My Lovely Friends..

Friday, October 28, 2011

** MALANG TAK BERBAU..

Assalamualaikum dan salam jumaat buat semua..

Dulu mama pernah offer kat dia `nak tak seekor anak kucing ni?..dia jawab takmo !!..hari raya aritu mama datang kerumah dia ..terkejut mama... nyah !! tenguk sangkar dua tingkat dia..mama tanya sangkar apa ni?..kucing jawabnya..sejak bila bela kucing?..dia jawab..sian anak kucing datang rumah nak minta makan..dia bagi makan dan kucing tu terus duduk kat rumah dia....tak sangka dalam taknak dia terus ter`bela` juga kucing tu..
Hari ni dia update kat wall FB dia pasal  `hari ni malang sikit`.. `pagi tadi masa nak gi kerja..anak kucing pertama dia termasuk kat auto gate dia..sempat bawa ke klinik..sampai sekarang tak bolih bangun lagi..hu2x..dan tengahari waktu balik untuk anta anak gi sekolah dia terlanggar pula sioren dengan kereta..sioren mati  !!! (ini kucing ke2)..
Betul kata pepatah malang tk berbau..sian dia dah hilang sioren kesayangannya yg comil tu !!..dan anak kucingnya yang satu lagi masih diklinik lagi..hu2x..




MACAM NI LAH RUPA SIOREN KESAYANGANNYA..
** pic.ni mama cilok dr en.google..hu2x..**




** BUAT DIA..SABAR EK SEBAB HILANG KUCING KESAYANGANNYA SI OREN YANG DIA SENDIRI TERLANGGARNYA !!!.hu2x...**

** DIA..IALAH `DIN`..ADIK IPAR MAMA YANG STAY KAT SEREMBAN !!..DAN DIN JUGA TELAH TERKENA SAWAN KUCING SEPERTI MAMA !!..**

39 comments:

Fabulous Me said...

YA ALLAH maaa.. Dobot nye tuceng en.google ni. Klu dpt tucen mcm ni ain mmg sll bckp je kje dgn die.. Tpi dah meningkat umur, dah kwin plak.. Rse nak bela kucing tuh mkin xde. Xtau nape. Teringin. Tapi tah. RInduuu plak rse~ Huhuhu. Takziah buat adik ipar mama. Walaupon hanya KUCING, tapi kalau org dah syg, mau syg mcm syg ank. Sian die kena due2 dlm 1 mse..

ashamami said...

Assalam Mama...bila baca bab2 kucing mmg hati mudah tersentuh. Sebab Sha suka sgt kucing. Mama tau...Koko dgn anak angkat dia memang tak boleh berenggang. Siap beri susu dia lagi. Koko sayang mcm anak dia sendiri.

Melati Qistyna's Mummy said...

Alahai.... Mmg malang x berbau.... Mg2 Dia x salahkan diri sendiri..... Dan mg sekecik yg lg satu cepat baik....

farah adila said...

Kalau bab kucing,mmg farah suka giler ni...
nasib baik tk dibg bela kucing...klu tak asl jumpa kucing kt tepi jln...confirm farah bawa balik...:)

WuMing said...

Kesian wooo...

lagenda said...

Huaaa...tu psl la LM x sanggup bela kucing ma! LM takut x sanggup terima kehilangan kucing2 kesayangan bila kita dah syg sgt2

el said...

cumel seh pic kucing gugel tu..nak2 dia wat gaya cam tu..gerammm betul hehehe...
semoga kucing kt klinik tu cepat2 baik k...

wahida said...

sian kucing2 tu..huhu..takpe la..tak sengajakan...semoga kucing yg di klinik tu cepat sembuh...

Acik Erna said...

kalau lah sioren yang pandai bersenam macam tu..memang sedih sangat kalau terlanggar.

KhaiRin said...

alololo sian nyer...mesti nangis2 kn dia mama?

Rain said...

saya plak yang nak nanges ...

haritu kucing saya sakit, dekat 4 hari juga dia bawak diri, tak selera makan,tak nak duduk dalam rumah, memang rain tak senang hati, famili siap tegur saya, macam kucing tu anak saya plak...

bila kita sayang, perasaan kasih tu memang sukar dibuang.

tumpang simpati dengan kucing saudara DIN....

dhiera said...

kesian kat kucing2 ni~

Run Away said...

kesian kan mama...mama..pic kucing senam tu cute ar...;d

luahfikiran said...

