My Lovely Friends..

Wednesday, August 3, 2011

** HASIL DARI MENUNJUK !!...**

SALAM SEMUA...HARI KETIGA RAMADHAN INI MAMA TERTEWAS LAGI !!...
0430pm...BERKEJAR KE SINI...KALAU LAMBAT RAMAI SANGAT ORANG..MALAS NAK MENUNGGU...INILAH HASILNYA MENUNJUK UNTUK HARI INI...ha2x...SENANG KAN !!...

TEPUNG PELITA....

GULAI KAWAH ITIK...(MAMA)...

GULAI KAWAH DAGING LEMBU.....( EN: HB)

KERABU TAUGEH...

PUDING JAGUNG...

3 OGOS 2011..0430pm...

**  SEMUA LAUK DAN KUIH2 DIATAS MAMA TUNJUK DI BAZAAR RAMADHAN SRI ANDALAS KLANG... **....semuanya sedap !!..

N..... YANG MAMA MASAK UNTUK ARI NI...AYAM GORENG JE !!...hikkk2x...AHA AYAM INI .....
MAMA SEMAKIN LEMAU !!...SENANG KAN.. TINGGAL GORENG SAJA...hu2x...









36 comments:

nazirah said...

heee.... tunjuk pun bole
jnji prut kenyang yeay
macam best je psr malm
andls tu nt nak g la huhu ;)

honeybeesyue said...

mama. sedapnye tgk gulai kawah daging lembu tu....;p

stellaizz said...

oh my peberet tepu pelita...tp kat melaka nie..lom jmp yg sodap tepung pelita nie.....semlm beli tiba2 yg bawah sekali ada jagung plak...nak yg ori :)

Sharifah Nadzarah said...

assalam mama
sedap2 makanan kat atas tu...
sy tak penah makan itik..sedap ker mama..

lagenda said...

Tepung pelita tu nnt beli lebey2 ya ma! Huaaaa....nak jugak!!

wahida said...

tepung pelita feveret saya!!

kecur air liur tgk gulai kawah lembu tu mama...huhu...

♥Putri ilyanie♥ said...

sedapnye PUtri tgk..

mummysyafie said...

saya pun makan lama makin lemau mama..macam malas je nak bangun dari katil

Belalang Hijau said...

menu yg amat menyelerakan!!!
yg penting ayam goreng tu...feveret belalang tu...

hahaha

SCLover said...

mama... kalau sekadar 2 mulut nak mkn... tunjuk aje lah mama... huhuhu, tak berbaloi masak..

abgteror said...

adehhh.....bukak2 blog baru nak puji sebab nampak kueh yang amat cantik dan sodap.....rupa2nya tunjuk jea....huhuhu....kalau pelita camtu rupa mama buat....kompom....jadik kegilaan ramai....hehehhe

farah adila said...

Mama,SELAMAT BERBUKA POSA....
EMMM.....sedapnya kuih pelita tu mama...lama na farah teringin nak makn kuih pelita tu....sampai skrg farah tak tau kat ne jual kuih tu kalau kat sabah...:(

Miss Fairladyjim said...

mama ada simpan kuih pelita untuk jim sahur tak?

MaMa AiNi said...

** nazirah @ cci...ha2x..menunjuk kat sri andalas ni sedap2 makanannya...trylah cci dtg sini..

MaMa AiNi said...

** honey...he2x...memang sedap !!..

MaMa AiNi said...

** stella...sian stella !!....apasallah dia org suka ubahsuai kuih ini ya?..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Sharifah..mslm...memang sedap makanan yg ditunjuk ni!!..he2x..sharifah sedap itik ni,try lah makan..

MaMa AiNi said...

** Lagenda @ LM...marilah berbuka kat sini..nanti mama borang utk LM...he2x..

MaMa AiNi said...

** wahida...mama tgk gambar tepung pelita kat entry wahidalah tu...terus berlari beli !!!..sbb terliur...ha2x..ehem gulai kawah lembu... memang sedap..

MaMa AiNi said...

** Putri..memang sedap walaupun lauk yg ditunjuk, meh berbuka kat Klang !!...

MaMa AiNi said...

** mummysyafie @ nor...hikk2x...nor pun dah lemau ?..penatkan..

MaMa AiNi said...

** Belalang...ha2x...lauk tunjuk je !!.ayam goreng kegemaran belalang jugak ek?..

MaMa AiNi said...

** SCLover @ jami...he2x...betul tu..

MaMa AiNi said...

** abgteror...he2x..hanya kuih tunjuk je..mama dah lemau ni..memasak pun kurang dah !!..

MaMa AiNi said...

** farah...sian farah...kat kk takde jual tepung pelita ya?..

MaMa AiNi said...

** miss jim ...dah habislah...bila nak dtg sini...nanti mama borongkan utk miss jim !!..

Zairie Husin said...

tepung pelita tu memang sedap.. :D

MaMa AiNi said...

** Zairie...memang sedap tapi bukan mama buat sendiri...hanya ditunjuk sahaja...hu2x..

Melati Qistyna's Mummy said...

tepung pelita tu berapa 1 ma? kt umah ni, kita je mkn, kt sini ada 1 gerai tu RM1, 3bungkus...sedap pon sedap...heheheh

MaMa AiNi said...

** Melati @ abby kat sini 5 rm 2 ..sedap !!...he2x..

farah adila said...

mama: farah tak tau...tak pula farah pernah nampak...hari ni farah nk cr tepung pelita la...tu kalau dptla...:)

MaMa AiNi said...

Farah...hari ni farah round kat kk cari kuih ni ya !!....

ashamami said...

mama...emmm...semua tu mmg sedap, dan asha pun sama gak, pi tunjuk je...tapi arini terasa nak demam la pulak, tekak rasa perit sgt, tapi tak de pulak minum ais masa berbuka, agaknya kurang air kot.

MaMa AiNi said...

** asha...mungkin kurang minum air..maklumlah puasa...mama harap asha cepat sembuh..n slmt berbuka..

ashamami said...

ok baru lepas berbuka dan solat maghrib, dah makan obat...mata pun terasa segar sikit. tadi beli obat kat tabib china. herba. ok la rasa ni. tq mama...

MaMa AiNi said...

** asha...syukur alhamdulillah..