezki yg ada dgn sedekah.. hehehe...