My Lovely Friends..

Saturday, October 22, 2011

** LAGI KISAH TENTANG KEDAI MAKAN @ RESTOREN...hu2x..

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

Maaf la arini mama dilanda ke`bz`an lagi..hu2x..pagi2 lagi mama terkejar2 ke PPUM ngan ira..
teddypinkygurl.blogspot.com dan jamar  JMR23.com ...
Sampai kat sana Farmasi tutup !!!..ari ni mama kesana untuk collect ubat..malangnya nasib mama hari ni..mama tak tahu pun hari sabtu farmasi tutup !!...
olih kerana pagi2 buta dah keluar...mama tak breakfast lagi !! hu2x....baliknya ajak ira & jamar breakfast kat satu restoren tu..kat bandar sunway !!...ramainya orang sedang makan..kitaorg terus ambil makanan dan nak duduk, bila pusing belakang tenguk semua tempat duduk dah penuh..restoren ni 2 tingkat....kat tingkat atas pun bolih duduk..tapi ditutup & hanya dibuka pkl 12pm 2.30pm je..hu2x !!...jamar tanya dgn baik... `bolih naik tingkat atas tak, takde tempat nak duduk?`..
jawab pelayan tu..`tak bolih duduk kat tingkat atas` dgn agak kasar.. jamar tanya lagi habis nak duduk mana?..dia diam je !!.. dlm hati berkata (hello kawan tak bole ke cakap baik2 ke?.kitaorg bayar tau !! ..bukan makan free..)...akhirnya selepas berdiri dgn makanan ditangan..kitaorg dapat duduk bila ada org yg sudah habis makan..pastu mama nampak ada satu meja tu..seorg lelaki dah habis minum tapi dok baca paper ..hu2x..ramai lagi orang yg takde tempat duduk !!..kiatorg makan dengan  rasa bengang !!...hu2x..mama makan tak habis pun..maklumlah makan dengan rasa marah !!! ha3x..dan layanan tak memuaskan..untuk makluman pelayan tu  budak perempuan melayu bukan warga asing tau !!..memang sengal punya pelayan !!..takde budibahasa...
Untuk maklum lepas ni mama tak kan jejak lagi restoren J...kat bandar Sunway ni...ha2x..naik darah mama ari ni.mama tahu jamar pun bengang sangat dengan jawapan pelayan yg kurang sopan tu..hu2x..sori ek jamar..pemiliknya pun tak tahu & tiada disitu !!....tapi kalau dah tahu ramai orang buka ajalah tingkat atas tu..takde budi bicara ke?..sanggup dia tenguk org pegang makanan sambil berdiri menunggu tempat duduk !!!..


PIC.1 ..tali warna kuning & perkatan `tutup` ditangga untuk naik keatas...


PIC.2 ..Pemilik restoren ini tiada semasa kejadian..hu2x..
kerana geram dgn pelayan ni kitaorg dgn selambanya ambil gambar ini...

14 comments:

Fabulous Me said...

Huh! Klu ain pon bengang ma. Klu rmi sgt pas tu x bg ddk, baik x yah buat 2tgkp. Bkn suke2 kte nak pjat atas ye x? Kte ni lgi nak mudah ddk bwh je.. Restoran ni ain ade prasan.. Sbelah dominos, blakang tuh ain sll mkn steamboat kt stu. Dr tepi jln mmg sll nmpk restoran ni. tp blom terpanggil utk try. tp mama dh cte cmni.. kureng assem!

Melati Qistyna's Mummy said...

Hmmm, kekdg benda2 mcm ni buat kita geram, kalau abby xde tmpt duduk lama skit, abby tgal je mknan tu kat situ....hahahaha

Acik Erna said...

mama aini..kalau acik pun geram..klau belum beli makanan dah boleh tinggalkan aje kedai tu..boleh cari kedai lain..
pertama dan terakhir..dah tak perlu kesitu lagi..

3DDiE® said...

Pasnie xpayah gi kedai nie lagi...so bad service

lagenda said...

Maa...mcmana dpt makanan tp x dpt tmpt duduk lg?? Isk! Sian mama kena diri lama2. Tu, yg 1 lg manusia yg dah siap mkn tp dok baca paper kat situ pehal?? Mengong ker..?? Buta, x nmpk ada org berdiri smbil pegang makanan nk tunggu turn makan plak?

Sama la ma mcm case tunggu parking. Kita ni dah Q gila punya lama..keta blkg montot dia dah pnjg menjela2 dok hon2 kat kita, yg driver kat parking tu bukan main lg terhegeh2 buat apa tah..x nampak ke kita ni tgh tunggu dia keluar parking??

Manusia ni mmg bnyk x pakai otak tak ma..?

farah adila said...

Service tak ok la tu mama...next time jgn p lg kedai tu...lama2 takde org p kedai tu klu service tak ok...:)

Belalang Hijau said...

nama restoran dah terpampang dalam blog mama dan juga dunia internet, harap pemilik restoran nih tarbiahkan lagi pekerja2 anda supaya jd lebih mesra pelanggan...

tak luak kat mana pun klu dia buka tempat duduk tingkat atas tu

Pondok Usang said...

mcm-mcm pengalaman dikedai mkn..

♥Putri ilyanie♥ said...

kalau Putri, Putri sound je dia.. kite dh bayar.. xpun panggil je bos dia.. heee.. habis r tempat ni t..

Rain said...

penuh semangat berani mama.. iklan sikit restorant dia hehe.

alahai, period ke kakak yang nak naik hangin tu..

sabar je mama, pas ni nak makan mai kedah ni hah, rain belanja. murah pun murah ;)

dhiera said...

kalau saya pun geram~ kenapa macam tu? grrrrr

kakyon said...

memang bengang klau kena camni..nak2 kita tngah lapar.ada plak pelangan yg tak reti nk balik rmh baca suratkhabar..

hazman aka species1980 said...

Nasib baik tokey kedai takde kan....kalau tak sure report abis2x...

Run Away said...

malas betul nak masuk kedai mcm ni..;d