My Lovely Friends..

Wednesday, November 9, 2011

** BILA DAPUR BERASAP... ;)

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..
Bagaimana dengan sambutan aidiladha semua..meriah tak?..mama terlemau je..hu2x..tapi jgn tak percaya demi keluarga tercinta..hukkk2x..mama tetap gagahkan diri kedapur..hu2x..akhirnya berasaplah dapur mama yg sentiasa sejuk &  sepi sebelum ini  !!!..ha2x..menu pagi aidiladha ketupat segera, rendang ayam, kuah kacang & kuah lodeh.. jangan tak tahu papa cik n orang johor...ini makanan kegemaran en.papa !! ...
TAPI TAKDE PIC.GAMBAR MAKANAN AIDIL ADHA TU..TAK SEMPAT NAK SNAP..BZ LAYAN KELUARGA YANG DATANG BERAYA  !!!.. ;)
Papa `cik n` menyertai qurban  tahun ni..jadi raya kedua mama tetap gigih memasak hu2x..semua menu berkaitan daging qurban yang diterima..seb baik doc.kata sakit mama ni takde pantang2nya !!!..jadi semua mama telan je !!!..kecuali ikan..dari kecil mama tak makan ikan..hu2x..meh layan pic.lauk yang mama masak masa aidiladha hari ke2 tu..


sup tulang..
satay goreng daging..


sayur goreng..
daging bakar yg belum dikeluarkan dari periuk pembakar lagi..


desert ni dibuat olih `cik n`.. :)
jangan pening tenguk semua menu dari daging ni !!!..ha2x..




@@@  : PAGI NI 9/11/2011 MAMA AKAN KE  UNIVERSITY MALAYA MEDICAL CENTRE (PPUM)...BALIK DARI SANA MAMA BW & TERJAH ENTRY U ALL SEMUA YA..TERIMA KASIH  !!!..

20 comments:

Maizan said...

bestnya sup tulang,,sruup2x.

Fabulous Me said...

Assalam ma.. Slmt hri rya aidiladha jgk...
Ni baru laaa bksempatan jenguk2 kwn2 :)
Meriah raya haji thn ni.. Ain sup gearbox pon ade! Dah mcm raya puasa plak.. :P

Melati Qistyna's Mummy said...

mak aih, byk nye mama masak.... lepas geram ke ma... hehehe


mg mama lekas baik yer, xpe la ma, rutin tu alah bisa tegal biasa, janji mama sihat ye... :)

ummiarissa said...

daging goremg satay..mak aih...sedap je bunyinya.ada resepi?..memang makan daging je lah minggu ni...cuma dipelbagaikan je..

mummysyafie said...

banyak nya menu mama..nor tak masak apa pun. makan coklat je. ngeee...

lagenda said...

waaaaaaaaaaa...bnyk gila menu daging ye ma??

Errr..tengok puding tu yg x tahan..mentang2 la nak smbutn 'org sepesel' dtg, siap buat puding yeh!

hik hik hik..

P/s: Moga mama tabah menjalani rutin bulanan tuh

KhaiRin said...

mama ni kan...msk je byk2 bkn nyer nk jemput kite...
syedih tau
hehehe

el said...

sejak dpt daging korban tu kan mama
ari2 mil msk sup tulang..sedap sgt2..hahahaha
lemau2 tu dia penuh meja hehehe

stellaizz said...

mama sedap nyerr sup daging my peberet..tp skrg kena kurangkan mkn daging :( meriahhh masakan mama

Ujie said...

Sedapnyer.. yummy yummy...

Ros said...

Salam MaMa AiNi,

Semuanya nampak sedap2 belaka,terutama sup tulang tu,tapi Kak Ros tak boleh makan banyak2 pening kepala....desert tu pun sejut ja tengkuk Kak Ros rasa...

ashamami said...

wah sedapnye mama masak...

wahida said...

mama, sampai sekarang saya pelik nape mama tak mkn ikan? semua jenis ikan ke mama?

ikan sedap tau mama...hehe...

nazirah said...

wow sdp lak tgok puding yg cik n buat tu
mama nanti kasik la resipi hehe nanti cci nk try buat pulak hee ;)

miss u too mama ;))

WuMing said...

Sup Tulang....terbaik.....

farah adila said...

sedapnya sup tulang ngan satay goreng daging...
mintak sikittttttt..;)
mama review doktor yekkkkkkkk?
farah 15/9 review doktor pakar..:)

idasm said...

salam kenal, sup tulang tu nampak power!!!

salam aidil adha...

za said...

nampak sedap semuanya... cian saya, belum boleh masak lagi... dokt bagi cuti smpai bulan 12... pastu follow up lagi, maybe smbung cuti lagi.huhuhu..

Dalila Hamid said...

ayo..... pagi2 tgok desert menyelerakan....:)

Run Away said...

sume daging ni mama..sup tu best.....;d