My Lovely Friends..

Sunday, January 1, 2012

** DIET KELAUT.. :(

ASSALAMUALAIKUM & SALAM TAHUN BARU 2012..

hari ni  mama terperap dirumah je !!.hu2x.en.hb keluar kawasan lagi..pagi tadi sebelum en.hb keluar mama & en.hb dah makan nasi kandar sotong & daging..hikk2x..tetiba teringat je nasi kandar kat penang yg marvellous aritu !!.
jadi petang ni mama minum 1 mug `white cafe & biskut jacobs` je..hu2x..azam mama untuk `menguruskan badan` dr tahun 2011 tak tercapai !!!..ha3x..berat takmo turun pulak !!!..konon2nya..azam tu nak disambung ketahun baru 2012 ni..hari ni 1.januari 2012..
harapan hanya tinggal harapan, adik mama `ujie yusmily` datang menghantar sesuatu kat rumah mama..macam tau2 je abang ipar dia keluar kawasan..ha2x..nampaknya hari pertama tahun baru 2012..diet mama dah kelaut !!!..hu2x..percaya tak dah 2 tahun mama menjauhi diri dari benda ni, akhirnya mama tertewas jugak !!!..


** THANKS BUAT UJIE..BANYAKNYA DONUTS `BIG APPLE` NI !!....nampaknya semakin obeslah mama...uwaaaa..hari ni diet mama kelaut lagi !!!..**


**TAHNIAH  BUAT BELALANG HIJAU PERISIK..SEMPENA KELUARNYA BLOG BARU `YG KEDUA`(PERSONAL) :encikbell.blogspot.com :)**



18 comments:

Daddylicious said...

citarasa donut kita sama la...mmg sodap tu...hehe

SCLover said...

mama... salam tahun baru...
moga mendapat keberkatan dari Nya. semoga mama kuat dan tabah ..

Tuh..donut tuh, banyak nyer.. meh post kat kajang sikit...terliur teman !!

♥Putri ilyanie♥ said...

mama... putri plg suka big apple ni.. sedapnye... dh lame tak mkn...

nazirah said...

wah da lame tak makan big apple ni huhu.. mama.. tkpe2 azam kte same.. walaupun pun ke laut kte cube tarik balek ke darat same2 ek heee

Melati Qistyna's Mummy said...

setapp nye big apel tu ma....hehehehe


diet, diet gak ma... tp yg penting mama sihat... take care ye ma.. :)


fridge magnet mama tu syantiks2 la..hiks

Mak lagenda said...

Mama!!! Semalam baruuuu je LM beli donut big apple tuh hah. Semuanyaaaa sama dgn pilihan mama tuh kecuali yg ada kacang2 di belakang sekali tu je bukan.

Mulanya beli 6 bj jer..kena serbu x sampai 5 mnt, beli plak 6 bj lg utk 2nd round. Hahaha..

Diet mendiet, semua tolak tepi dulu. Yang penting, makannn!!

Juliet_iRa~" said...

heee..mama!

diet2..heee ;p

KhaiRin said...

mama...sm la sy..tp bla tgk pic ni, sok x kira! nk bli jg waaaarghhhh

Acik Erna said...

Assalam mama..acik dah lama hanyut dietnya..he he
semoga sihat sentiasa..

Anonymous said...

Nice posting just tumpang lalu.

Diet ke laut? Tak pe yang penting berazam selalu. Kalu kurang sekilo tapi tambah dua kilo kira alright le tu.

Saya selalu gek nak cuba berdiet. Macam2 dah buat, haram....

Azam nak kurus memang menjadi azam paling popular sepanjang zaman. Tak tercapai tak penting yang penting dah pasang azam.


Selamat menjadi lebih `comel' dan sentiasa sihat itu lebih utama.

zan said...

selamat thn baru,mama.
Teringinlah jugak nampak Donuts tu.

teratai said...

selamat tahun baru mama...

donut memang suka jugak! ini lah kadang2 menyebabkan kita jadi semakin 'tembam'...:((

Farah Adila said...

nak cikit=)

Fabulous Me said...

Hahahahaha janji mama happy n sihat :)

Anonymous said...

simpankan sikit donut tu leh tak, share lah obes tu..baru adil...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

gbr last tue so swetlaaaaaaaaaaaa

el said...

tulah mama..el pun rs taun baru ni 2012
nak diet sikit ler..dulu ms abis pantang kemain jaga pemakanan...berat pun maintain..sejak 2 3 bln tu terus x diet dah main hentam kromo jek..so taun ni nk mkn skit2 plak boleh hahahaha

slmt taun baru mama

Iz said...

Alih perhatian korang dari makanan bile lapar. jangan fikir pasal makan tu. Pergi la main game ke, main facebook ke. baru la diet terpelihara. Boleh baca pasal cara nak elak diet kelaut kat Sado Street.