My Lovely Friends..

Friday, November 4, 2011

** MEROYAN ke?.. B)

ASSALAMUALAIKUM ..
Dan salam jumaat buat semua..dah bersiap2 untuk pulang kekampong untuk menyambut aidil adha yang hanya tinggal 2 hari lagi?..selamat bercuti dan salam aidiladha buat semua..




Hari ni mama nak story pasal meroyan !!..ha2x..u all pernah meroyan tak?..ni bukan sakit meroyan selepas bersalin..tapi meroyan sebab tersampuk `hantu marah` !!..
antara sebab2 yang bolih menyebabkan kita jadi meroyan adalah :


1)... Bila line internet selalu je down..tak dapat pulak nak buat entry, BW & terjah entry kengkawan..hikk2x..kes dah terkena sawan blog lah tu !!!..
2)...hari yg penting spt anniversary, & bezday kita.. tapi `org tu` selalu je lupa.. masa mula2 kahwin ingat pulak semua tarikh2 tu !!! ha2x..pernah ke jadi kat u all?...
3)...asyik dapat call dari bank offer card credit &  exec.loan kat kita !!..ha2x..ku dah berhenti kerja under medical of board ..hu2x..
4)...rumah asyik dikunjungi olih jurujual dan cakap `akak bukalah grill tu.tenguk2 je dulu barang2 ni`.... kita tak mo buka grill !!!.. cari alasan kata kita hanya maid tuan rumah bole?...ha2x..
5)...ade jiran yg jadi minah kepoh asyik tanya mana `hb kita dan anak kita`?..sedangkan kita tak pernah tanya pun tentang `hb` dier...ha2x..ada aku kisah !!!..

17 comments:

lagenda said...

Hi Mama!! klu ikut list mama tu, siket gilerrrrrr bagi LM. List punca kemarahan LM lg pnjggggggggggggg dr llist mama ni.

Muahahahahahahaha..

JMR said...

bzday yg tersayang harus ingat..kdg2 yg buat terlupa tu adalah sebab KEBIZIAN..:-)

mummysyafie said...

mama, birthday tak penah lagi daddy lupa. tapi kalau anniversary tu kerap benor dier terbabas. tapi selalu nya nor diamkan je..dah sehari dua berlalu baru dier perasan. pastu baru nak wish..tak kisa sangat mama..nor dah biasa. :)

KhaiRin said...

ni bkn tahap meroyan je mama ni tahap giler tuuuuuutttttt heheheheh

el said...

ini boleh membangkitkan kemarahannnnnnnnnnnn

(cam nah dgr ayat ni kan) cer teka kt mn hahahaha

stellaizz said...

klu stella pon meroyan gak..paling meroyan..klu besday and anyvesari pon dah x ingat........mkn nasi ulam batu kerrr jawab nyer

Web Desa Ciburial said...

suguhan yang segar di siang hari sejuk ini..
Salam dari Desa Ciburial

ieja amieja said...

salam kak..
br dpt singgah cni..
ieja selalu kena kat no 1,3&4..
no 1 bkn ieja yg meroyan kak,,tp line tenet yg meroyan..haha..kejap ok kejap x ok
no 3 tu dah x keje pun selalu dpt offer c.credit..malas nak melayan..
no 4 lak..ada dia tanyer kat ieja.."dik mak ada?? mentang2 la saiz sy ni kecik..x ke nek meroyan tu ..

Fabulous Me said...

Assalam ma, out of topic jap! SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA MA N FAMILY :)

makdara TERdiva said...

meroyan kalau tak dpt balik raya..hehe


btw, selamat hari raya mama :D

Acik Erna said...

selamat hari raya qurban mama.
kadang2 acik pun hampir meroyan..tapi cepat2 lupakan..
lebih baik kita jaga diri dan kesihatan kita dari meroyankan..macam acik ni ha..bila dah tak sihat..kita jugak yang susah..

dhiera said...

point pertama tu memang buat meroyan habes la!

farah adila said...

uik!!! mama meroyan...kihkihkih...
biasa la tu mama,org lelaki klu tarikh penting..confirm lupa...:)
mama pkbr?batuk lg ke?

izan mama mia said...

ish..meroyan...takut nak baca tapi itu hakikatnya..meroyan gak bila intenet buat hal bila mood nak taip enty tengah berkobar-kobar...hehehe..salam kenal mama nor lara.

Run Away said...

kadang2 sy pun meroyan mama...hahaha....;p

Melati Qistyna's Mummy said...

hahaha, mmg tahap nak meroyan tu ma.... yg salesman ngan jiran tu yg x boleh blah, kalau abby jgn harap abby nak bukak pintu, dok dendiam je lam umah.... heheheh

nazirah said...

mama ke lima2 nye cci tak suke !!
aish cci pun meroyan gak kalau camtu heeh
tp cci kerap kene yg no 3 tu la aish
mencik tul nak jwab fon taw huhu ;)