My Lovely Friends..

Thursday, October 13, 2011

** SUSAHNYA BILA KITA TAK FAHAM ....

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM PAGI BUAT SEMUA..
 batuk mama tak baik lagi...hu2x..dah masuk hari ketiga...dan mood nak buat entry pun terbang entah kemana..tapi kerana dah jatuh cinta dgn blog...ha2x..mama kuatkan juga semangat ni..
Susah kan bila kita tak faham bahasa & percakapan org lain...hendaknya mama yg semakin lambat pick-up ni...nampaknya lemau & lembam semakin menguasai diri..hu2x..
MEH LAYAN PIC.NI EK...

sambil garu2 kepala yg tak gatal..hikkk2x..ni botol ke kotak ek?..confuse ..confuse !!...

kiraan wang dlm rupiah..ha2x..setiap kali nak beli sesuatu cik n yg jadi mangsa..utk mengira..

28 comments:

stellaizz said...

hope mama cepat sembuh dr batuk ...

biasa lahh tu mama..bahasa dorang susah kita nak paham...sedangkan bahasa org jawa pon kita still x paham..ini plak bahasa indon...sikit2 tu bolehh lahhh....lebih2 tu maaf dong gak bisa :)

Melati Qistyna's Mummy said...

ahaha, mmg payah.... men agak2 je la... voley ma...heheheh

mg lekas baik ye ma...

el said...

mama..el ni batuk dah dkt 2 mggu x baik2...
ubat kdg2 mkn..nak beli ubat yg jenis isap2 tu pun x beli2 pung..nak kata mnm ais..x pun..haiiiiii...smpi terkucil2 kalo batuk2 ni kahkahkahh

lagenda said...

bab kira mengira duit tu, kita sama ma!! Klu dlm RM, bleh la dok kira2. ini?? Dlm rupiah..berjuta2 plak tu. Hahahahaha..LM ni kan lembab dlm segala hal berkenaan nombor.

ieja amieja said...

hahha..bahasa jawa ni ieja faham, tp bahasa indon?? kurang ariff....

Shaiful Zaidi said...

la ni mmg musim batuk kut...saya pun batuk2 jugak, tp x serius sgt...moga mama cpt sembuh.

bahasa itu indah...sama bunyi, tp belum tentu sama makna...hehehe

dhiera said...

lain juga ea bahasa kita dgn indon ni~ ingatkan sama je

KhaiRin said...

semoga mama cpt sembuh... tu dinamakan hujan emas di negeri org... ;-)

Belalang Hijau said...

bongkar muat?
apa tu...huhuhu

Amy Syaquena said...

amy jawa masih leh faham lagi tp jangan indon..terngaga di buatnya...

MaMa AiNi said...

** Stella..thanks ya..he2x..mama 2 bahasa tu tak faham juga..lambat pick-up dah..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Melati Qistyna..abby faham2 jelah mama ni dah lemau..sbb tiap2 hari mkn ubat mama jadi pelupa tahap teruk..hu2x..

MaMa AiNi said...

** EL..dah 2 minggu..dah lama tu..El makan ubat tau !!..hikk2x..mama pun terkucil jugaklah el..ha2x..

MaMa AiNi said...

** Lagenda..ha2x..blh geng ngan mama..mama bab2 math.ni terus terang lembab sgt..hikk2x..

MaMa AiNi said...

** ieja...samalah kita..mama pun tak faham..hu2x..sengal je mama kan..ha2x..

MaMa AiNi said...

** En.Shaiful..ya musim kot..semuga en.shaiful bertambah sihat..tulah kan en.shaiful..memang lain maknanya bahasa sana n kita..he2x..

MaMa AiNi said...

** Dhiera..hikk2x..banyak yg lain maknanya..mama tak faham pun...

MaMa AiNi said...

** KhaiRin..he2x..betul tu.. :)

MaMa AiNi said...

** Belalang..he2x.. tempat menurunkan barang2..

MaMa AiNi said...

** Amy Syaquena..jawa pun mama tak faham..hu2x..kalau bahasa indon tapi tak faham...ha2x..

kakchik@ella said...

Pertama sekali, ella doakan mama cepat sehat. Kedua, mama sama mcm ella, "In Love with blog". Ke tiga, entry ni memang kelakar.

BTW ma, teh botol tu feveret ella kalau ke seberang. Mama, jaga diri ye.

MaMa AiNi said...

** KC..Thanks ya !!...he2x..skrg ni mcm tak selamat nak kesana..mcm2 hal yg diorg timbulkan pula..

farah adila said...

Macam2 bahasa...:)

MaMa AiNi said...

** Farah..ya..he2x..

Run Away said...

Sy pun batuk2 ni mama...;d..../pelik tul kan..sah2 nampak kotak...dia owg pangey botol...hek....;d

MaMa AiNi said...

** Run Away..semuga cepat sembuh..ya betul..kan tu kotak...ha2x..mama terus blur bila tgk tulisan tu..ha2x..

nazirah said...

hahaha mmg lain ek mama.. adehh
mcm2 takut lak nak p bandung nt hee
mama batuk ek? mama jage keshtn leklok ye.. ;)

MaMa AiNi said...

** Nazirah..cci..he2x..thanks ya..teruk sikit batuk mama ni..hu2x..