My Lovely Friends..

Tuesday, September 6, 2011

** BETUL KE ni?...


ASSALAMUALAIKUM..salam aidil fitri ke8 dari mama..
masih rasa lemau & lembam nak ke office lagi ke?..maklum la bulan syawal kan sebulan..he2..
tahun ni mama sibuk sikit  & tak dapat beraya dan mengunjungi semua keluarga mama.. :(
hari ni mama nak kongsi sedikit cerita dengan u all semua..no gossip..gossiping ek !!..ahaha..baru je minta maaf first raya hari tu !!..
ada seseorang sampaikan berita kat mama cara agihan zakat buat fakir miskin & asnaf dah diketatkan lagi..hu2..`dulu2 gulungan fakir miskin & asnaf yang ada tv & icebox kat rumah tak dapat bantuan`..sekarang ni di`up`kan lagi..gulungan tersebut yang ada astro kat rumah juga akan ditarik balik bantuannya.. :(
betul ke berita ni?..
kata kawan mama tu..kadang2 gulungan fakir & asnaf ni ada tv & ice box tu adalah pemberian dari gulungan yang berkemampuan dan berada !!..ni kan barang2 keperluan harian...pasal astro pulak.. he2..bagaimana jika itu pun didermakan olih dermawan..nak kira jugak ke?.. ;)

22 comments:

stellaizz said...

selamat hari raya mama hehehehe......

susah mcm tu..semua nak kira :(

wahida said...

isu mcm ni yg buat Kristian berebut nak tolong fakir miskin umat Islam ni...tu cara dakwah mereka...

alahai...

ZairieHusin.com said...

kerajaan kena alert la... :D

p/s: dah benti keje dah mama.. dapat sambung bljr kat johor.. esok dah tinggalkan KL dah.. hehe

Sharifah Nadzarah said...

salam lebaran utk mama..
sori lama x update blog..
semalam mula keje..tapi x sempat biaselah mama dah lama cuti keje berlambak...
sy cuba utk update hari ni..insyaallah...
tq atas ingatan mama tu..sayangggg mama..

Belalang Hijau said...

skrg ni yg gaji hampir atau 1000 pun belum boleh tarik nafas senang.tambah2 kat bandar, kita tau ke yg gaji 1000 tu kadang terpaksa ikat perut jugak utk bajet duit dia? :)

za said...

assalamualaikum mama... masih penat lagi ke... tahniah mama... sungguh meriah majlis e-day ari tu.. sedap makanan2 nye... tq tapau untuk saya...

♥Putri ilyanie♥ said...

mama.. putri baru balik kerja.. tadi hari pertama kerja.. tapi isnin depan dapt interview position chemist.. sesuai dgn bidang putri.. putri nak g.. harap2 dapat..

KhaiRin said...

x tau nk kata.. tp sy sokong hal sebegitu..duit zakat perlu utk yg benar2 susah

MaMa AiNi said...

** stella..slmt hari raya utk stella juga..wah2x..raya sakan ya..entahlah stella..kesian gulungan yg memerlukan itu..jika betullah ..

MaMa AiNi said...

** wahida...ya..hu2x..semakin ramai yg buat begitu..

MaMa AiNi said...

** zairie..ya..n gud luck buat zairie !!..n jgn nakal2 tau..ha2x..kesian mrs.zairie tu ..

MaMa AiNi said...

** sharifah..slm lebaran dr mama juga..luv u too..

MaMa AiNi said...

** Belalang..betul tu belalang..kos sara hidup semakin tinggi sekarang ni !!..

MaMa AiNi said...

** za..meriah ke?..he2x..biasa2 je makanan tu..

MaMa AiNi said...

** putri..hari baru start kerja?..ya putri slow2 cari kerja yg sesuai dgn bidang yg putri ambil..semuga putri berjaya mendpt kerja itu..insyaallah..

MaMa AiNi said...

** khairin..betul zakat tu utk gulungan yg betul2 memerlukan..tapi kena lihat juga dari perbagai sudut..jgn sampai ada yg minta bantuan dr gereja..spt kata wahida tu..hu2x..

0nenanina Vanilla said...

kalau ade astro confirmla dye orang senang..kdang2 org saje amek ksempatan..konon hidup susah tpi sbenarnye senang..jangan sampai tuhan btol2 bagi hidup susah..bsyukurla seadanye

MaMa AiNi said...

** onenanina..ya..kita patut bersyukur seadanya..

farah adila said...

itu pun mau di ketatkan...nak bg zakat kat fakir miskin pun mau berkira...tu la masyarakat skrg berkira...tak heran la klu golongan miskin minta tolong ngan gereja...sebab durang tak memilih,terus je tolong tanpa tanya apa2...sape yg patut di salahkan???bila dgr je gereja bg bantuan,baru la nak turun padang...nak tunjuk kebaikan...huh...

MaMa AiNi said...

** farah..betul tu..siapa yg nak disalahkan bila perkara begitu terjadi..hu2x..masa tu barulah nak sibuk2 mcm dah terlambat je waktu itu..

Pak Tani said...

Selamat hari raya...

Fans Neymar said...

Nice BLog Salam Sukses Selalu
Wisata Dewasa
Pembesar Penis
Obat Kuat Pria
ObatPerangsang Sex Toys Pria
Pembesar Penis Permanen