My Lovely Friends..

Friday, October 14, 2011

** KERANA SIPUTRI DURJANA..

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM JUMAAT SEMUA...

Hari ni batuk mama tak hilang lagi..hu2x..jadi mood nak BW & update entry slow & down je !!..selepas menelan ubat batuk terus zzz tak hinggat donia lagi..hikk2x..petang2 ni semangat tetiba datang...
Rindu nak BW & terjah entry u all semua..baru satu hari rasa sebulanlah pulak..ha2x..ni kes dah gila berblogging ke hape?... dan jangan kata `ade aku kisah?`...sudah !!.sedeyy tau..
Dan hari ni juga hari ke3 pintu rumah mama terlapang saja..hu2x..nasib baik `grill `nya jauh sedikit..sebenarnya frame pintu sliding mama pun dipunahkan olih siputri durjana tu...hu2x..tajamnya gigi dier..habis frame kayu tu dimakannya...rasa marah sesangat & mama rasa nak gigit2 anai2 tu pulak...ha2x !!!..kata kontraktor anai2 tu datang dari rumah jiran mama...hu2x..entahlah ..repair jelah kan !!..
dinding bilik ditingkat atas yg diserangnya juga ditukar..hu2x..macam tongkang pecah dah rumah mama ni..Buat u all semua..lepas ni check rumah u all ek. !!! walaupun 6 bulan sekali disembur ubat tak semestinya dia mati..hu2x..

NAMPAK TAK RUMAH YG TADE PINTU NI...hu2x...DAN MAMA TERPAKSA MENUTUP PERABUT DENGAN KERTAS & PLASTIK UNTUK MENGELAKAN DARI TERKENA HABUK SEMASA PINTU SLIDING TERSEBUT DUBUANG..LEPAS NI AKAN DITUKAR KEPADA PINTU KAYU BERCERMIN..AMIK KAU SIPUTRI..KALAU LEPAS NI DIA GIGIT JUGA..MAMA PERGI GIGIT KONTAKTOR TU PULAK..ha3x..KATA SI AH CHIN NI.. INI PINTU BANYAK MAHAT MA TAKDA ROSAK PUNYA..`GIGI ANAI YG PATAH MAA`..SIAP KAU AH CHIN KALAU PINTU NI ROSAK DISERANG SIPUTRI TU...

26 comments:

♥Putri ilyanie♥ said...

ingatkan sapela siputri durjana tu... terpikir jgak... putri ke?? heee

KhaiRin said...

x de pintu? x bahaya ke kalu2 org msk?

Melati Qistyna's Mummy said...

Ahaha... Kan susah kalau mama dh marah....... :)

Cepat baik ye Ma......

Qhaifa Nur said...

bila dah rosak, apa lagi ganti yang baru lah..bila lagi

farah adila said...

tak de pintu la mama sekarang ni...hati2 yek mama...sekarang ni bahaya...gud nite mama..MISS U..:)

lagenda said...

hahahahaha...tak bley bayangkan mcmana rupa mama nak pi gigi tokei cina tu. Dia moncet x ma..mesti manyak isi klu mama leh gigit dia kan.

kuahkuahkuah...

MaMa AiNi said...

** Putri..he2x..nama je yg serupa he2x..

MaMa AiNi said...

** Khairin..he2x...ada grill tapi jauh sedikit..

MaMa AiNi said...

** Melati Qistyna..ha2x..abby geram ngan putri tu..habis rumah mama..

MaMa AiNi said...

** Qhaifa Nur..ya betul tu..hu2x..

MaMa AiNi said...

** Farah ..Thanks ya..MISS U TOO..

MaMa AiNi said...

** Lagenda..ha2x..bayangkanlah kan.kan.. memang gendut perut si tauke apek tu..

3DDiE® said...

Huhu...nape pulak nie mama marah2...huk3...

Belalang Hijau said...

klu anai2 tu mkn jugak, sure itu anai2 jenis super punya...hahaha

Fabulous Me said...

Hoooo ni perkara yg mak sy takot skali Ma. Rumah jiran ade yg dah terrrrkena.. Bukan sikit duit nak kene tanggung.. Rmh2 jiran ade cabinet yg build in dlm dinding runtuh sbb puteri durjana ni.. Kene buat rumah blk la gamaknye!

MaMa AiNi said...

** 3DDiE..macam manalah mama tak marah dgn apek tu...he2x..asyik cakap kat mama ini kayu manyak kuat ma..anai tak makan punya..

MaMa AiNi said...

** Belalang..hikk2x..tulah psl..kalau anai makan jugak tak tahulah mama..ha2x..

MaMa AiNi said...

** Fabulous Me..ya betul tu..dah mcm tomgkang pecah rumah mama ni..he2x..dahlah mama tak berapa sihat terus batuk kerana habuk2 ni..

Ringgo said...

mama kena tukar pintu besi yang macam bank negara guna tu baru tahan .. tahan segalanya.. hehehe

MaMa AiNi said...

** Ringgo..he2x..bagus idea tu..

el_dingo said...

anai2 ke, renovate rumah sambut menantu.....

Run Away said...

hek...ngat sapa durjana tu mama....;d

MaMa AiNi said...

** el_dingo..ha2x..pandainya wat lawak ek?..

MaMa AiNi said...

** Run Away..he2x..si anai2 tulah !!..

nazirah said...

hahaha smpi cmtu sekali ek mama
mmg teruk la anai2 ni aih... mcm2 la
tkpe.. mama repair sekali tp insyaAllah
thn brkali2 mst anai2 tu takut nak datang lg nt hee ;)

MaMa AiNi said...

** Nazirah..teruk tau !!..hu2x..ni tak siap repair lagi..