My Lovely Friends..

Tuesday, August 2, 2011

** MAAFKAN mama...**

Salam Ramadhan n selamat malam semua..hari hari kedua kita berpuasa !!.
maaflah mama dah semakin `lembam & lemau`skrg ni..n mama minta maaf jika mama lambat datang menjenguk u all semua..kerana sejak berpuasa ni mama asyik ter`zzzz` je !!..ari ni berbuka makan apa ya?.. ;) mama makan biasa2 aja..bubur lambok dari masjid, lauk paprik campur dan ayam goring..hari ni mama dengan mood lemaunya memasak..simple je makanan mama..uhaha..selalu asyik beli je, boring jugak kan?.. ;)


mama pernah cakap mama nak buatkan bakul hiasan untuk seseorang...entah kenapa masih belum disiapkan lagi...n baru2 ni my auntie suruh mama gubahkan bunga yg dibelinya kat shah alam.. ;) 
semua barang2 my auntie dah anta tapi tak gubah2 lagi..hu2x..sori auntie mood tak mari lagi !!..nanti mama gubah slow2 ek !!!..masih ada banyak masa sebelum raya..dalam hati fikir jugak..bagaimana kalau tak siap?.. :( kena disiapkan !!!..maafkan mama..mama takde mood je sekarang ni !!..APA KES NI? taktau la!!..hu2..


juadah berbuka u all tadi banyak seperti ini ?.. ;)


** google (my.vitrd.com)**

20 comments:

Nazra Nazurah said...

sabar je lah mama...btw, nazra berbuka simple dan bersederhana je...:)

♥Putri ilyanie♥ said...

penat puasala tu sampai mama xde mood.. heheee.. putri buat roti sosej hari.. heheee.. mak masak kari.. nyum2..

honeybeesyue said...

mama bole wat bisnes bakul hiasan mama! ;)

Ringgo said...

ayaq sejuk n kurma pon ok dah n nasi lauk ikan temenung ..

Melati Qistyna's Mummy said...

xpe la ma, slow2.... mood awal ramadhan kot...hehehehe.

smlm abby msk ayam cili api jer, ada baki lauk kari 1st puasa, cukupla..... pastu buat buah melaka.... :)

kakyon said...

salam mama,
takyah susah2 masak mama.kat shah alam tu, bilang saja apa maunaya..semua ada..
jaga diri..

wahida said...

gila la kalau berbuka lauk byk tu...tu mesti rambang mata masa pegi bazaar...kehkeh...

MaMa AiNi said...

** Nazra...he2x...ya..

MaMa AiNi said...

** Putri...agaknya la...he2x...wah bestnya dpt makan masakan emak..

MaMa AiNi said...

** Honey...dah tak buat lagi...dulu mama pernah buatkan hantaran kawan2..he2x..

MaMa AiNi said...

** ya ringgo.itu pun ok

MaMa AiNi said...

** melati @ abby..agaknya kan !!...wah rajinnya abby masak...

MaMa AiNi said...

** kakyon...he2x...ya, terutamanya kat stadium melawati sedap2 makanannya...mama pernah beli kat sana...tunjuk n bayar je !!...ha2x..

Belalang Hijau said...

belalang kemarin bukak pose dlm gelap...elektrik xde...ngee

MaMa AiNi said...

** wahida..ya dah macam nak kenduri pun ada...he2x...mama pernah lihat cam ni masa balik kampung semua adik beradik berbuka n beli macam2 lauk@ kuih...

MaMa AiNi said...

** Siannya belalang...masa bulan puasa pulak tade elektrik..hu2x..

mummysyafie said...

nor pun lemau waktu bulan puasa ni mama. tapi pagi2 sampai opis nor akan bzkan diri buat kerja. kalau dibawak nya mata ngantok ni mmg satu hari tak berusik kerja tu. tgh baru lelap kan mata kejap. 30 minit pun dah cukup

MaMa AiNi said...

** tulah pasal nor..mama asyik nak zzz je...sian nya 30 minit je dpt lelapkan mata..

nazirah said...

mama jgn lemau taw
mama kuat yeah..
cci doakan keshtn mama ok
takecare mama..
cci rindu mama..
:))

MaMa AiNi said...

** Nazirah @ cci..thanks ya cci n mama miss u too..