SALAM,
MACAM MANA TENTANG KUCING TU? HARAP DAH OK

♥Putri ilyanie♥ said...

keciannya kucing2 tu

ainnoraini said...

ala ciannye kucing tu...dh ok ker kucing tu...

MaMa AiNi said...

** Fabulous Me..ain,dia memang sayang sgt kat kucing tu..hu2x..n kucing tu comil mcm kucing en.google ni..dia nangis ..tak sengajakan ..nak wat camne !!..hu2x..

MaMa AiNi said...

** ashamami..asha tulah pasal..tak sengaja dia terlanggar kucing sendiri..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Melati Qistyna..abby dia nangis..dan salahkan diri dia..yg masuk auto gate tu dah beransur baik..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Farah..he2x..farah pun suka ek?..

MaMa AiNi said...

** WuMing..tulah kesian jugak !!!..dia pun menangis..sedih sbb terlanggar kucing kesayangan dia sendiri !!..hu2x..

MaMa AiNi said...

** lagenda..ya LM..mcm dier ni baru je bela kucing & sgt sayang..siap beli sangkat dua tingkat lagi..dia menangis sedih..sbbterlanggar kucing tu..hu2x..

MaMa AiNi said...

** El..thanks ya el..kucing yg kecil tu dah beransur baik..hu2x..

MaMa AiNi said...

** wahida..memang tak sengajakan..tapi adik ipar mama menangis sedih..yg tu dah beransur baik..

MaMa AiNi said...

** Acik Erna..sebiji rupa dia mcm sioren ni..hu2x..ya dia sedih & menangis !!!..

MaMa AiNi said...

** KhaiRin..memang dier nangis pun..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Rain..thanks Rain..ya..dia nangis..sedih sbb terlanggar kucing tu & mati pulak tu..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Dhiera..ya kesian ..satu dah mati & satu lagi dah beransur baik..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Run Away..ya kesian !!..pic.kucing ni memang cute mcm kucing yg mati tu..hu2x..

MaMa AiNi said...

** luahfikiran...thanks dato` sudi singgah !!!..kucing pertama mati & kucing kedua dah beransur baik..

MaMa AiNi said...

** Putri..ya kesian..hu2x..adik ipar mama menangis sbb sedih terlanggar dia..

MaMa AiNi said...

ainnoraini..ank kucing yg tersepit kat gate auto tu dah beransur baik..hu2x..tapi adik ipar mama yg menangis sbb terlanggar sioren & sioren mati..dia rasa menyesal..hu2x..

cLovErX said...

aduh...kesiannya...
saya pun dah terkena sawan kucing ni...
tapi semua kucing kesayangan dah mati....:(
terbaru, kawan saya bagi anak kucing yg dia jumpa kat tepi jalan...harap dpt bela smpai gemok!!!

MaMa AiNi said...

** cLovErx..memang sian kisahnya..adik ipar mama tu ter sob2x..mama harap ank kucing tu akan cepat membesar !!..

nazirah said...

hahaha sawan kucing lak ape la mama ni . hehe
tu la siannye.. la.. terlanggar kucing sendiri lak aih..

Belalang Hijau said...

belalang klu nak kuarkan kereta dari parking, sure akan pusing keliling kereta 2 3 kali.pastu tunduk tgk bawah dgn kat tayar...

takut terlanggar kucen, sebab dulu pernah tgk abah belalang terlanggar kucing time kereta baru nak gerak... sedih arr...ngee

MaMa AiNi said...

** nazirah..he2x..kucing mama pun bila dah besar selalu je mati..hu2x..tulah cci..dia terlanggar kucing dia sendiri !!..apa lagi nangis2 dia kesal..kesian tgk dier..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Belalang..hu2x..betul apa yg belalang buat tu..berhati2 sebelum terjadi kan !!!..adik ipar mama tu tak tenguk2 dulu..hu2x..pastu dia nangis bila kucing dier mati..ni adik ipar mama yg tgh trauma pulak..hu2x..

obat tradisional stroke said...

sunguh sangt kasihan sekali...