My Lovely Friends..

Thursday, September 29, 2011

** TERIMA KASIH..Dedi @ Bandung !!...

ASSALAMUALAIKUM..
salam pagi buat semua..minggu ni mama dah mula bzzzz sedikit..ahaha..nak penuhkan semula poket yang dah kosong!!.. ;)
thanks buat `dedi`..pemandu pelancung kami semasa berada disana..orgnya peramah gila !!..he2..rasa macam keluarga sendiri pulak !!..masa nak balik `dedi` bekalkan kami `green tea` yang ditanam olih ayahnya sendiri...n sekarang ni papa `cik n` tiap2 hari minum green tea tu !! ia dapat membuang toksid didalam badan ...kata `dedi` kalau dah habis call dia n dia akan poskan ke malaysia !!...dan dia mengundang kami kesana lagi untuk tinggal dirumah keluarganya & dia juga mempunyai kolam menternak ikan air tawar..


disini (bandung) kita bebas utk mengambil gambar kapal terbang & lapangan terbangnya..pekerja disana hanya tersenyum bila `cik n` snap pic lapangan terbang diaorg..thanks org2 bandung !!..kalau di `klia` tentu dah kena warning dah !!..hu2..


papa `cik n` posing dihadapan banglo kediaman kami waktu disana.. DEDI YG MENGESYORKAN KAMI STAY DISINI..ia terletak dikawasan perumahan exclusive dibandung... bolih memilih mana2 jenis banglo bagaimana yg diingini..kami dilayan dengan mesra sekali & sangat selesa tinggal disini !!..terima kasih orang2 bandung.. ;)


`cik n`
taman wisata alam tangkuban parahu...



penginapan exclusive ini :
HOME-STAY RETANATA
HEGARMANAH, BANDUNG, 40141


@ termasuk breakfast untuk 2 orang...`cik n` dikenakan lain bayaran sebanyak rm 8 sahaja untuk 1 hari.. bolih makan sampai lembam.. :)


JIKA BERMINAT UNTUK KE BANDUNG HUBUNGI :
`DEDI`..  (BOYAN TRAS) PHONE: +6281321048788


INI DEDI & KERETA SUZUKI MPVNYA...SELESA SANGAT..
@ untuk dapatkan diskaun beritahu kawan `MAMA AINI` @ `IBU AINI`.. ;)

23 comments:

stellaizz said...

cantek banglo tu kan mama.....sonok nyerrrrr

ZairieHusin.com said...

wah..! best nyer mama..!

p/s: orang kata cewet2 kat bandung semua cun2.. hehe

lagenda said...

Sonok mama leh pi jalan2 dibandung ya ma..

Moga dgn bertukar angin begitu akan menambahkan kesihatan mama lg..

JMR said...

dah call dedi tu tadi..kihkih

Belalang Hijau said...

teringin nak jenjalan ke sana

NuNu EeRa said...

da msg pak DD tdi.. ckp da promosi die and green tea kt blog ni.. die ckap 'bilang sma ibu trima kasih banyak'

ieja amieja said...

cantiknyer banglo tu..macam tenang je kan..pemandangan kat bandung pun indah2..terujanyer nak kesana..bila agaknyer tuh???

el said...

cam best je banglo2 tu..kot2 el nak pi sn kontek dedi je lah eh hehehe..ada bw ole2 tuk el x..?

syiela said...

bestnya... kalau terlajak ke sana tetap nak contak DD.. cam best sangat banglo tu...

Sharifah Nadzarah said...

bestnya..gi jalan2...

Amyna said...

yeayyy!! Mama dah selamat pulang ke M'sia. Alhamdulillah.

Syoknya mama p jenjalan... tumpang gembira =D

0nenanina Vanilla said...

alaaaa bestnye..lame x jenguk mama.. rupenya p berjalan ye tinggalkan na..

wahida said...

dulu saya pun naik suzuki APV...hehe..

azam said...

cantiknya.....sukalah saya

terima kasih memberi semangat...Insyalllah semua akan pulih. Amin

za said...

Alhamdulillah Mama dah selamat pulang ke Malaysia... tentu seronok mama di sana ye.. banyak ke shopping...

♥Putri ilyanie♥ said...

bestnye dapat jalan2 kt sana

candybiru said...

sronok nya!! nak jln gak ar..

Shaiful Zaidi said...

salam mama...mama pi honeymoon yer...hehehe.

Melati Qistyna's Mummy said...

Wah sonok nye ma, p borong brg kawen ke? Hrtu Adik ipo pon kesana beli brg2 Dia, mmg berbaloi2.....

farah adila said...

bestnya mama...
murah juga yek mama...
mama nmpak kurus laaaaa...
nmpak muda niiiiiii...:)
seronoknya mama bercuti...
gud nite mama..:)

shameel Iskandar said...

best kan gi bandung. sy pergi sana bulan 5 thn ni

KhaiRin said...

mama.. sewa banglo tu kira cm ne?
ada plan nk g sn thn dpn la

nazirah said...

owh ni la pkck dedi yg mama ckp ari tu ek huhu ok2 nnti cci.. kol la nak tnye die pakej sume tu yeay tq mama syg mama ;)