My Lovely Friends..

Saturday, September 17, 2011

** NASI AYAM special.. ;)

ASSALAMUALAIKUM SEMUA DAN SALAM SYAWAL KE 19..
ada jemputan open house tak arini ?..mama ada 2 jemputan tau...petang & malam!!..semua tu jemputan dari family mama je.. jemputan kawan2 mama tak pergi pun..hu2x...maaf banyak2 ..tahu jelah tahap kesihatan mama ni..mama rasa tak selesa lama2 berdiri..kalau kat rumah saudara mara bolihlah mama landing je..hu2x..
Semalam mama ke keramat... ada jemputan makan olih adik!!..hanya jemput adik beradik je..percaya tak rumah adik mama ni setahun sekali je mama pergi..hu2x..time raya je lah !!..lagipun adik mama ni sibuk je bekerja..menu semalam adalah nasi ayam !!...mama tahu adik mama ni `bzzzz` je memanjang...sibuk kerja n uruskan anak !!..meh layan pic.yg mama snap dr h/p cabuk mama ni ek ...

Dalam hati mama berkata2..wah dah ada kemajuan adik kesayangan mama ni..hikk2x..dah pandai masak !!...siap jamu mama & family kita org ngan nasi ayam lagi..sedap !!...

TETAPI TETIBA JE....TERPANDANG SESUATU YANG MACAM MAMA KENAL..ahakz..
Plastik yang berwarna merah...yg didlm nya ada beberapa bungkusan...mama dah tahu... ;) rupa2nya adik mama menunjuk je !!...nasib baik sedap !!..dia masukan nasi ayam kat dlm rice cooker & panaskan..hikk2x...BERTUAH PUNYA ADIK... MAMA INGAT  DIA MASAK SENDIRI !!!...


** buat adik yg selalu baca entry mama..jangan marah !!..mama kan kak long !!..apapun tima kasih daun keladi..ajak mama datang makan nasi ayam tu..mama sayang awak !!.. ;)**

26 comments:

♥Putri ilyanie♥ said...

hahahahaaa.. dah kantoi... wat putri lapar pula pagi2 nie..

Belalang Hijau said...

alamak...kantoi pulak...hahaha...
tp x pela.janji niat dia tu ikhlas nak kasi mama n family mkn, buat kenduri....

nasi ayam...feveret belalang tu ;)

farah adila said...

HAHAHAHA...kantoiiiiiiiii...
wah bestnya mama...mkn free jekkkk...
jelesnya farah...

ieja amieja said...

kahkahkah..sakit perut sy gelak baca n3 ni...kantoiii
x pe la makan free tuh..apapun dia ikhlas nak belanja kita mkn..kan mama..

Melati Qistyna's Mummy said...

Hehehe, mmg kantoi.... Nasi ayam my fav :)

MaMa AiNi said...

** putri..hikk2x..apapun tentang adik mama ni dia sporting orgnya..

MaMa AiNi said...

** Belalang..he2x..betul tu !!.buat adik mama..mama syg awakkkk !!..

MaMa AiNi said...

** farah...he2x..jgn jelas tau !!..meh blk semenanjung, ikut mama gi open house..

MaMa AiNi said...

** ieja..he2x..betul tu ieja..

MaMa AiNi said...

** melati qistyna..abby..he2x..abby suka nasi ayam ya?..meh dtg klg mama belanja abby nasi ayam !!

syiela said...

hahahaha... knapa la terkantoi ngan mama...

yg penting niat dia nk belanja semua :)

JMR said...

takpe achik, janji sedap..makan pon bertambah..hidup achik!

MaMa AiNi said...

** syiela..he2x..ya syiela yg penting niat tu..

MaMa AiNi said...

** JMR...wah mesti suka achik dia tu !!..ha2x..

alynn mat unus said...

Mama Kak Aini,
bukan kantoi, saja nak tunjuk plastik tu kat u all...
bukanye awak tak tau yg adik awak nie pemalas + tak tau masak = tunjuk je jawapannya....
sedap ye JMR, so taun depan menu sama lah.... :)

MaMa AiNi said...

** alynn...ha2x..apa kata menu thn depan siakap masam manis pulak yg ditunjuk...

0nenanina Vanilla said...

lolo..na suke makan..mama asik tnjuk gambar mkanan.. perot da b'bunyi nak makan.hoho

KhaiRin said...

laaaa bli ke?
xpe..mengerti2
busy ye ;-)

Teman Ku said...

sedapnye...tgh2 lapar tgk mknan sdp2 fuhhh..berair mulut...fuhhhh meme sedp nie,,,(^_^)

MaMa AiNi said...

** onenanina..nak buat camne banyak sgt open house raya.he2x...tu pasal asyik ada entry makanan je..hu2x..

MaMa AiNi said...

** khairin..ha2x..adik mama ni sentiasa bz je,uruskan ank2 & hb dier..

MaMa AiNi said...

** teman ku..he2x..nasib baik nasi ayam yg adik mama beli ni sedap..

el said...

ye ye el caya adik mama masak
kahkahkah lawak2...xpe2 ada kemajuan tu mama..at least dia ada niat nk buat jamuan bg org mkn...:)

MaMa AiNi said...

** el..ha2x..betul tu el..yg penting niat dia kan...

nazirah said...

hehe. mama ni .. kantoikan adik lak ek
hee.. tkpe2 nasib bek sdp kan huhu
kalau nak nasik ayam lagi sedap
nanti mama dtg la uma cci.. weeee ;)

MaMa AiNi said...

** nazirah..he2x..adik mama ni blh gurau2..nanti mama dtg rumah cci tau..