My Lovely Friends..

Friday, September 16, 2011

WHEN LOVE GONE.....

ASSALAM DAN SALAM SYAWAL KE18...
SELAMAT MENYAMBUT` HARI MALAYSIA` SEMUA..

`WHEN LOVE GONE..apa yg perlu kita lakukan?..hu2..
mesti u all akan kata bolih ke mama beri petua ni atau jangan pulak u all kata` ni mesti mama ada masalah rumah + tangga ni ?..ha2..dulu mama adalah seorang counsellor tak bergaji kat office mama !!!..setiap kali friend mama hadapi masalah mereka selalu rujuk kat mama..hikk2x..

WHEN LOVE GONE..
1 - jangan bersedih atau meratapi nasib !!..kerana membuang masa je kita meratap hiba..
bila dah tiada cinta kita rayu apapun tak berguna lagi..hu2..dia tak pandang sebelah mata pun kat kita sambil dlm hatinya berkata `ada aku kisah`? ha2.. ;)
2 - jangan sesekali kita berputus asa dan berfikir tuhan tak sayangkan kita !!..sebenarnya ada hikmah yang Allah sembunyikan !!..dia menduga kita kerana siapa tahu dia akan temukan sesorang yang jauh lebih baik.. ;)
3 - ingatkah bahawa ajal maut jodoh & pertemuan itu adalah ketentuan dr Allah..hu2..redha menerimanya adalah penawar terbaik untuk merawat luka dihati ..
4 - bangun dan terus berdiri !!... 
belajar melupakan kisah sendu  dan carilah pengganti yang baru dengan segera !!!  ;) kerana buat apa kita nak ter`emo` lebih2 pada orang yang tak cintakan  kita lagi..`buang current je u`..ahaha..


SEKIAN.. INI TIP MERAPU AKIBAT OVERDOSE COKLAT DARI PPUM..ahaha.. 
`ingat senang ke nak lupakan? cakap saja bolihlah !!..ha2x.. ;)


24 comments:

♥Putri ilyanie♥ said...

ooo.. Putri ni pun sebenarnya baru lepas kehilangan cinta.. tak sangka org yg putri sayang tinggalkn putri dan pergi kepada minah indon.. sedih juga mula2.. tpi dah lame2 ni.. ok la sikit...

Melati Qistyna's Mummy said...

Apa salahnya skang jd kaunselor maya lak Ma.... :)

Mia Za said...

tular mama. bukan senang nak lupe. lagi2 kalau hamba Allah tu tercongok kat depan mata setiap hari. hahaha.

MaMa AiNi said...

** putri..semuga putri tabah menghadapi ujian dr Allah..better putus skrg dr dah berkahwin & ada anak..hu2x..mama doakan semuga putri akan berjumpa seseorang yg jauh lbh baik drnya...amin..

MaMa AiNi said...

** Melati qistyna..abby..tak sesuai langsung mama ni..ha2x..

MaMa AiNi said...

** Mia za...ha2x..tu yg susah kan kalau dia ada tercongok kat depan kita !!..

lagenda said...

OoooOOoo..dulu mama jd kaunselor ye ma? Pasni leh arr pinjam bahu mama untuk mintak pendapat kaunselor yg ada pengalaman hebat nih.

Run Away said...

thanks..mama..tak rugi dapat tips2 dari owg lain sebagai panduan kan...;d

farah adila said...

mama jadi cunselor farah laaaaaaaaaaaaa...
tips yg berguna...
tp ssh mau buat klu dh sayang...huhuhu..
tapi tak pe,berusaha laaaaaaaaa utk diri sendiri..;)

Belalang Hijau said...

dah org x suka, buat apa kita nak hegeh2 lagi harap hatinya kpd kita? pandang ke depan jela...

MaMa AiNi said...

** lagenda...kaunselor tak bergaji je lah..nak pinjam bahu..bolih..hikk2x..dipersilakan..

MaMa AiNi said...

** Run Away...tip merapu je..hu2x..

MaMa AiNi said...

** farah.. hikk2x...tak de maknanya jadi kaunselor farah !!...lain jadinya nanti..

MaMa AiNi said...

** Belalang ..betul tu..ha2x..

farah adila said...

hehehe...bole tu mama...farah suka klu mama yg jadi kaunselor mama...mesti bestkan...masalah pun hilang..kihkihkih

ieja amieja said...

tips yg berguna, sbb pernah cuba dulu(zmn cinta monyet) hahahha..tp mmg berkesan..

MaMa AiNi said...

farah..ha2x.. :)

MaMa AiNi said...

** ieja..ya ke?..hikk2x..Thanks ieja !!..

KhaiRin said...

jenis yg sukar utk melupakan seseorang. tp sentiasa positif. yg baru itulah yg terbaeeeeeeeeekkkkk!!

MaMa AiNi said...

Khairin...syukur dah jumpa yg terbaik..he2x..

el said...

betul tips2 mama tu
xdinafikan
tp mmg pun bila dah buat semua..mn mungkin leh lupa cengitu jek....hahahaha

MaMa AiNi said...

el..ha2x..:)

nazirah said...

wah mama jadi caunselor tak bergaji ek hee.. mama.. tpi betul la. masa cci putus cinta dolu2 pun teruk gak keadaan cci.. huhu tpi skrg ni alhamdulillah cci hrp jodoh cci dengan BH berpnjgn amin ;)

MaMa AiNi said...

** nazirah..he2x...mama doakan semuga cci dgn BH akan berkekalan selamanya...amin..