My Lovely Friends..

Tuesday, September 20, 2011

** SEMUGA DIA TABAH..menghadapi dugaan dari Allah..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SYAWAL KE22 BUAT SEMUA..
sori hari ni mama baru terjenguk kat sini !!..mama `bzzz` sesangat terkejar2 kesana sini..sebenarnya konon2nya lah kan...mama nak cerita apa yg mama buat semalam..hu2x..tapi petang semalam sewaktu mama BW & terjah entry kekawan..sesuatu yang buat mama tersob2..bila sampai kat entry dia..tajuk entry yang membuat jantung mama seakan terhenti..`MAMA TOLONG F..` entry ini ditujukan kepada mama !!...sebenarnya setiap hari mama pergi ke entrynya..walaupun dia berada jauh diseberangi lautan tapi dia dekat dihati mama..dia di `KK`..mama mula ikuti dia selepas dia follow mama..
setiap kali keentry peribadinya...spt juga entry mama..mama dapat rasakan ada suatu `KELUKAAN DAN KEPEDIHAN YANG DALAM DIHATINYA`....benar..dia sedang menghadapi saat2 sukar dlm kehidupan peribadinya..maaf mama tak bolih nak berikan URL dia kat sini....sori..mama nak minta u all semua memberi pandangan & semangat untuknya ...dia benar2 perlukan kawan untuk memberi semangat & peransang buatnya...dia mempunyai 3 org anak, tinggal jauh dari keluarganya dijohor..dan ibunya telah meninggal dunia..merantau dinegeri orang mengikut suami...suatu pengorbanan yang besar..tapi segala2nya menjadi sia2 bila setiap pengorbanan yang dilakukannya tak pernah dihargai olih seorang suami !!...dan semalam  sesuatu yang buat mama terkilan bila `kebzzzzan` yang melanda mama membuatkan mama lambat ke entrynya.. :(
Mama rasa terkilan sgt2 sampai ari ni...biasanya dia membalas bila mama dropkan komen..tapi dr semalam & pagi tadi ia tak berbalas !!..siapa dia?..mama tak berani nak dedahkan !!...jika dia datang kesini...hanya satu yang mama harapkan buatnya...`JADI KUAT SEPERTI MAMA..KERANA ALLAH BERIKAN  SESUATU KERANA DIA SAYANG DAN INGIN MENGUJI SEJAUH MANA KETABAHAN KITA`..jika KK dekat sini mama sedia tumpangkan bahu mama...kerana mama mengerti penderitaan kamu !!..mama pernah menghadapi saat2 getir begitu bila seseorang yg dekat dengan mama manghadapinya..sob2x..
mama tahu dia sangat terluka sekarang ini kerana suami yang dicintai seluruh jiwanya mempunyai hubungan dgn perempuan lain dan mensia2kan pengorbanan yang dilakukannya !!...hu2x..dan suami dia mengakui punyai anak dengan kekasihnya itu..
buat dia..
** BERSUJUD DAN BERTAWAKAL LAH & BERSERAHLAH KEPADA ALLAH..HANYA DIA TEMPAT KITA MENGADU.. :(
SEMUGA ALLAH KUATKAN SEMANGATNYA DEMI TIGA ORANG ANAK2 KECIL YANG TIDAK BERSALAH & TIDAK MENGERTI ERTI KESEDIHAN & KELUKAAN MAMANYA !! **.. AMIN....

33 comments:

stellaizz said...

sob sob sob...moga dia tabah mejalani liku2 kehidupan...itu lah kita sebagai isteri kena lalui mcm2 onak duri..... :(

WuMing said...

Wah.. hubungan yang istimewa di alam maya..

0nenanina Vanilla said...

siannya dia..mama lebih paham sebab mama lebih makan asam garam dari yg muda macam na ni.. tapi na harap dia tabah. harungi hidup dengan berdoa dan tawakal. moga dia kuat semangat

wahida said...

ya Allah...besarnya dugaan yg dia hadapi...kalau saya, tak tertanggung rasanya....

harap sgt dia boleh tabah demi anak2..dia kena kuat demi anak2..anak2 perlukan dia...biarkan suami yg dah lupa diri tu...tunjukkan pada suami, tanpa dia pun kita boleh hidup...bykkan sabar dan teruskan berdoa..insyaAllah...byk ganjaran kalau kita bersabar...ada hikmah di sebalik semua ni...

semoga dia terus kuat semangat...

Melati Qistyna's Mummy said...

buat beliau yg x Kukenali........

Smg beliau tabah dm anak2, berat mata memandang, berat lg bahu yg menggalas....

