My Lovely Friends..

Tuesday, November 29, 2011

** BILA MIA MERAGAM.. :(

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Rindunya kat u all semua.. ;)
baru satu hari tak BW & terjah entry u all..rasa setahun pulak !!!..
sebenarnya musim hujan ni memperangaruhi tahap kesihatan mama juga..hu2x..`lemau & lembam`..bila dah makan ubat..apa lagi `zzzz` jelah !!..mama dah biasa dengan keadaan ini..mujur en.papa masih keluar kawasan lagi..dapur memang tak berasaplah jawabnya !!!..n rumah arwah nenek mama pun dekat je..kami tinggal dikawasan perumahan yang sama..selang tiga pintu je..he2x..bila boring2 ni mama kerumah tu..sekarang uncle ucu mama yang tinggal disana..bila dia & wife nya bekerja auntie mama `maria` yang menjaga rumah & anak mereka..sekarang ni auntie mama `maria` menjaga pula 2 org anak `sepupu`mama `haikal`..bila boring sorang2 kat rumah mama terjah kesana..anak haikal ni masih kecil lagi..abang umur 2 tahun & adiknya baru 8 bulan lebih..lamanya tak main dengan kanak2 !!!..ha2x..
`cik n` dah tak bolih di buat main..buat teman bergaduh bolihlah !!..sekurang2 boring mama terubat juga bila tengok gelagat dua beradik ni..anak buah mama sendiri jauh pulak !!!..tak dapat nak main dengan mereka..adik  mama pulak kedekut, nak pinjam anak dia dia tak bagi !!!.. :(

inilah mia !!!..seksi tak dia?..ari tu mia macam nak demam..auntie mama tampalkan `cool fever` sebab dia asyik menangis je..dan kepala dia pun panas je..bila buka baju dia & tampal cool fever kat dahi dia dia terus ok..senyum2 je !!!..he2x..mujur ada cool fever..`mama & papa mia` adalah sepupu mama !!..diaorang bekerja..yang disebelah mia tu abang dia aisy syamil...eh betul ke nama ni?..hu2x..mama kebelakangan ni selalau je tukar2 nama orang..


mia kembali aktif selepas suhu badan & kepalanya tidak panas lagi..dan dah pakai baju !!..susahnya nak jaga kanak2 !!..mama dah lupa bagaimana untuk menjaga mereka.. :) ..dulu `cik n` demam je terus anta gi klinik..sekarang ni masih anta dia gi klinik bila dia sakit..ha2x..



*** bila anak2 u all badan & kepalanya dah ala2 panas ..sila tampalkan `cool fever`.. ;) ..ini iklan tidak berbayar !!!..***

10 comments:

ashamami said...

hi mama...assalam. harap mama ceria dan bersemangat. lemau2 tu biasa lah kan...kalau keje mcm asha ni lagi la pening. tak pe mama. anyway asha doa moga mama happy selalu.

Dalila Hamid said...

semoga Mia cepat sembuh.... mamanorlara jgn susah hati ye.. :)

Acik Erna said...

assalam mama..comelnya mia..dahi bertampal pun masih lagi comel.

3DDiE® said...

cian kat dia kena tampal dahi dah...hu3

farah adila said...

al-hamdulillah,mia dh beransur sembuh...mama pla pe kbr?farah harap mama sihat2 selalu:)
rindu sgt kat mama....:D

el said...

tul tu mama..anak2 el kalo demm sure tggl baju bogel separuh..n tampal kool fever ni..xpun..tiap sejam bg mandi..kalo budak dah besar skit umo 2taun keatas bg je mnm air 100 plus tu tp make sure buang gas dulu..takut msok angin dlm perut tu

nazirah said...

alalala skang musim dmm kot mama.. comel la mia tu eeee gewam tengok dak2 kecik ni nsb bek la uma dorang tak jauh bole mama terjah kan tak la bosan sgt kesorangan hee ;)

Fabulous Me said...

Alaa tomey2 nye Mia tuh.. Get well soon sicomel!

Melati Qistyna's Mummy said...

si gurl kalau demam mmg abby boh bendalah tu ma...


errkkk, anak bleh men pinjam2 rk ma...heheheh

Run Away said...

comel nyer mia tu mama....