My Lovely Friends..

Monday, November 21, 2011

** minggu yg `bzzzz`..hu2x..

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM ISNIN SEMUA..

bagaimana hari anda ari ni?..minggu ni mama benar2 dilanda ke`bzzzz`an ..hu2x..kelmarin ke TBR & nilai 3..semalam terkejar2 ke majlis perkahwinan !!..maklumlah dah start cuti sekolah..semua orang berebut2 mengadakan majlis perkahwinan dan sebagainya..hujung minggu mama dipenuhi dengan sepenuh2nya..sampai tiada masa utk berehat !!..ari ni terlantar kepenatan..
bila dah lemau ni macam2 difikirkan..terbayang nasi ayam penyet bandung ari tu !!!.lain rasanya dari yang dijual direstoren2 dimalaysia..ada sesiapa nak sponsor tiket flight tak?..mama teringin nak makan ayam penyet lagi kat sana !!!...ha2x..

nasi ayam penyet bandung


14 comments:

idasm said...

tak pernah sampai bandung lagi sebab suami asyik reject je bandung, kata dia jakarta lg best biar dh pergi jakarta banyak kali pun...

Melati Qistyna's Mummy said...

Hehehe, teringin yg jauh ye Ma....

Errkk, sengketa????

Dalila Hamid said...

x pernah smpai bandung... makan kt restaurant ayam penyet ja la.. :(

KhaiRin said...

mama..ngidam ka? hehehehehe

farah adila said...

mama p sabah la...kt sini ada jual ayam penyet:)

Ros said...

Salam mama aini

Amboi sedapnya nasik ayam penyet ni....Kak ros besa jugak makan nasik ni..tapi mana boleh sama ngan kat Bandung tu kan...original punya..mesti lagi sedap,kalau tak tak kan mama dok teringat ja...

teratai said...

baru je balik dr Bandung!memang best makanan kat sana,tapi bandrek (teh halia) x boleh minum!!

shaiful said...

salam....tak pernah rasa lg nasi ayam penyet..
tp nasi ayam yg paling sedap pernah saya makan ialah Nasi Ayam Mancongkam kat Jln Gombak, K.L...
kalu pi Kl, saya mesti singgah sana..

nazirah said...

wah nasi ayam penyet cci tingin nak makan jangan katakan bandung kat malaysia ni pun belum merasa lagi mama hehe ;)

el said...

1st and last el mkn nasi ayam penyet ni kt jb..pastu dok ngidam2 x tau kt sini penang xde jual..ada tu ada tp kt serberang nun..malas benau nk g..tp one day nak terjah jugak..xmmpu nak bendung dah nie hahahaha

Run Away said...

ayam penyet memang best..apa lagi kalau kena dgn set nyer...;d

kakchik@ella said...

Nasi ayam penyet kat bandung memang jauh lebih baik dari yg kat malaysia nih.

hazman aka species1980 said...

Mama : kalau area lembah kelang restoran mana yang best yea ?

ashamami said...

Mama meh makan nasik kandaq kat Penang nih.