0nenanina Vanilla said...

nak request mama bole

1) boleh tak mama tukar komen setting ni sbg popup window..

2) boleh tak mama pkai shoutmix drpd cbox.

sebab : senang cikit. lebih mesra pengguna

farah adila said...

thx mama...bg semangat kt farah...farah akan cuba bertahan selagi boleh demi ank2...:(

♥Putri ilyanie♥ said...

keciannya dia.. semoga dia tabah hadapi dugaan tersebut

azrisyafeeq said...

kesian dia

Belalang Hijau said...

jika dengan cara dia luahkan masalah dia kepada mama dapat mengurangkan tekanan yg d hadapi, belalang rasa apa salahnya jika dia lakukan begitu. bercerita atau mengadu dengan mama dgn lebih personal. apa2 pun harap dia kuat menghadapi dugaan begitu. mama jd la kawan baik dia ye mama :)

el said...

sedihnye diperlakukan begitu nak2 lagi apa jd ngan anak2 yg masih kecil...huhuhuhu kalo el x tau lah...harap dia dpt mencari seseorg tuk meluahkan segala yg terpendam seseorg yg boleh dpercayai..di saat2 cam ni dia perlukan kekuatan dr kwn2..smoga beliau tabah menghadapi dugaan ini..n mama pun sentiasalah dekat ngan beliau sian beliau

MaMa AiNi said...

** stella..ya stella..inilah lumrah kehidupan..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Wu Ming..memang kami rapat dialam maya..hu2x..

MaMa AiNi said...

** onenanina..ya semuga dia tabah hadapi segala2nya..

MaMa AiNi said...

** wahida...ya besar dugaan yg dihadapinya..semuga dia kuat semangat !!..

MaMa AiNi said...

** melati qistyna...thanks abby..benar kita hanya dpt mendengar tapi kita tak memikul bebannya..hu2x..

MaMa AiNi said...

** onenanina..nanti pelan2 mama tukar..ha2x..mama ni buta IT sikit..

MaMa AiNi said...

** farah..semuga farah kuat semangat demi anak2 yng tak mengerti apa2 lagi !!.hu2x..mama ada disini untuk farah..

MaMa AiNi said...

** putri..ya putri..hu2x..kita kena tabah..

MaMa AiNi said...

** azri.. ya,azri semuga allah lindungi dia..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Belalang..thanks belalang ..ya semuga dia tabah..

MaMa AiNi said...

** el..ya el,inilah lumrah kehidupan senyum tawa & tangisan sering melalui hidup kita..hu2x..thanks el..

za said...

Semuga dia tabah menghadapi ujian dari Allah... Mungkin ada hikmah sebalik apa yang terjadi..

nazirah said...

mama.. sedihnye baca.. alahai.. cci tak taw nak komen ape.. tapi cci pn dpt rasa kepedihan hati dia bila baca entry mama.. ni semoga dia tabah menghadapinya

mummysyafie said...

nor rasa nor tak layak nak bagi nasihat sebab nor pun bukan isteri/ pasangan yang baik. cuma apa yang nor bleh cakap..setiap yang berlaku ada hikmahnya. dier kena duduk muhasabah diri. fikir balik mana yang kurang di pihak dier or suami

kesian kat dier dan anak²...nor bersimpati sangat² tetapi sebagai wanita kiter kena bangkit dan berjuang hak kiter.

MaMa AiNi said...

** za..thanks..ya semuga dia tabah spt mama !! betul tak za?..he2x..

MaMa AiNi said...

** nazirah...cci mama pun sedih baca entry dia..mama harap juga dia tabah..

MaMa AiNi said...

** mummysyafie..nor ya nor..memang kesian kat dia & ank2..mereka jauh di KK dan tinggal jauh dr keluarga kat Johor..hu2x..

KhaiRin said...

rasa nk g siat2 je suami dia tu

MaMa AiNi said...

** Khairin..garangnya...ha2x..mama pun takut tau !!..inilah asam garam kehidupan khairin..

Qhaifa Nur said...

ada hikmah d atas semua kejadian d muka bumi ini..
moga dia tabah dalam apa jua dugaan...
pasti ada pintu kebahgiaan untuknya..

ummiross said...

Semoga Allah kuatkan semangat sahabat mama tu, insyaAllah.

Dalila Hamid said...

dela pernah rasakan betapa perit kehidupan setelah kehilangan kedua ibu bapa tapi dela x sanggup org yg selama ini kita bergantung hidup mengsia-siakan hidup kita.... rasa kelam ja dunia..... semoga kawan mama aini tabah hadapi dugaan...