My Lovely Friends..

Tuesday, October 11, 2011

** BANYAKNYA LAUK..hu2x..

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Mama semakin obes skrg ni !!..hu2x..kata doc.ubat yang mama makan menyebabkan mama berselera je !!..dan berita baiknya...penyakit ini tiada pantang larang...jadi apa jenis makanan pun bolih dimakan !!!..
Tapi sendiri mau ingatlah.. ;) badan semakin obes..jadi hari tu mama terpaksa menahan selera melihat lauk yg begitu banyak. :(

masakan Sunda..




masakan Padang...



** PIC NI SAJA MAMA UPLOAD KAT ENTRY NI SEBAB NAK BAGI DIRI SENDIRI TERLIUR..hu2x..SEBAB ARI TU TRY 2,3 JENIS LAUK JE ..TAKUT TENGOK LAUK YG TERLALU BANYAK NI..LEPAS TU SENDIRI BERKATA RUGI TAK TRY LAUK2 DIAORANG NI.. ;)


yang ni ialah belut goreng..hu2x..sanggup kah u all memakannya?...nampak mcm cacing goreng je ...hikk2x..
yang ini pula nasi kukus...yang dimakan bersama lauk2 sunda tu..ha2x...macam kiuh koci je kan..tapi bungkusanya besar dr kuih koci..gambar ni cik n snap dr jauh sedikit..
pekerja2 restoren sunda tu peramah & sporting bila mama minta kebenaran mengambil pic.lauk2 ni..

26 comments:

nazirah said...

wow nmpknye sume enak2 je mama hehe
tingin lak nak cube belut tu hee..
alala mama tak obes pun cumey je ;)

Melati Qistyna's Mummy said...

uish ma, yg belut tu mmg x lalu.... heheheh

el said...

sedapnye tgk lauk2 tu..mskan padang mmg sedap2..dlm sedap2 tu sure ada makanan yg kita xleh imagine cam belut tuh...sure sedap tu goreng garing2 kahkahkahkah..

Sharifah Nadzarah said...

MAMA..NAMPAK MENYELERAKAN KECUALI BELUTTTTT!!!!!
HIHIHI

lagenda said...

wahhhhhhh...mama leh tahan napsu yek tgk semua makanan2 tuh. Kalau LM lah..takde makna2nya diet tu hah. Pas mkn, bila tgk cermin, bila pki baju seluar semua dah ketat, bru nak nangis!

Hikhikhik...

stellaizz said...

wow banyak nyer lauk........

oo0o0o0o0 belut goreng ea......

xpe mama selagi boleh mkn kita mkn..cuma kawal sikit ye......

WuMing said...

Hah... belut goreng pun ada?...

♥Putri ilyanie♥ said...

oooo.. tu belut ke mama... ngatkn pe tdi..

MaMa AiNi said...

** Nazirah..cci nak try belut tu ek?..he2x..thanks :)

MaMa AiNi said...

** melati qistyna.. mama pun tak lalu nak makan..mcm cacing je kan abby !!..

MaMa AiNi said...

** El..kah2x..lalu ke El nak makannya?..

MaMa AiNi said...

** Sharifah..he2x..yg belut tu kan !!... :)

MaMa AiNi said...

** Lagenda..dah terpaksa ..he2x..

MaMa AiNi said...

** Stella..siap interview pekerja restoren tu psl belut ni !!..ha3x..

MaMa AiNi said...

** Wu Ming..macam2 ada !!..tapi belut tu dah macam cacinglah pulak..he2x..

MaMa AiNi said...

** Putri..he2x..belut yg menyerupai cacing !!..geli..

Belalang Hijau said...

huih,
yg belut goreng tu nmpk menarik...tp belalang kureng sket mkn ikan sungai...hehehe

MaMa AiNi said...

** belalang..he2x..mama pun tak makan ikan..yg nampak unik belut goreng tu..hikk2x..

3DDiE® said...

yum3...sedak nyer...nak jugak

MaMa AiNi said...

3DDiE...memang sedap !!..layan pic.ni ek..he2x..

KhaiRin said...

lauk je byk tp kuantiti nyer sket ke kn, mama.. hehe

MaMa AiNi said...

** KhaiRin..he2x..lauk byk tapi setiap pinggan 2 sahaja isinya...ha2x..

farah adila said...

sedapnya mama...:)

MaMa AiNi said...

he2x..nampak sedap kan farah..

Run Away said...

mama belut tu potong stim betul la...hhahahah...geli....;d

MaMa AiNi said...

** Run Away..betul tu..ha2x..geli kan !!..