My Lovely Friends..

Friday, August 12, 2011

** HILL`S SCIENCE PLAN..


SALAM SEMUA...
makanan untuk anak2 angkat mama dah habis !!..hu2x..berkejar lah mama ke klinik untuk membeli makanannya..
mama ni seorang ibu yg prihatin !!...jgn muntah2 ya !!!..untung dapat mak angkat macam mama...ahaha..makanan untuk 5 ekor anak angkat mama adalah `HILL`S SCIENCE PLAN !!..untuk 5 kg harganya rm 100 ++...n hanya tahan untuk 2 minggu sahaja !!..hu2x..
kucing mama tak bolih makan makanan yang lain...kerana pernah tu seekor kucing mama yang nama `TOMMY` kena operated sebab kena `batu karang`..apa lagi..atas saranan klinik haiwan mama ke UPM Serdang...kat sana ada kemudahan canggih & terkini...

Selepas pemeriksaan kata doktor mama hanya ada 2 pilihan sahaja...injection utk membunuh rm 200 atau rm 1,000 ++ untuk kos pembedahannya..mama dan anak mama menangis !!..cakap dengan en.hb..`sian tommy`..kerana tommy dah tenat !!..hu2x..akhirnya en.hb kesian maka kami bersetuju agar tommy di operated..
syukur tommy selamat dibedah dengan kos diatas !!..sesiapa yang ada kucing yang bermasalah sila ke UPM..kat sana ramai doktor haiwan yang bertauliah..seminggu tommy ditempatkan diward..ha2x..jangan tak percaya...layanan kat sini first class buat semua binatang2 !!...terima kasih buat doktor2 yang merawat tommy beberapa tahun dulu...kat sini tommy ditidurkan diatas towel berwarna putih..sungguh bersih ward binatang disini..ahaha..pertama kali jugak mama masuk keward bintang di UPM, serdang !!... :)

Kata doktor makanan yang paling sesuai untuk kucing ialah  `IAM & SCIENCE PLAN`...mama dah bela kucing ni bertahun2..kesian nak bagi kat orang..walaupun kesihatan sekejap ok sekejap tidak..mama tak sampai hati  takut orang tak jaga dia betul2 seperti mama.. :(
inilah kawan mama kat rumah bila en.hb tiada..maklumlah anak mama stay kat luar..hu2x..bila mama masuk ward en.hb akan ambil tugas menjaga kucing2 ni.. ;)

`HILL`S SCIENCE PLAN` ni dapat mengawal kucing kita dari penyakit..contohnya untuk mengawal pundi kencing supaya tidak mudah terkena penyakit batu karang.. :( 




ini kad `pet family club`mama !!..bila beli makanan dan vitamin kucing ada point & diskaun..


@~ KENANGAN..SELEPAS OPERATED BERAT TOMMY MENINGKAT JADI 5 1/2 KG..& DAPAT HIDUP SAMPAI 5 TAHUN SELEPAS TU...KINI TOMMY DAH TIADA..SOB2X..

14 comments:

SyuE said...

mama, syu pun selalu bawak kucing syu gi UPM. syu pun ta kisah abes duit bpe byk pun, asalkn dorg sihat. kan mama? pelik kn org2 yg seksa kucing tu.. kite ni tak sampai hati sgt, sampai sggup berhabis duit utk kucing2 kite. tp, dorg tu xtau la hati pe mama. ;)tp kn mama, kucing syu ni demand la mama. dye x mkn makanan2 kucing. dye mkn ayam rebus. cer la mama bayangkan, tiap2 hari syu kene rebuskan ayam utk dorg. fuhh.. hahaha...

Sharifah Nadzarah said...

MAMA YANG BAIK...

Sharifah Nadzarah said...

ADA BAHAGIAN UTK MAMA NANTI...

lagenda said...

alahai..mmg untung btl anak anak hangkat mama nih. makanannya pun terpilih!

Amyna said...

Owhh baru tau... ada dua jenis makanan paling sesuai untuk kucing ehh. myna duk ingat whiskas ja... hihihihi!

nazirah said...

mama.. alalala.. mama ni caring la..
prihatin sungguh .. mama sht??
mama jg diri ek. cci mtk maaf lame tak dtg
jnguk mama.. cci bz cm bese la tp cci tak lupe
mama.. tanx mama sbb sllu dtg blog cci..
muah muah la mama.. heee ;)

kakyon said...

perihatin dan sayangnya mama kat anak angkat mama.

Belalang Hijau said...

terharu bc entry mama yg nih...
baik betul hati mama ye...
insyaallah semoga layanan baik mama pada sesama makhluk tuhan tu akan mendapat balasannya nanti...

za said...

mama memang seorang yang perihatin dan penyayang.. InsyaAllah nanti mama dapat ganjarannya...sedap nama kucing-kucing mama yer... terkenang pulak pada nama kucing kartonis Lat... peah..

♥Putri ilyanie♥ said...

kecian tommy.. dlm UPM mmg ade fakulti veterinar dan klinik haiwan.. dekat je dgn fakulti Putri dulu.. rindu pula nak pergi UPM lagi stlh tmt belajar nie.. family Putri pown berbelanje byk tuk kesihatan kucing..

Zairie Husin said...

anak kucing ada tak??? nak?? hehehehehehe

stellaizz said...

wahhh terbaek..untung lahh anak angkat mama tu...

Anonymous said...

Science Plan for Kitten berapa harga???sepa tau??nak jg bg try utk anak agkt saya nih.

MaMa AiNi said...

** anony..kat klg harganya rm 120 bergantung kpd klinik tu..hu2x..harga kitten lbh mahal sedikit..yg kucing mama mkn rm 100 je harganya..