My Lovely Friends..

Monday, January 30, 2012

** KISAH TAK BERAPA NAK SENDU PUN..

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM PAGI ISNIN SEMUA..


ehem kerana ke`bz`an terlampau..blog lemau ni kadang2 ber`update` kadang2 tidak.. ;)
tak apa yang dibzkan..mama sendiri pun tak tau !!!..
hari ni mama nak cerita satu kisah yang `tak berapa nak sendu pun`.. :(


berkahwin pada usia 20 tahun..ehem mudanya dah kahwin kan..ha2x..gatal !!..
kes malas nak belajar lagi !!..en.hb yg sambung belajar kat uitm..rajin dia ni kan !!..
dapat baby usia baru 21 tahun..
pic. kat bawah ni masa usia `cik n` 1 bulan..debabkan badan dia !!.. :)
dan langit tak selalunya cerah..
usia 27 tahun jadi `lemau`..  terkini disahkan OVERLAP SLE..
keluar masuk ward jadi perkara biasa..ehem hospital dah jadi macam rumah kedua..
gambar ni masa mama terlantar keseorangan dibilik ward (PPUM).. sampai sekarang trauma tak habis2 !!! hu2x.. anak mama..sempat curi2 snap gambar mama masa kat ward ari tu..nasib baik sempat cover muka ngan majallah sbb tak pakai tudung waktu  kat ward aritu..he2x..


** syukur alhamdulillah masih diberi kesempatan olih Allah..**

33 comments:

WuMing said...

Memang laa... Hidup ini ada naik dan turun... Masa bahagia.. kena beringat... Masa Duka kena tabahkan hati....

Umur hanya angka...

WuMing kena panggil Kak lah Ni.....He..he..he..

Deru Ombak said...

Salam Puan,,,
tiba masa nye kesihatan diganggu tanpa diundang.. Selagi bernafas, hanya usaha yang boleh dilakukan, dan bertawakallullah..

D/O doakan Puan sentiasa didalam lindungan Allah swt. Insyaallah..!!

KhaiRin - anies said...

fitrah alam dan manusia mama... kite mmg x bleh nk lari..moga2 kesempatan yg diberi-Nya ini membuatkan kita lbh kuat dan bertakwa
insya allah

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhhh mudanya dah kawin.. takpela jodoh sampai awal..

Melati Qistyna's Mummy said...

Ma, umo 27 ke mama dpt tau Ada sle? Mg mama kuat dan sentiasa kuat ye Ma....

Kakzakie said...

Biasalah usia bila menginjak 40an kesihatan mula mencemburui, kesihatan kena jaga... tapi masih slim ok...

ieja amieja said...

salam mama..
penyakit nak datang tak mengenal usia..semoga mama tabah menghadapi ujian dariNYA..

Papa Mifz said...

Semoga mama tabah hadapi penyakit nih,dugaan kan mama

Acik Erna said...

assalam mama..sempoga mama tabah..dan diberikan kesihatan yang baik..

iizla said...

mama memang tabah!!
dan semoga mama kekal tabah!!

wahida said...

eh, mama dah buat pop up komen la...i like!!

mama, best apa kawen awal, dpt anak awal...mesti org akan ckp mak ngan anak mcm adik beradik je...sbb mak nya masih muda lagi...

NUNU EERA said...

Pe plk tu umr 1bulan..tu msa umr 6 bulan la..

JMR said...

bulatnyaaa....gambar close up gg takde ke ma?

eddie said...

semoga mama tabah yer..n happy2 selalu

MaryaYusof said...

Salam Mama Nor Lara,

Alhamdullillah, semoga sihat & ceria selalu disamping keluarga :)

Hidup ini ada pasang surutnya... apa2 pun ia mesti juga diteruskan...OVERLAP SLE tu penyakit ape ye? Nak google la :)

nazirah said...

salam mama, mama tabah ye..jge diri selalu ok .. syg mama ;)

dhiera said...

makna ye lebih kurang 20tahun la ye mama kena SLE! mama, mama sangat kuat!! suami mama juga sangat tabah, sama semangat dengan mama.

Dalila Hamid said...

muda lagi kan masa mama dpt pyakit tu.... tak terkata apa2 dela... cuma harap mama jgalah kesihatan.... jgn lupa mkan ubat... kuatkan semangat ye...

el said...

npk rawk betul mama bc mag tu hehehe

Belalang hijau Perisik said...

awal jodoh mama kan? belalang dulu rancang nak tamat zaman bujang umo 27... alih2 terawal 2 tahun...

hahaha...

semoga mama sentiasa dalam keadaan sihat dan baik ye :)

kakyon said...

salam mama..
akk ade dengar kisah seorang yg ada sle dah semboh..
dengan izin Allah jua..

Salina said...

salam, harap mama tabahkan hati ye..setiap penyakit ada penawarnya..

..::..aRe-Na..::.. said...

salam mama..x pe mama tu sume dugaan dr ALLAH..mama kuat..insya-ALLAH...
muda lagik tuh mama 40-an...
ana doakn smg mama cpt sembuh yer ma..tabah selalu...

syiela said...

Salam mama.. dugaan Allah buat mama seawal 27 dah dpt tahu ada SLE.Moga mama terus tabah ye.. jgn culas makan ubat.. moga kesihatan mama juga bertambah baik

lama x sempat nak jengah sni.Bila ada kesempatan ni baru tau banyak cerita yang dah ketinggalan.Thanks mama sebab sudi jugak jenguk ke blog syiela :)

Sibuk sgt la mama + keletihan yg amat ketara.. InsyaAllah semua ni akan hilang bila twin makin membesar

هانيم إرشاد said...

semuga mama tabah yee :)

Shaiful Zaidi said...

salam mama...
ada org kata..life begins at 40...
moga mama sentiasa tabah menghadapi penyakit..ingatlah..penyakit adalah ujian Allah.

Ros said...

Salam mama,

Baru hari ni Kak Ros tau yang mama dah lama menderita penyakit ni...

Sabar lah ya mama....ingat Allah selalu...semoga mama tabah menghadapi semua ujian dari Allah ni....

So Shy Lady said...

sy doakn akak smbuh, jgn kita putus bdoa ye mama. dlm hidup, stiap org lain ujiannya. kna redha slalu

Cikgu Ma said...

salam kenal mama...1st datang dan follow sini...moga diberi kesihatan yang baik...=)

jemput singgah ke blog jika ada masa =)

Mama Adam said...

Salam. Mak saya pun kawin umur 20. Umur 21 dapatlah saya

Juliet_iRa~" said...

mama..smoga cpt sembuh..kuatkan smgt tau!

mama kena ikut nasihat doc..:)..

teratai said...

inilah kehidupan namanya, ada kisah gembira n ada kisah sedih, usia tua berganti tua bila masa berlalu!

apa2pun hidup kena diteruskan, semoga bahagia sentiasa di hati mama:)

obat tradisional gondok said...

semoga di beri cepet kesembuhan.