My Lovely Friends..

Saturday, August 6, 2011

** NASI JAGUNG - ayam merah... **

Salam semua...hari ni hari ke6 kita berpuasa & cuti minggu pertama...ada yang balik kekampung untuk berbuka bersama keluarga.. ehem bestnya !!...mama belum lagi berkesempatan berbuka dengan mak/abah mama..hu2x..en.hb keluar kawasan lagi...
Bila seorang kat rumah ni, macam2 keinginan yang timbul !!..jahat tekak mama di bulan puasa begini..ha2x..

tetiba je teringat nasi jagung, ayam masak merah, dalca dan jelatah kegemaran `en.hb`...semua bahan2nya ada kat rumah tapi keinginan nak masak tu yang tiada !!!...hikkk2x..kalau masak pun membazir je...mama seorang kat rumah ni...hu2x...cepatlah balik !!!...ha2x...saja tulis entry ni kerana kata en.hb internet kat sana slow giler !!!...iye ke?...mama tahu dia tak baca pun entry ni !!!...hu2x..

Antara adik beradik mama, mama lah yang paling rajin memasak ..itu dulu lah !!...sekarang ni mama lebih senang `melemaukan diri`...hu2x....n apa kata cuti2 ni u all semua masak sendiri kat rumah !!...ha2x..


 

** (pic.ni mama cilok dr  en.google je)..mama tak sempat snap.pic makanan yg mama masak ari tu.. hu2x...

22 comments:

SyuE said...

mama suke buat syu terliuhhhh.. ;p huhu..

mamawana said...

Assalam

sedapnyer nasi jagung... Belum sempat berbuka kat rumah lagi. Buka kat mesjid shj ... Heeee

Ringgo said...

bahaya tgk time posa ni .. hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

Wahhh, best Nyer ma, Lau dekat2 bleh abby mintak sepinggan :)

Belalang Hijau said...

huwaaa mama kejam! mama kejam!
x kira...nak soh mrs.belalang masak mcm pic kat atas tu jugak arini...

uwaaa...!!!

qamarguyz said...

salam ziarah..
adeii..kalu takda pic jangan la cilok mama, buat menaikkan nafsu saja..hoh0o!

el said...

wahhhhh sedapnye food2 kt sini w/pun cik gugel hehehe..el tgh aim nak wat nasi jagung..tp x taulah bila...ni pun 1st time nak try buat..tp kalo gulai dalca tu el mmg fail buat huhuhuhu ada resepi x mama

nazirah said...

wah .. nasik jgg.. nmpk cam sdp la mama
first time ni tengok huhu (selain nasik kfc tu la ) huhu neway.. mama sbr ye.. nt Hb balek la kan.. love u mama :)

hanez said...

salam, sedap menunya..

MaMa AiNi said...

**Syue..he2x..takdelah..nak suruh syue masak spt pic.tu !!..

MaMa AiNi said...

** mamawana..kat masjid pun byk makanan, bila sampai bulan ramadhan ni..

MaMa AiNi said...

** Ringgo...he2x..alah nanti ringgo suruhlah mrs.masak camni..

MaMa AiNi said...

** Melati @ abby...tulah kalau dekat mama blh anta kat rumah abby..he2x..

MaMa AiNi said...

** Belalang...he2x...nanti suruh mrs. masak n anta rumah mama tau..

MaMa AiNi said...

** qamar..mama masak macam pic.tu tau !!!...he2x..
cuma tak sempat nak snap je..hu2x..

MaMa AiNi said...

** El...thanks singgah sini..wah el nak masak nasi jagung...sedapnya..he2x...tgk kat en.google je segala resepi2 yg ada !!!ha2x...

MaMa AiNi said...

** nazirah @ cci...datang rmh mama ..mama mskkan cci ek !!...luv u too..

MaMa AiNi said...

** hanez..he2x...nampak sedap kan?..hanez pandai masak kan..

JMR said...

wahh..sedap!!

tingat time maka
n itu hari...bila la lg dpt pekena aym msk merah tu...

MaMa AiNi said...

nak makan dtglah !!...mama masak...he2x..

kakyon said...

mama..teringin pulak nak msk..

MaMa AiNi said...

** kakyon...he2x...apa kata hari ni masak pulak !!..